Орловата папрат лекува множество заболявания, опитайте следните оригинални лекове

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

orlova-paprat

На света има хиляди видове папрат, сред които е и орловата папрат (Pteridium aquilinum), която е най-широко използваните. Листата на орловата папрат се събират през есента. По това време листата изсъхват по стеблата и ние ги късаме и ги използваме за пълненето на възглавници.

Възглавница, напълнена с листа от орлова папрат е най-здравословното нещо, за което можете да мечтаете под главата си!

Тази възглавница може да ви помогне да подобрите съня си, да си набавяте достатъчно почивка, а умората ви просто ще изчезне. Много е важно да знаете, че бълхите, дървениците, въшките и буболечките не понасят орловата папрат, следователно, те бягат от нея.

Този вид възглавница също така има невероятни лечебни свойства. Тя може да ви помогне в лечението на спазми, подагра, разкъсваща болка в крайниците, ревматизъм, ревматично главоболие и ревматичен зъбобол.

Ушийте одеало с тежести за успокояване на сетивата, при тревожност, аутизъм…

Корените на орловата папрат елиминират неприятната болка в мускулите на глезените, така че е много важно да държите такива близо до тази част от тялото си в леглото си.

Къпането във вана с листа и корени от орлова папрат може да ви помогне да излекувате ревматизъм, подагра и дори гангрена.

Възглавница, пълна със свежи листа на орлова папрат лекува загубата на слуха, причинена от студено и ветровито време. За да действа този лек, главата ви трябва да е добре завита.

Вземете свежи листа от орлова папрат и с помощта на хавлиена кърпа ги вържете върху очите и челото си. Това ще ви помогне да подобрите зрението си, за по-ясно зрение и при мъждене пред очите.

Слагайте сухи листа от орлова папрат в обувките си, за да топлите стъпалата си и да премахвате умората от тях.

За лечението на болки в кръста (лумбаго) е необходимо само да си набавите китки свежа орлова папрат и да ги поставите върху засегнатото място. Не се тревожете, ако болката стане дори по-силна, защото скоро тя ще изчезне!

Магическите одеала с тежести при безсъние, тревожност и какво ли още не

Когато лекувате болки при лумбаго, първо трябва да намазвате мястото с етерично масло. По този начин тъканта ще стане гъвкава и податлива и вероятността за нормализирането на подвижността ще е по-голяма.

Вземете корен от орлова папрат и го сложете в съд. Добавете малко спирт (бренди), захлупете съда и оставете тинктурата да се накисва няколко дни. След няколко дни можете да използвате тинктурата в лечението на подагра и ревматизъм, защото именно тинктурата, получена с помощта на спирт и орловата папрат е идеална за масажиране при подагра и ревматизъм. Трябва само да втривате извлека в засегнатото място или да масажирате тялото си с него.

В лечението на болни крайници, обикновени изгаряния и изгаряния от гореща пара можете да използвате тинктура, направена от орлова папрат и домашно приготвен ябълков оцет. За направата на тази смес трябва да вземете по-големи листа от орлова папрат и корени и да ги нарежете на ситни парченца. Сложете ги в голям съд и налейте върху тях 4 до 5 литра домашно приготвен ябълков оцет. Затворете съда и го оставете така три дни. След три дни прецедете сместа в стъклен буркан и плътно го затворете.

Направете си билкова яка за врата в 9 лесни стъпки

Трябва да знаете, че орловата папрат е отровна, ето защо трябва да го приемате внимателно. Трябва да знаете също така, че орловата папрат унищожава всички паразити в тялото.

Като не забравяте това, трябва да пиете по една чаена чаша от тази смес всяка сутрин на гладен стомах и да не ядете нищо през следващите два часа. Правете това 8 дни или до изчезването на паразитите.

Много е важно да знаете, че орловата папрат има вредно действие върху матката. Ето защо бременните не трябва да консумират препарати с орлова папрат, нито да спят на възглавница пълна с листа от орлова папрат. Най-добре е около бременните да няма никаква орлова папрат.

Източник:

http://www.yourstylishlife.com/you-should-try-this-pillow-filled-with-bracken-leaves-can-help-you-with-treatment-of-a-whole-range-of-diseases/

Снимка: hunebednieuwscafe.nl

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *