Аспартамът е отрова, не се оставяйте да ви баламосват

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

aspartame

Знаете колко опасни са диетичните безалкохолни напитки. Именно това прави онова, което сега ще ви кажем още толкова по-обезпокоително…

Изкуствените подсладители причиняват много и разнообразни здравословни проблеми. Това включва 48 процента повишение на риска от сърдечно заболяване. Съществува също и връзка с неочаквани заболявания като депресия. (Очаквайте статии, доказващи тези твърдения скоро. Тук ще си позволим само да вметнем следния цитат :

Д-р  Ейч Джей Робъртс стига чак до там да измисли термина „аспартамово заболяване” [http://medicinenet.com/artificial_sweeteners/page8.htm]. В своя разработка той обсъжда повече от 1000 негативни реакции при употребата на изкуствения подсладител (аспартам). Някои симптоми включват главоболие, гадене, болки в корема, загуба на паметта, умора, множествена склероза и дори лупус. И, разбира се, сега обсъжданата тема… депресия, също е посочена в списъка.)

За щастие, хората най-накрая усещат нещата. Продажбите са спаднали с около 7 процента. Ето това прави времето, в което се появява тази новина толкова идеално за гигантите в бизнеса с напитките.

Според Европейския орган за безопасност на храните (EFSA), тази съставка от край време е безвредна. Нищо че има доказателства, показващи колко вредно всъщност е това нещо!

Но те твърдят, че следят за безопасността му от 2002 година насам. И сега, след тяхната за първи път въобще изобщо проведена „пълна оценка на риска” от тази субстанция, те са повече от всякога убедени, че тя е безопасна. Жалко само, че това са пълни глупости.

Фактът е, че EFSA не слага безопасността на първо място.

Не се лъжете от погрешните им заключения. Никога не е наистина безопасно да консумирате аспартам.

Въпреки това, EFSA продължава да твърди, че е напълно безопасно да се консумират по 40 мг на кг телесно тегло от него.

Това означава, че ако тежите 68 кг е безопасно да погълнете 2720 мг аспартам за един ден. Среден кен диетична газирана напитка съдържа около 180 мг аспартам. Това се равнява на 15 кена от този боклук на ден.

Но вижте как се чувства тялото ви след като изпиете само една такава напитка.

Бъдете бдителни!Аспасртамът се появява под няколко имена. Те включват AminoSweet, Equal, и Nutrasweet. Независимо от всичките неоспорими доказателства за опасностите от него, той си остава най-популярният изкуствен подсладител на планетата. След около 30 години употреба, аспартам днес се използва на повече от половината от всички изкуствени подсладители.

Не е изненадващо, че данните, които те проверяват включват 112-те изследвания от осемдесетте години на двадесети век, когато индустрията на безалкохолните напитки се опитваше да прокара използването на аспартама. В края на краищата, 100 процента от изследванията на индустрията намират аспартама за безопасен. Но 92 процента от независимите изследвания намират рискове, свързани с консумацията му. Събуди се, EFSA, и вземи под внимание източника!

И ние не говорим само за главоболие или гадене. Говорим за сериозни животозастрашаващи болести.

Аспартам е предпочитаният изкуствен подсладител в повечето диетични газирани напитки. Той е онова, което прави пиенето им толкова опасно за здравето. И тези газирани напитки може да са единственият най-голям източник на аспартам за повечето хора.

Изследване на почти 60000 жени показва, че пиенето на четири или повече диетични газирани напитки на ден по време на бременност повишава риска от преждевременно раждане с 80 процента. А близо 40 процента от жените, които пиели само по две от тези подсладени с аспартам напитки на ден имали 40 процента повишение на риска. Още по-шокиращото е, че това изследване е финансирано от самият Европейски съюз.

След 22 години, изследователите в друго изследване откриха, че мъжете, които пият диетични газирани напитки, съдържащи аспартам е 30 процента по-вероятно да развият не-Ходжкинова лимфома.

Друго изследване пък откри, че пиенето на повече от две газирани напитки на ден може да снижи бъбречната функция при жените с до 30 процента в рамките на 11 години.

Дори и EFSA да иска да замете тези изследвания под килима, няма отричане, че аспартамът се преобразува от тялото във формалдехид. Да, същият онзи формалдехид, използван за балсамиране на мъртвите. Субстанцията е известен канцероген, който може да причини увреждане на бъбреците и дефекти по рождение.

Тук в САЩ, нещата са по-зле. Американската агенция за храните и лекарствата (FDA) приема дори по-големи количества аспартам на ден за безвредни.

Казано просто, аспартамът е опасно вещество. И е трудно да бъде избягван. Попадате на него в диетичните газирани напитки, разбира се. Но той може да се съдържа и в киселото мляко, дъвката, зърнените закуски, както и в почти всичко, което претендира, че не съдържа захар.

Дори още по-обезпокояващо е, че аспартамът може да се появи в прясното мляко скоро. И ако Биг дери (големите компании, произвеждащи млечни продукти) постигне своето, вие няма дори да знаете за това. Те няма да са задължени да го обозначават на етикета.

Пиенето на газирани напитки никога не е добра идея. Не се опитвайте да откриете диетична газирана напитка, която използва Splenda вместо аспартам. Най-добрият ви избор е да избягвате консервантите и изкуствените добавки напълно. Вместо това си пийте вода.

EFSA казва, че аспартамът е безопасен. Но не се оставяйте това да ви подведе. Изследванията не лъжат.

Източник: INH, Do not Let Them Fool You… This Stuff is Total Poison,  18 December 2013

Снимка: novinar.bg

Прочетете още по темата: 5 обичайни съставки в дъвката причиняват рак

Важно

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *