Още една опасност от противогрипните ваксини

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Въпросът за това дали противогрипните ваксини предоставят достатъчна защита от грипа е обект на много спорове. А сега алерголозите предупреждават, че някои хора може да са в особен риск от странични ефекти, причинени от тези ваксини.

gelatin

Грипната ваксина съдържа желатин, наред с другите си съставки. Така че, ако сте алергични към желатин, можете да получите сериозна алергична реакция от противогрипна ваксина. А ако бонбоните от градинска ружа (маршмелоу) карат езика ви да отича или пък гумените мечета предизвикват сърбежи, вие може наистина да страдате от алергия към желатина.

„Желатина се използва в протиивогрипните ваксини като стабилизатор”, казва д-р Стефани Албин, алерголог. „Тъй като той се съдържа във ваксината, хората, които знаят, че имат алергия от желатн, могат да получат алергична реакция като обрив, кихане и затруднено дишане”.

„Реакциите към желатина (също така) причиняват… сърбене, недостиг на въздух и тежка животозастрашаваща реакция, позната като анафилаксия”, обяснява Албин.

Желатиновата алергия не е често срещана. Но ако подозирате, че страдате от такава алергия, трябва да се изследвате при добре запознат с алергиите специалист.

Карл Лоу

Източник:

http://easyhealthoptions.com/another-flu-shot-danger/

Снимка: paatysia16.pinger.pl

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *