Тоници от по 3 съставки ви осигуряват най-доброто здраве

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

healthy-syrop-acv

Хората сме очаровани от идеята за чудодейното изцеление. Приема се, че чудото може да дойде под формата на хапче, чай или фантастичен еликсир за здравето. Всеки ден се харчат милиони долари докато хората търсят лекове под формата на мистични фармацевтични лекове, които могат да прогонят всички болести и да предпазват от всички заболявания.

Тъжното е, че никой така и не го намира. Изглежда, че лъскавите опаковки и умелият маркетинг не са пряко пропорционални на лечебните свойства. В най-добрият случай, тези масово произвеждани полу-синтетични и прецизно етикирани продукти обаче имат незначително плацебо действие. В най-лошия случай те могат действително да накарат здравето да се влоши, да разбалансират хормоните и да разстроят важни телесни функции.

Може да се изненадате като научите, че мистичният здравословен тоник, който търсите от край време е много по-близо до вас. Както е с много неща в света на здравето, ако човек направи стъпка назад и погледне как предците ни са вършели нещата, това може да се окаже безценно. Решението се крие в простите минимално обработени сурови съставки — такива, избрани заради натуралните ползи за здравето, а не като малка бурмичка в огромна машина, направена от много, преправяни и неестествени съставки.

Ето два лека от по три съставки, които може би просто ще ви предоставят това чудо за здравето и лечението, което от край време търсите.

ЕДНОДНЕВНАТА диета на Джош Безоуни

Супер сироп от ябълков оцет, мед и канела

Макар и много лесен за направа и несъдържащ редки или трудно намиращи се съставки, този здравословен тоник предоставя широкоспектърни ползи на пиещите го. Той облекчава запек, снижава възпалението, стимулира бъбречната функция, укрепва здравето на сърцето, предпазва или се бори с инфекциите на уринарния тракт, предпазва от бактериални, гъбични или вирусни атаки, и държи простудните заболявания под контрол. Както виждате, този сироп е от тежката категория в грижата за здравето, като помага за стимулирането на имунната система, както и на силната функция на сърцето и органите.

Ключът към успеха при този здравословен тоник е да се намерят само съставки с най-високо качество. Сега не е времето да се притеснявате за портфейла си в супермаркета или в магазина за здравословни храни. Това е абсолютна инвестиция в здравето, така че напълно си струва да закупите съставки от висока класа.

Светият граал в битката с рака

Имайки това наум, ето защо да използвате следните съставки:

Ябълковият оцет трябва да е натурален и органичен. Натурален означава, че оцетът все още съдържа активните култури, които стимулират флората в стомаха и червата и които укрепват имунната система. Органичен означава, че ябълките, от които е направен не са обвити в пестициди, тежки метали и токсини, които след това ще проникнат в организма ви и ще провалят всичките ви неимоверни усилия.

Медът трябва да е натурален и за предпочитане органичен. Органичен просто предполага, че пчелите не са опрашвали цветя или растения, третирани с пестициди, хербициди или други вредни химикали. Това гарантира, че ще използвате мед с най-високо качество от познати източници. Натурален означава, че медът не е пастьоризиран, процес за удължаване на срока му на годност, който обаче може да го направи биологически неактивен като унищожи активните ензими в него — или причината, поради която той е такава силна и ефикасна съставка.

И разбира се канелата също трябва да е органична. Като другите съставки, купуването на неорганична канела означава, че рискът ви да поглъщате вредни токсини и тежки метали е по-голям, а това може да повлияе негативно на здравето ви.

Мед и канела, най-полезните 10 рецепти за здравето

Смесете две чаени чаши ябълков оцет, една чаена чаша мед и две чаени лъжици канела в стъклен буркан и разбъркайте добре. Дръжте супер сиропа си на сухо място като имате предвид, че слагането му в хладилника ще втвърди меда и той ще се утаи на дъното. По две глътки сутрин и отново вечер са достатъчни да ви подсигурят всички подхранващи ползи на този тоник.

Разновидност на сиропа е този лек: Сипете една чаена лъжица ябълков оцет в студена вода и изпийте или просто изпийте глътка ябълков оцет. Този лек има действието на спортните напитки. Можете да възнаградите себе си след глътката ябълков оцет като глътнете лъжица мед и канела.

Пийте този натурален сироп за елегантна талия без тлъстини и за здраве!

Здравословен лек от топла вода, лимон и ябълков оцет

Точно така, отново използваме здравословните свойства на ябълковия оцет — ето колко полезен е той! Този път това е лесна смес, която можете да приготвите за секунди, ако съставките са готови; трябва ви само филтрирана или минерална топла или на стайна температура вода, натурален органичен ябълков оцет и половин органичен лимон. Това е.

Пиенето на това всяка сутрин възможно най-скоро след събуждане и преди да сложите нещо в устата си е отличен начин за започване на деня. Тоникът стимулира храносмилането, изхвърля токсините от черния дроб и поддържа храносмилателните ензими за усиления ден пред вас.

Още веднъж, изискванията към съставките са стриктни: водата за предпочитане трябва да е кладенчова от стъклени бутилки, но ако нямате такава, тогава и филтрираната вода ще свърши работа. Това гарантира, че основата за вашия тоник не внася още токсини в тялото ви — противното би било малко контрапродуктивно. След това, както и в сиропа, ябълковият оцет трябва да е натурален, органичен и нефилтриран. Когато ябълковия оцет се прецеди, полезната за здравето „майка” (утайката от полезни бактерии и маята, която превръща ябълките в оцет) се премахват, а ние определено не искаме това.

6 начина да използваме ябълков оцет за лечението на артрит

Накрая, лимонът трябва да е органичен, за да е сигурно, че кората не съдържа неприятни пестициди и други вредни химикали.

Напълнете чаша с топла вода, изстискайте половин лимон и добавете пълна чаена лъжица ябълков оцет. Пийте бавно на глътки и оставете течността да върши магията си!

Тези здравословни тоници действат най-добре, ако ги пиете редовно — непременно ги пийте както е указано поне една седмица, за да започнете да изпитвате безбройните ползи за здравето, които те предоставят.

от Ливи Хес

 

Източници:

http://thenutritionwatchdog.com/3-ingredient-tonics-for-the-best-health-ever/

http://backtoorganic.com/apple-cider-vinegar-health-benefits/

Снимка: Pinterest

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *