Горчивият пъпеш контролира рака

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

bitter-melon-extract

Екстракт, извличан от азиатски зеленчук притежава силата да лекува някои видове рак. Лабораторните тестове показват, че той регулира физиологичните пътища, които могат да снижат растежа на туморите.

Изследване в университета Сейнт Луис показва, че екстрактът от горчив пъпеш, зеленчук, често използван в индийската и китайска кухня в някои видове къри, потиска растежа на раковите клетки в тумори на главата и врата в животински модел.

„Искахме да видим въздействието на лечението с екстракт от горчив пъпеш върху различни видове рак и с използването на различни моделни системи”, казва Ратна Рей, която първа изпробва екстракта при ракови клетки на гърдата и простатата. „В това изследване, лечението с екстракт от горчив пъпеш потисна растежа на раковите клетки в главата и врата в миши модел, намалявайки растежа на тумора”.

Рей е убедена, че екстрактът от горчив пъпеш може да подобри съществуващите възможности за лечение на рака.

„Трудно е да се измери точното въздействие на екстракта от горчив пъпеш върху растежа на туморите, но комбинация от неща — съществуващата терапия с лекарства наред с горчивия пъпеш — може да подсили ефикасността на цялостното лечение на рака” казва Рей.

Тропическият зеленчук горчив пъпеш е обичайна добавка в индийските и китайски ястия. Рей, която е от Индия, често използва горчив пъпеш в ястията, които готви. В Азия използват този зеленчук в ястия с пържене на съставките в силно сгорещено олио и пият сок от него като част от здравословния си режим на хранене.

Познат също с името момордика, горчивият пъпеш се използва и при някои стомашни и чревни заболявания включително при гастроинтестинално неразположение, язва, колит, запек и глисти. Екстрактът се използва и при диабет, камъни в бъбреците, висока температура, кожното заболяване псориазис и чернодробни заболявания; за предизвикване на менструация; и като съпътстващо лечение при болни от ХИВ/СПИН.

Локално, горчивия пъпеш се използва при дълбоки инфекции на кожата (абцеси) и рани.

Горчивият пъпеш съдържа химикал, който действа като инсулин и така спомага за снижаването на нивата на кръвната захар, както и съединения, активиращи ензима, познат като AMPK, който има същото действие.

Карл Лоу

Източник: Easy Health Options, The Vegetable That Controls Cancer, 20 November 2013

http://easyhealthoptions.com/alternative-medicine/the-vegetable-that-controls-cancer/

Снимка: dnndesigner.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *