Лесни идеи за алкализиращ дресинг

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Дресингите могат да се превърнат в тайната заради, която обожавате да ядете салати по всяко време на деня.  Признавам си, че според часа през деня ми се случва да използвам от 100% алкализиращ дресинг до 80% алкализиращ дресинг…

herbs-infused-oil

Ето някои предложения:

– прясно изстискан портокалов сок (по 1/4 портокал на порция) и малко зехтин

– същото, но с лимон (този е по-алкализиращ)

– лимон, счукан чесън, горчица (мъничко) и зехтин (разбити добре заедно)

– зехтин, лимонов сок и нар

– ако разбъркате хумус в салатата ще се учудите как тя ще се сгъсти и ще придобие  гладка – кремообразна – консистенция

Още една лесна рецепта, която да използвате като си направите зехтин или олио, в които сте сложили билки, подправки, чесън и т.н. Лично аз обичам в олиото да има босилек, люта червена чушка, чесън, или розмарин (не всичките заедно, а според употребата и настроението). Няма по-лесно от това да си приготвите олио/зехтин по ваш вкус. Просто слагате билките/подправките, които желаете в бутилка от тъмно стъкло и наливате олиото/зехтина. Оставяте да престои няколко дни/седмици. И не забравяйте наред с това блаженство да сложите и много лимон при овкусяването на салатата!

Надявам се тези рецепти да са ви полезни! Аз използвам дресинга с портокал на закуска!

Източник:

http://www.energiseforlife.com/wordpress/2013/09/25/alkaline-qa4-salad-dressing/

Снимка: mycookingrecipes.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *