Тайните на лечението с кристали, пълен указател

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

healing-crystals

Тази статия може да се приеме за продължение на статията Лечебни свойства на скъпоценни камъни и кристали – 1 , като тук ще научите седем техники за лечение с красиви, а оказва се и много лековити камъни и кристали и още други важни неща, ако сте решили да внесете очарование в живота и здравето си. Освен това, тя е свързана и със статиятя … , която е нейно продължение и където подробно ще се информирате кои кристали за какво да използвате.

Лечението с кристали е свещена древна наука, която отново става все по-популярна след като хората преоткриват безкрайната сила на камъните за подобряване на здравето на много различни нива: ум, тяло, дух и още.

Кристалите се използват от край време като източник на лечебна сила. Древните култури в целия свят използват лековити кристали и камъни за настройването, пречистването и трансформирането на своята енергия, дух и физическо здраве. Метафизичните с+войства на кристалите не са били мистерия за повечето древни култури, включително за тези на древните египтяни, маи и шумери, които редовно украсявали телата си украшенията и сградите с тези свещени камъни.

6 начина за освобождаване от негативната енергия

Древните култури познавали невероятните лечебни свойства на кристалите и полускъпоценните камъни, а съвременното ни общество в по-голямата си част е забравило тези ранни лечебни техники. Хубавото е че в последно време има изблик на интерес към енергетичните им лечебни сили отвъд използването им във фармацията.

В тази статия с вълнение ви разкриваме някои от тези древни лечебни техники. В нея ще научите как да използвате кристали по 7 различни начини, за да лекувате тялото, ума и душата си. А в следващата статия ще споделим с вас кои кристали и камъни как да използвате в редица ситуации в живота. Но първо, нека навлезем в механизмите на това как кристалите наистина могат да ви лекуват на физическо, психическо, емоционално и енергийно ниво.

Шунгит: Чудодейният камък

Как действа лечението с кристали?

Изследвания на структурата на атома през последните няколко стотин години разкриват, че всичко в цялата ни вселена е изградено от енергия. Дори и твърдите предмети като мебелите или косата върху главата ви са само вибрации на енергия на най-фундаментални нива. Може и да не ви изглежда така, но лечебните кристали и клетките в тялото ви са изградени от един и същи вид енергия.

Учените вече разгадаха как да използват енергията, присъща за кристалите за всякакви неща като следване на точното време с помощта на малки кварцови кристали в часовника ви или за направата на електронните компоненти в компютъра или смартфона ви. Дали го осъзнавате или не, енергийните свойства на лековитите кристали широко се използват в модерните технологии днес.

Ние дори използваме кристали в лекарствата си. Много фармацевтични лекарства се правят от смлени минерали, които формират вътрешността на лековитите кристали. Макар че нашата култура има няколко употреби за енергийните свойства на кристалите, ние сме пренебрегнали стандартизирането на употребата им в лечението с енергия.

Точно както магнитите използват енергия, за да привличат или отблъскват, лечебните кристали използват енергията по същия начин. Когато поставите определени кристали върху определени части от тялото си, енергията ви се трансформира, вибрира, пулсира, движи се и се измества в съответствие със свойствата и енергийната сигнатура на кристала.

Полускъпоценни камъни премахват негативната енергия

Какъв вид лечение можете да очаквате от кристалите?

Можете да използвате кристали, за да лекувате всичко от мигрени до тревожност и какво ли още не. Лечебните кристали могат също така да ускорят практиките ви по медитация, да балансират седемте ви чакри и дори да причинят състояние на транс при правилните условия. Няма ограничение на видовете или нивото на лечение, което можете да получите с правилния кристал или камък при правилното им използване.

Открийте мощни прозрения и техники за създаването на блестящо здраве, радост, просперитет, спокойствие и гладко протичане на живота и връзките ви.

Ако искате да изцерите някой аспект от ума, тялото или душата си, в основни линии има 3 основни начина, по които лечебните кристали могат да трансформират енергията ви и да се справят с дисбаланса:

Пречистват Кристалите имат способността да абсорбират и премахват определени видове енергия от тялото. Както магнитът събира малки парченца метални стружки, лечебните кристали усвояват негативната енергия от тялото ви.

Вливат енергия Лечебните кристали и камъните могат също така да вкарват енергия в тялото, ума или душата ви като задействат резонантни (хармониращи) честоти. Това е сходно на начина, по който действа електричеството като отвежда и пренася енергия в даден предмет. Кристал може да впрегне енергия от квантовото поле и да я изпрати в собственото ви енергийно поле. Не се притеснявайте, за разлика от електричеството, тази лековита енергия на кристалите е безболезнена и безопасна.

Балансират Нашият свят е много симетричен. Вижте листата по дърветата или дори собственото си тяло. Енергията в нашата планета равнява нещата, следвайки огледален модел. Понякога енергията ви може да е разстроена и извън равновесие, и лековитите кристали могат да се използват съобразно гореспоменатите им свойства, които в основни линии са привличане и отблъскване, за да внесат равновесие там където енергията е в дисхармония.

Направете си личен олтар за сбъдване на стремежи

Начини за използване на лечебни кристали

Има хиляди и хиляди видове лечебни камъни и кристали в света. Има невероятно количество неизползвана лечебна сила, която просто съществува и ви чака! Обаче, преди да се спуснете да си изясните какъв вид кристал е идеален за вас самите, нека видим няколко различни начини за използване на кристалите, за да се лекувате.

Носете лечебни кристали.

Понеже кристалите и камъните абсорбират, отблъскват и пренасят енергия, носенето на определени лечебни кристали може да ви помогне да балансирате енергийното си поле през целия ден. Мислете за кристалите, които носите като за пиенето на витамин. Вие пиете витамина и той подхранва тялото ви през целия ден. Слагането на накити с кристали сутрин или на някои камъни в джоба е като пиенето на ежедневния ви витамин що се отнася до енергийното ви ниво.

Поставяйте лечебни кристали върху конкретна част от тялото си.

Всеки, който е запознат с лечението с кристали вероятно знае за този вид лечение – поставяне на камъни върху тялото. Ако търсите много точно и конкретно приложение, поставянето на кристали върху тази част от тялото ви е отличен начин да се възползвате от техните лековити свойства. Например, когато се изгорите, вие намазвате изгореното място с лековит мехлем. Ако имате главоболие, можете да поседите тихо с кварцов кристал върху мястото на болката.

Незаменимата сила на лековития кехлибар за тялото, ума и душата

Медитирайте с тях.

Лечебните камъни и кристали често са на милиони години и съдържат много информация за историята ни. Всъщност, кварцовият кристал може да съдържа в себе си толкова данни, колкото има в повече от 22000 айфони и тази информация не деградира с времето. Като седите с кристали и смълчавате ума си по време на медитация, вие често можете интуитивно да получите невероятни, променящи живота ви прозрения като просто държите в ръцете си енергийно парче история.

Използвайте лечебна кристална мрежа.

Когато използвате кристална мрежа, вие нареждате конкретни видове кристали и камъни в предварително определен модел. Тези модели са предназначени да получават и предават енергия. Използването на мрежа от кристали е древна лечебна техника и може да отнеме време за научаване на различните видове мрежи, но повечето хора намират, че си струва понеже това е изключително мощна практика.

Спете близо до тях.

Подсъзнанието ни поема контрол докато спим и това е чудесно време да се лекуваме с бързи темпове. Като позволявате на лечебните кристали да действат докато спите, това елиминира всички препятствия, които рационалното ви мислене може да поставя от страх или колебание. Опитайте като сложите кристали под възглавницата си или на нощното шкафче и вижте как те въздействат на сънищата ви и как се чувствате когато се събуждате на сутринта.

Повишете енергията си с тази заредена с кристали разкрасяваща вода

Местете ги по тялото си.

Кристалите не трябва да са неподвижни, за да са ефикасни. Всъщност, понякога е по-добре да местите камъни и кристали по тялото си, за да извлечете най-голяма полза от тях. Опитайте да използвате лековита кристална пръчка за изчистване на полетата негативна енергия от главата до петите си. Не забравяйте, че енергийното ви поле се простира на около метър около вас, така че не се двоумете да работите върху цялата си аура когато практикувате лечение с кристали.

Поставяйте ги в дома или колата си.

Можете също така да използвате лечебни камъни и кристали, за да ви пазят или за да вдъхнете сила на дадено свое намерение. Например, можете да поставите защитни кристали в колата си, за да блокирате негативната енергия от катастрофи или разбивания/кражби като вмените това намерение в кристалите и след това ги оставите на тези места. Можете да ги използвате по същия начин в дома си, както и за да коригирате енергията в дадена стая. Кристалите като розов кристал могат също така да привличат романтична енергия в спалнята ви или лековита енергия близо до ваната ви.

Изберете кристалния си съюзник за 2018 година, постигнете своята цел

Пречистване и настройване на кристалите

Понеже лечебните кристали абсорбират, привличат и отблъскват определени видове енергия, важно е да държите кристалите си чисти. Ако използвате кристали за абсорбиране на отрицателна енергия ще е добре да се освобождавате от тази енергия преди да ги използвате отново. Мислете за това като за използването на гъба за попиване на мръсна вода. Ако искате да продължавате да използвате гъбата, ще трябва да изстисквате мръсната вода и да я измивате, така че следващата чиния, която измиете да не се изцапа.

Когато купувате лечебни кристали или камъни в магазин или онлайн, трябва да знаете, че те са усвоявали и отблъсквали енергията на всеки, който ги е докосвал. Преди да ги използвате самите вие, ще трябва да пречистите енергията им и да я приведете в съответствие с вашата.

Магическия тюркоаз, защо да го носим

Това се прави лесно. Можете да накисвате кристалите (не мокрете селенит или кехлибар, обаче, понеже те ще се разтворят) в пречистена вода, солена вода или светена вода. Опушването (с помощта на дим от бяла салвия, сушени билки или тамян) също пречиства кристалите. Някои хора дори подлагат лечебните си кристали на лунна баня като ги оставят на открито под лунна светлина при пълнолуние.

След като пречистите камъните и кристалите си, за да ги използвате за лечение, приведете ги в съответствие със своята енергия като ги подържите в дланите си, затваряйки очите си и заявявайки своето намерение, което искате да се реализира чрез тях и им благодарете за лечението, което те ще ви предоставят.

Накрая, пречиствайте кристалите си след всяка употреба. Това означава, че кристалите, които носите всеки ден трябва да бъдат почиствани преди да ги носите отново на следващия ден, а кристалите, които използвате за лечение трябва веднага да бъдат почистени след всяко лечение.

Ето и продължението на статията: Зареждане на мозъка, тялото и духа с кристали

Източник:

https://www.consciouslifestylemag.com/crystal-healing-guide/

Снимка: tripadvisor.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *