Открийте една от най-великите тайни на младостта в „живите храни” днес

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

living-foods

Лабораторни изследвания, проведени със стари и грохнали плъхове, чиято възраст се равнявала на тази на 90-годишни хора, показват следните резултати. Старите плъхове били хранени с „незряла храна” – т.е. растения с незавършен растеж, които все още изкарвали нови кълнове и млади листа. Резултатите от експериментите били изумителни. „Старите и грохнали плъхове преминали през трансформация, и телата им започнали да се подмладяват” пише Браун Ландан, лекар от 20-ти век в статия със заглавие Накарай клетките да се подмладят. 

Основи на здравето: Какво е мъртва храна и колко от нея ядем всеки ден?

Други учени откриха ауксин (растителен хормон, който причинява удължаване на клетките във филизите и участва в регулирането на растежа на растенията) в корените на растенията. Когато те извличали този ауксин от краищата на младите, растящи корени и го нанасяли върху краищата на листо, корените започвали да растат в края на листото. Това е чудото на ауксинон храните — те задействат растеж съобразно своя собствен вид дейност. Кореновият ауксин може да изкара корени, точно както ауксинонът в незрелите храни, като кълновете, могат да отглеждат млади клетки.

Вероятно една от най-добре известните ауксинон храни (наричани също живи храни) са кълновете на боба мунг. Причиняващи младост субстанции от току-що поникващи кълнове имат способността да карат клетките да се подмладяват, вместо да остаряват.

Как ечемичената трева предпазва от и лекува рака – и забавя стареенето

Химическите промени, които протичат не само в боба мунг, но също и във всички кълнове, активират истинска фабрика за ензими с ненадмината скорост в късния растеж на бобовите растения. „Богатата концентрация на ензими може да доведе до повишена ензимна дейност в метаболизма, водеща до регенериране на кръвотока. Някои витамини се повишават по време на кълненето с 500%,” пишат д-р Уилям Пийви и Уорън Пеъри в книгата си Super Nutrition Gardening.

Понеже кълновете са лесно смилаема храна, те имат по-висока биологична ефикасност от семената и повече от съдържащите се в тях хранителни вещества достигат в кръвта и клетките. Кълновете предоставят изобилие от ензими, които са най-важният фактор, поддържащ жизнените процеси в човешкото тяло. От друга страна, изчерпването на ензимите е основна причина за стареенето, тъй като с намаляването на ензимната дейност с възрастта, клетките стават по-податливи на увреждане от свободните радикали и от други токсични субстанции.  Това допълнително препятства производството на клетките и допринася за процеса на стареене.

Никотинамид рибозид: Най-новото решение за дълголетие?

Когато тялото е неспособно да заменя старите и умиращи клетки със здрави и нови такива достатъчно бързо поради изчерпване на ензимите, това води до ускорено стареене и повишена податливост на заболявания. За да останем биологично млади и здрави, поддържането на ензимната дейност в тялото на оптимално ниво и от първостепенна важност. Именно това правят живите храни като кълновете и именно затова техните подмладяващи свойства се считат от много хора за една от най-великите удължаващи младостта тайни на нашето време.

Прочетете още по темата:

100 пъти по-силни от броколи

Отглеждайте кълнове през цялата година у дома

НОВОТО СТАРО ЧУДО: СУЛФОРАФАН

 

Източник:

http://undergroundhealthreporter.com/how-living-foods-make-human-cells-grow-younger/

Снимка: reductress.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *