Електронните цигари съдържат 10 пъти повече причиняващи рак съставки от обикновените цигари

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Макар че ООН забрани продажбата и производството на електронни цигари още през 2015 година, както и посъветва страните да забранят продажбата на електронни цигари на малолетни, понеже те представляват сериозна заплаха за тях,  продажбите им за жалост растат

Настоящата статия е за употребата на електронни цигари или на други приспособления, чрез които се поглъщат никотин или други вредни вещества под формата на пара вместо на дим. Бездимното пушене, заменено от вдишването на никотина с парата, съвсем не е така безопасно.

Хората използват електронните цигари, за да спрат да поглъщат никотина от тютюна, но изследване показва, че в тях се съдържат десет пъти повече причиняващи рак съставки, отколкото в обикновените цигари. Доста изненадващо, Агенцията за храните и лекарствата (FDA) не споменава нищо подобно и не провежда никакви изпитания на електронни цигари.

Това може да е резултат от нехайството им, което винаги е породено от корупция и неспособност. Небрежността зад техните думи е упорита и те няма да пролеят и една сълза, ако някой наистина се разболее от рак.

Екип японски учени откри, че има няколко вредни канцерогени в електронните цигари. Те се превръщат в истинско минно поле и могат да причинят рак почти безотказно. Иронията в това е, че електронните цигари бяха създадени, за да премахнат никотина в обикновените цигари, а въпреки това причиняват двойно повече проблеми.

Ако отказвате цигарите, не го правете по този начин

Агенцията за храните и лекарствата (FDA) много лесно прехвърлиха отговорността върху производителите. И въпреки това, именно пушещите електронни цигари страдат от неблагоприятните последици. Хиляди непълнолетни деца и възрастни използват електронни цигари с надеждата, че те са по-безопасна алтернатива на тютюневите продукти. Обаче, изглежда нищо не е по-далеч от истината.

10 пъти повече причиняващи рак съставки

И въпреки зловещото нарастване на популярността им, електронните цигари май не са по-здравословната алтернатива на традиционните цигари, както техните производители биха искали да вярваме, поне ако вярваме на ново изследване. Според него, повечето от електронните цигари съдържат десет пъти повече причиняващи рак канцерогени от стандартните цигари, които доминираха на пазара десетилетия наред.

Откажете цигарите след само три дни с ябълки

Изследователят Наоки Кунугита казва:

„В марка електронни цигари екипът ни откри повече от 10 пъти нивото на канцерогени, съдържащи се в една обикновена цигара. Особено когато жичката (която превръща течността в пара) се прегрее, изглежда се отделят по-големи количества от тези вредни субстанции”.

Електронните цигари се продаваха като по-здравословна и по-безопасна алтернатива на обикновените цигари, но ако те не са по-безопасни, нито по-полезни за тялото, тогава в какво по-точно се крие целта им? Отговорът е нещо, което ние най-вероятно все още търсим.

Най-обезпокоителното, обаче, е алармиращо ниското количество изследвания, проведени с тези потенциално опасни и изключително вредни писалки преди пускането им на пазара. Обществото ни дали не е достигнало точката, където приемаме всичко ново за чиста монета, вместо да го поставим под микроскоп? Изглежда е така.

Шест начина за прочистване и обновяване на белите дробове за пушачи и бивши пушачи

Макар че ООН забрани продажбата и производството на електронни цигари още през 2015 година, това не се посрещна с нужната сериозност. Защото те се търсят доста. Макар че няма доказателства относно увреждането, причинявано от електронните цигари, съществуват достатъчно данни, които да предупреждават обществеността да не ги използва.

Японските учени пренебрегнаха използвания термин „електронни цигари”, защото те няма как да са по-различни от обикновените цигари. Опасността бе по-голяма, наред с присъствието на вредни субстанции като формалдехид и ацеталдехид, които сериозно увреждат човешката анатомия, което води до смъртта на милиони млади хора всяка година.

Прочистете белите си дробове, върнете ги към живота за някакви си три дни! Задължително за пушачите!

Цигари или електронни цигари, опасността си остава, за да отстоява няколкото теста, провеждани от университетите. Смекчаването на вредата, която нанася електронната цигара просто не е възможно. Различните тестове сочат към съмнителното естество на тези цигари. Те могат също така да предизвикат няколко патогена, които водят до парализа или смърт.

Тъжно е че въпреки предупрежденията, придружаващи електронните цигари, хората все пак решават да ги използват. И пушат цигари, които не са истински цигари, но определено могат да ги убият.

Очаквайте още статии по темата, а сега прочетете:

За пушачите: Храни и съвети за естественото изхвърляне на никотина от тялото

10те най-добри начина да откажете пушенето – без лепенки, лекарства или хапове                     

Ежедневното ядене на ябълки и домати възстановява увредените бели дробове на бивши пушачи

Източници:

https://www.truthinsideofyou.org/e-cigarettes-cancer-causing-ingredients/

Снимка: MindWaft


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
Зареждане...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *