Реабилитацията на свинската мас от витамин D и полезен холестерол до божествен вкус в кухнята

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

hash browns

След всичко казано в статията Пърженето на храна в свинска мас е по-здравословно от използването на слънчогледово олио, казват учени, ще допълним само, че заключения на база на изследвания, продължили повече от 20 години опровергават официалните препоръки, че наситените мазнини трябва да се избягват като вместо това се използват полиненаситени мазнини.

Токсичните вторични продукти при пържене, особено с растителни олиа, съдържащи много полиненаситени мазнини се свързват с атеросклероза, рак, малформации по време на бременност, възпаление, стомашни язви и високо кръвно налягане. Така че избягвайте пърженето колкото се може повече. Но ако обичате пържени картофки и яйца, предоставяме на вниманието ви конкретни ползи от употребата на свинска мас.

 Най-добрите 3 причини да ядем свинска мас

1. Свинската мас е ЗДРАВОСЛОВНА!

След зехтина, свинската мас заема, съвсем по петите му, второто място сред мнононенаситените мазнини! Зехтинът съдържа около 77% мононенаситени мазнини, а свинската мас съдържа 48% мононенаситени мазнини (и 38-43% наситени мазнини). Маслото се нарежда на трето място с 30% мононенаситена мазнина и кокосовото масло е последно с 6%. Основната мазнина в свинската мас (олеиновата киселина) е мастна киселина, свързвана със снижен риск от депресия. Изследване от 2005 година в Тайланд съобщи също, че олеиновата киселина има силни противоракови свойства и може да снижи риска от рак на гърдата. Същите тези мононенаситени мазнини са отговорни за снижаването на нивата на вредния LDL холестерол като не засягат нивата на полезния HDL холестерол. Впечатляващо, нали?

Свинската мас също така съдържа големи количества витамин D, необходим мастно разтворим витамин. Изчислява се, че 1 супена лъжица свинска мас съдържа 1000 IU (25 мкг) витамин D! Обществото ни страда от изключително висок недостиг на витамин D. Като мощен имуностимулатор, приемът на витамин D може да предотвратява честите настинки и грип в дома ви всяка година. Семейството ни се разболя ЕДИН път от настинка тази година. ВЕДНЪЖ. Ядохме МНОГО витамин D, защото вярваме, че вместо да купуваме добавка с витамин D (обработена, синтетична версия на витамина), ние се опитваме да ядем истински храни.

Ако мислите, че можете да си набавяте витамин D от растения, прави сте. Можете да си набавяте известно количество, но нищо не се доближава до свинската мас! Гъбите са ЕДИНСТЕРНИЯТ растителен източник на витамин D, с около 0.525 мкг (21 IU) на гъба. Лично аз по-скоро бих готвил с лъжица свинска мас, отколкото да изяждам по 50 гъби всеки ден. Но така мисля аз.

Ако мислите, че можете да си набавяте витамин D от слънцето, прави сте, отново. Но проблемът е че хората не усвояват витамин D от слънцето съвсем ефективно. Препоръчваните 20-30минути на излагане на слънце всеки ден ще ви предоставят само  100-200 IU (2.5-5 мкг). Прасетата от друга страна са супергерои в усвояването на витамин D. Ето защо имат толкова много от витамина складиран в сланината под кожата си.

Витамин D спомага усвояването на калция. Витамин D също така спомага премахването на вредни токсични метали като кадмий, алуминий, стронций. Но една от най-важните задачи на витамин D, както и на холестерола (като и двете субстанции се съдържат в маста!) е производството и регулирането на хормони. Спомнете си, че много процеси в тялото се извършват от хормоните и ще видите защо е така важно да включите свинската мас в храната си. Проблемите с надбъбречната ви жлеза, които могат да се проявят като фибромиалгия, проблемите с щитовидната жлеза, които могат да се проявят като хипотироидизъм и проблемите с половите хормони, които могат да се проявят като безплодие всичките са свързани с недостиг на мастно разтворимия витамин D. И двете субстанции се съдържат в естествените хранителни източници, които Бог ни е дал на Земята.

Ако все още вярвате, че холестеролът е вреден, силно препоръчвам да прочете статията Забранената храна, която парира рака. Дори д-р Оз, който е кардиолог, посочва, че страхът от холестерола е необоснован!

2. Свинската мас е ВКУСНА!

Използваме свинска мас да пържим хрупкаво пиле, да правим вкусни сипкави пайове и да приготвяме обикновени храни като яйца или пържени картофи. Свинската мас няма неприятна миризма. Тя е божествена! Храната е създадена, за да й се наслаждаваме! Повярвайте ми, свинската мас подобрява вкуса на ВСИЧКО.

Спомнете си масленките на баба и не забравяйте, че много елитни готвачи в света използват свинска мас в ресторантите си.

3. Свинската мас е ЕСТЕСТВЕН и ДЪЛГОТРАЕН продукт.

Ако отгледате прасе в задния си двор и го заколите когато стане 130 кг (250 фунта), вероятно ще си набавите 7-9 кг (15-20 фунта) свинска мас. Ще са ви необходими около 6-9 месеца да отгледате прасе, което да продадете на пазара, така че ако семейството ви изяжда 1 прасе на година, можете да се досетите, че ще изяждате и споменатото по-горе количество от 7-9 кг (15-20 фунта) свинска мас на година. Нашето семейство се състои от четирима и ние ядем около половин килограм свинска мас на месец или около 5.4 кг (12 фунта) на година. Това лесно се постига и оставя много по-малък отпечатък от справянето с нива памук.

Дженифър Нютън

Източник:

http://www.dailymail.co.uk/health/article-3309304/Frying-food-LARD-healthier-vegetable-oils-release-toxic-chemicals-heated-says-new-research.html

Снимка: www.terraeco.net

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *