Седем порции на ден намаляват риска от смърт с 42 процента

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

lysine-green

Чували ли сте за последното изследване на плодовете и зеленчуците? Ние не можем да кажем, че заключенията ни учудват. Но не можем да кажем, че и сме напълно съгласни.

Изследователите от Университетския колеж на Лондон (University College of London) проследиха повече от 65000 души над 35-годишна възраст в продължение на седем години. В крайна сметка те откриха, че хората, които ядат по общо седем порции плодове и зеленчуци на ден снижават риска си от смърт – от каквото и да било – с 42 процента.

Снижаването на общия риск от смърт е достатъчно впечатляващо… Но същият този прием на тези храни също снижава и вероятността им да умрат от конкретни заболявания. Хората, които ядели по седем порции плодове и зеленчуци всеки ден имали 31 процента по-нисък риск да умрат от сърдечно заболяване и удар. Те също така снижавали риска си да умрат от рак с 25 процента. Впечатляващи резултати. Но внимавайте.

Първо на първо, изследователите не откриват никакво повишение на риска от смъртта от пиенето на закупен от магазина плодов сок. Но това, също така, не помага и за снижаването на този риск. Ето защо експертите казват, че пиенето на сокове, закупени от магазина не трябва да се брои като една от дневните ви порции плодове и зеленчуци. Какво мислим ние? Избягвайте ги напълно! Плодовите сокове просто съдържат твърде много захар. И не предлагат същата хранителност като истинските пресни плодове. А дори по-лошо от повечето сокове…

Плодовете, които са в метален контейнер (кен) или са замразени, всъщност повишават риска ви от смърт. Не говорим за замразени органични плодове без каквито и да били допълнителни съставки. Имаме предвид замразените плодове с добавени захари или сиропи. Хората, които ядели по 2–3 порции от такива замразени или консервирани плодове всеки ден били в повишен риск от смърт с плашещите 17 процента. И това не е всичко, което трябва да се взима предвид…

Седем порции плодове и зеленчуци на ден може да звучи идеално. Но как разделяме тези порции?

Изследването разкри, че яденето на само 2–3 порции зеленчуци на ден снижава риска от смърт с 19 процента. Но яденето по 2–3 порции плодове всеки ден снижава риска само с 10 процента. Това не трябва да ви изненадва. Дори пресните органични плодове съдържат много естествени захари. Поглъщането на твърде много от тях може да причини резки покачвания на кръвната захар. За разлика от зелените листни зеленчуци, винаги яжте плодове умерено. Те просто не ви предпазват така добре, както го правят пресните зеленчуци.

tart fruit

Опитайте се да ядете по пет порции зеленчуци и две порции несладки плодове всеки ден. И непременно леко варете на пара зелените листни зеленчуци, за да предпазвате бъбреците си. Така ще добавите още приятни години към живота си.

 

 

 

Източник:

http://institutefornaturalhealing.com/2014/04/seven-daily-servings-lowers-your-risk-of-dying-by-42-percent/

Снимки: www.allnaturaldynamics.comwww.senigallianotizie.it

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Тази статия е информативна и не замества лечението, назначено ви от лекар. Не се самолекувайте на база на горната информация.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *