Как да спрем да поемаме негативната енергия на другите

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

absorbing-people1-450x300

Съчувствието е способността да изпитваме състрадание (милост) към други хора. Съпричастието отива една стъпка отвъд това. Да си „емпат” означава, че вие не само виждате емоциите на другите, но ги изпитвате все едно са ваши.

Твърде често хората, които са силно съпричастни със случващото с другите абсорбират много повече от болката и страданията в заобикалящата ги среда. Това ги срива емоционално и блокира способността им да функционират на високо ниво.

Ако сте попадали в една стая с негативен човек, знаете колко осезателно можете да усетите неговите/нейните емоции. Чувствате как неговата/нейната тежест се пропива във вас и откривате, че ви е трудно да преодолеете ситуацията. Научаването да се защитавате от този вид токсична енергия е основен житейски инструмент, защото емоционалното ви състояние ви влияе психически, физически и духовно. Усвоете го!

Ето пет начина да спрете да поемате негативността на хората:

1. Спрете да угаждате на хората

Ако някой се оплаква от вас, клюкарства или говори против вас, не го приемайте лично нито се вманиячавайте да се опитвате да ги накарате да ви харесват. Това само ще ви въвлече по-дълбоко в неговото/нейното поле на негативност и ще ви направи енергийно и емоционално зависими от тяхното мнение.

Имайте милост към себе си и осъзнайте, че не всички ще ви харесват – и в това няма нищо лошо! Всеки има различен характер, харесва и нехаресва различни неща, които създават различни преживявания за отделния човек, различно изживяване на живота. Показвайте първо любов към себе си и това ще действа като силово поле около вас, което ще ви пази от това мненията на хората да не ви изтощават.

2. Знайте кога да казвате „НЕ”

Ако имахте гостенин в дома си, бихте ли му позволили да влезе от верандата и да изцапа целия килим с кал или щяхте да го помолите да си избърше обувките преди да навлезе в личното ви пространство? Ами ако го поканехте на вечеря веднъж, а той се самопоканва след това цял месец? И какво би било, ако той настои да спи на дивана, за да си спести идването на следващия ден? Всичко това, без поканата ви?

Щедростта може да е чудесно нещо, но има ясна линия, която трябва да спазвате, за да сте сигурни, че хората не се възползват от вас и от вашата щедрост. Не позволявайте на нито един използвач, негативно настроен човек или емоционален вампир да навлиза в зоната ви на комфорт. Определете граници и ги налагайте!

Това е вашият живот. Вашето тяло, пространство и лично време са вашите свещенни храмове, така че внимателно си помислете на какъв тип хора позволявате достъп до тях. Няма нищо лошо в това да казвате „не” колкото често смятате, че ви се налага. Определете ясни стандарти за онова, което очаквате от другите преди да им дадете място в живота си.

negative-energy-ward-off

3. Спрете да храните звяра

По-горе използвам термина „емоционален вампир”. Това са паразитни личности, които буквално се хранят от вниманието и обичта ви и ви изцеждат, въпреки всичките ви усилия. Емоционалното инвестиране в тези хора може да ви се стори, че си струва първоначално, но в крайна сметка ще откриете, че сте изтощени откъм енергия, а многото им проблеми все още не са решени. Тяхната жажда за вашата любов никога не може да бъде задоволена, ако те са решени да не престават да се чувстват жертви.

Можете да предложите подкрепа на хора, които се нуждаят от нея, да изслушате приятел или непознат в беда, но обръщайте внимание кога усилията ви започват да стават прекалени или кога молбите им за помощ започват да ви се струват по-скоро като състезание за вниманието ви. Колкото повече внимание отделяте на техните проблеми, толкова по-малко решения ще има.

Не е ваше задължение да оправяте проблемите на другите хора, особено когато те всъщност не искат проблемите им да бъдат решени. Те искат да бъдат съжалявани. Здравословно е човек да знае кога да се отдръпне! Когато почувствате, че ресурсите ви се изчерпват, предложете съчувствието си и се отдръпнете от ситуацията. Няма нищо лошо да откажете да се включите в драмата на някой друг.

Можете също да прочетете: Бяла магия

4. Върнете се към природата

Понякога човек има нужда да си почине от всички. Техните хаотични енергии може да се окажат трудни за елиминиране от съзнанието ви, така че отделете един уикенд, един следобед или дори един час за себе си и отидете на спокойно място. Оставете многото звуци на природата да заменят шума на модерния свят. Обърнете внимание на простотата в света на природата, на липсата на мотиви и подбуди и съображения, на съжителството между растенията, животните и земята.

Дишайте дълбоко и медитирайте. Фокусирайте се да изпълвате на тялото си със свеж кислород и повишете настроението си и когато се върнете към ежедневието си вие ще се чувствате освежени и по-малко склонни да попивате негативност от другите.

5. Помнете кой е отговорен за ВАС самите

Вие сте единственият човек, който има думата относно това как се чувствате. Вие сте 100% отговорни за онова, което позволявате да влияе на мислите и емоциите ви и ако който и да било аспект на щастието ви е извън баланс, вие имате способността да оправите нещата. Собствените ви възприятия за самия вас са по-силни от тези на когото и да било друг, освен ако не изберете да замените тази си способност за тяхното одобрение.

След като веднъж изберете да сте отговорни за чувствата си, вие се освобождавате от влиянието на другите. Когато сте уверени кои сте и как искате да се чувствате, много по-трудно е на другите да ви извадят от равновесие.

Правете обмислени избори и поемете контрол над позитивността в своя живот. Избирайте ситуации, които стимулират енергията ви и се обграждайте с хора, които само добавят към това което сте. Обичайте себе си достатъчно, за да казвате „не” когато е необходимо и не припарвайте до места, които не са ви по сърце. Помнете, вие сте отговорни за житейския си опит. Живейте за себе си и направете живота си феноменален!

Зои Фрийман

Източник:

http://fitlife.tv/how-to-stop-absorbing-other-peoples-negative-energy_original/

Снимки: youarehealer.com; plus.google.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

2 thoughts on “Как да спрем да поемаме негативната енергия на другите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *