Маслото от саша инчи е седемнайсет пъти по-силно от омега-3 мазнините

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

sasha-inchi

Знаехте ли, че тези древни семена са 17 пъти по-мощни от така наречения най-добър източник за подсилване на здравето – омега-3 мазнините?

Сигурни сме, че сте чували за есенциалните мастни киселини. Тези мазнини и особено омега-3 мазнините—са жизненоважни за доброто физическо (и психическо) състояние на тялото и доказано подобряват здравето по няколко изключително важни начина, включително:

Снижават болката и възпалението
Подобряват сърдечно-съдовото здраве
Снижават инсултите и инфарктите
Намаляват вероятността от остеопороза
Снижават рака на гърдата, дебелото черво и простатата
Изграждат по-добро функциониране на мозъка
Снижават депресията и психозата
Повишават плодовитостта, както при мъжете така и при жените
Подобряват здравето през цялата продължителност на бременността

Макар че рибата е най-често срещаният източник на омега-3 мазнини, консумацията на риба може да е рискована.

За щастие, семената саша инчи съдържат 17 пъти повече омега-3 на 30 г от диво ловената сьомга.

За остър ум, добро настроение и младост в живот без рак и високо кръвно можете да разчитате на омега-3 мазнините

Древна перуанска суперхрана далеч изпреварва рибеното масло

От години експертите смятат рибата за най-предпочитания и ефикасен източник на омега-3 мазнини. Обаче, нови изследвания показват, че закупената от магазина риба съдържа малко или изобщо не съдържа есенциални мастни киселини.

Покачващата се степен на замърсяване превръща дивата риба в рискован избор: рибеното масло е далеч по-вероятно да съдържа замърсители или токсични субстанции. Освен това, рибеното масло често причинява раздразване на стомаха.

Саша инчи, наричани още фъстъци на инките, растат в тропическите гори, както и в планините на Перу. Студено пресованото масло от саша инчи съдържа 93% концентрация на ненаситени мастни киселини. Сравнете това с 2-та следващи растителни източника с най-високо съдържане – маслото от вечерна иглика (86%) и лененото масло (78%).

Не се хващайте на лъжата за лененото семе

Маслото от саша инчи не съдържа холестерол, лесно усвоимо е от организма и не се нуждае от консерванти поради високото си съдържание на антиоксиданти. Многоуважаваният д-р Мехмет Оз отделя място на саша инчи в списъка на любимите си хранителни добавки за стимулиране на метаболизма.

Според д-р Оз, „това масло наистина ускорява метаболизма”. Освен това, противовъзпалителните свойства на саша инчи се целят в коремните тлъстини, от които всеки знае колко е трудно да се освободим.

Лесни съвети как да ядем полезни мазнини на всяко хранене

Пълен спектър от ползите от маслото от саша инчи

Наред с това че стимулират метаболизма, омега-3 мастните киселини и другите хранителни вещества в маслото от саша инчи подсилват здравето по следните впечатляващи начини…

Поддържат здравословните нива на холестерола
Облекчават сутрешната скованост
Подобряват мобилността на ставите и силата на захвата
Укрепват плътността на костите
Подобряват усвояването на калция
Подсилват познавателната способност
Стабилизират промените в настроението
Облекчават проблемите с вниманието
Изчистват кожата
Изострят зрението

Когато пише за ползите от маслото от саша инчи, д-р Ал Сиърс го нарича, „толкова ефикасно и наситено с хранителни вещества, за мен то е първото истинско откритие за здравето през последното десетилетие”.

Непрестанни изследвания продължават да откриват нови ползи. Може би най-добрата от тях е тази, че маслото много лесно се разгражда в и усвоява от тялото, така че ползите от него се проявяват много бързо.

Променете мазнините в тялото си за по-добро здраве и по-малко възпаление

Комбинира се идеално с почти всяка храна

Макар че саша инчи технически са семена, те имат лек землист вкус, приличащ на този на бадемите. Според Джакил Данъл, съсобственик на Sachi Inchi Corporation, ексклузивният вносител на масло от саша инчи за Северна Америка, маслото „има чудесни вкус и аромат. То е идеално за употреба в кухнята”.

Данъл препоръчва използването на маслото от саша инчи за овкусяване на салати, яхнии и паста.

Саша инчи може да се приема под формата на хранителна добавка или като масло или на капсули. В хвалебствената си рецензия за саша инчи, д-р Оз изрично посочва, че всеки който се лекува от заболяване, както и бременните и кърмещите жени би следвало да се консултират с лекар преди да започнат да използват саша инчи.

Източник:

http://undergroundhealthreporter.com/sacha-inchi-oil/

Снимка: マルシェ青空

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *