Искате да живеете по-дълго? Спасителните фибри идват на помощ

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

High-fibre foodsТъкмо когато си мислите, че сте чули всичко за ползите за здравето от фибрите (по-редовен стомах, по-нисък LDL (лош) холестерол, урегулиране на кръвната захар, по-лесно сваляне на килограмите), ето че изниква и още една – а тя е супер: удължаване на живота.

Яжте много фибри (препоръчителните 25 до 30 грама на ден) и така ще имате 22% по-малка вероятност да ритнете камбаната преждевременно. Лесно е: Вижте фибрите, съдържащи се в 1 ч.ч. от следните

Фасул: 15 грама

Грах: 9 грама

Малини: 8 грама

Броколи: 6 грама

Царевица: 4 грама

Овесена каша: 4 грама

Зърнени закуски: 3 грама

Круши: 5 грама

Ябълки: 4 грама

Две филии пълнозърнест хляб: 4 грама

Четвърт чаена чаша бадеми: 4 грама

Една супена лъжица псилиум: 5 грама

Статия за 10те най-полезни храни за кръвната захар прочетете тук.

Като ядете богати на фибри храни, вие можете да намалите риска си от атеросклероза, диабет, рак, проблеми с дишането, както и да отслабнете по-лесно.

Заменете рафинираните зърнени ястия с богати на фибри 100% пълнозърнести храни и така ще си набавяте и необходимите ви витамини, минерали и десетки полезни за здравето фитохимикали от най-здравословната част на зърнените култури, сърцевината на зърната. (Наред с богатия на фибри външен слой, използван за трици, сърцевината обикновено се преработва в пречистени зърнени продукти.) Започнете като заменяте с кафяв ориз (4 грама на ч.ч.) белия ориз (1 грам на ч.ч.). След това опознайте ечемика (6 грама) и киноата (5 грама). Пригответе си пълнозърнести спагети (6 грама). Бързате? Дръжте под ръка пълнозърнест кускус (7 грама) и за отрицателно време ще си приготвяте богата на фибри гарнитура.

Д-р Мехмет Оз и д-р Майкъл Ройзен

Обещаната статия за 10те най-вредни храни за кръвната захар

Източник: Real Age Want to Live Longer? Eat More Fiber-Rich Foods, 11 May 2012

Снимка: www.gracilus.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *