Металните молекули в мозъка, причиняващи Алцхаймер (не, не са алуминий!)

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

beet-alzheimers

Малко съм притеснена напоследък…

В малкия ми кръг от приятели и семейство научих за четирима души, които обичам, които или са диагнозирани с много ранна фаза на болестта на Алцхаймер или с помощта на ултрамодерен домашен тест за ДНК, който обаче вече е доста популярен, бяха открили, че е много вероятно да развият болестта.

Някои от тях идват при мен, защото знаят, че се занимавам с издирването и проучването на натурални лекове за здравословни проблеми. И лекарите не са им предложили почти никакви други съвети освен да започнат да пият лекарство, наречено  Aricept (което се смята, че помага за забавяне напредването на болестта), както и да започнат да пият хранителна добавка с омега-3 мастни киселини. А един от лекарите предложил на моя приятелка просто да взима лекарство против тревожност!

Съединение в плодовете и ядките премахва болестта на Алцхаймер, рака и диабета

Те знаят, че нямам медицинско образование и всичко, което мога да направя е да споделям информация, но когато мисълта за загубата на спомените, способността да се грижим за себе си, и в крайна сметка за живота си ви гледа в лицето… е, не бихте ли искали да опитате всичко, което можете, стига да знаете, че то няма да ви причини увреждане?

Напълно разбирам това. Така че им предложих всичко, което знаех… да правят по поне 4000 крачки всеки ден, да намалят захарта, да започнат да подправят ястията си с куркума, да подсилят приема си на витамините D, В12 и С, да пият кафе, да избягват лекарства, които могат да доведат до деменция  и да си осигуряват по-добър сън.

Мъж яде по 2 с.л. кокосово масло два пъти на ден за 60 дни и ето какво се случва с мозъка му!

И след това попаднах на изследване, което изглеждаше като перфектната формула за справяне с болестта на Алцхаймер.

При четенето на информацията за изследването аз научих нещо, което не бях чела за противните амилоидни плаки… че естествени метали в земята и в храната ни, които се приемат за здравословни хранителни вещества (незабавно проверете какви мултивитамини и минерали пиете), всъщност помагат за образуването на същите тези амилоидни плаки, предшественик на болестта на Алцхаймер, които да завземат мозъка ви.

Метални молекули в мозъка

По-рано не съм се натъквала на тази информация, но и предишни изследвания доказват, че натрупването на гроздове амилоидна плака често зависи от взаимодействието им с металните молекули в мозъка — особено такива на цинка и медта.

Преди години аз спрях да купувам дезодоранти, заради притесненията си, че алуминият причинява Алцхаймер. Но очевидно това не би следвало да е единственият метал, за който да се притесняваме що се отнася до здравето на мозъка си.

Болестта на Паркинсон, естествени лечения

Новото изследване, публикувано през март 2018 година в списанието The Journals of Gerontology Series,  проведено от изследователски екип от Университета на Южна Флорида в Тампа откри, че формирането на гроздове бета амилоидна плака проправя пътя към мозъчно възпаление и окисляване на невроните.

Но като използвали нещо наречено спектрофотометрия те успели да видят, че сама по себе си бета амилоидната плака не причинява най-лошото оксидативно увреждане. Едва когато тя се свързвала с медните молекули, окисляването ставало значително по-опасно… причинявайки необратимо увреждане на мозъчните клетки.

Така че те се впуснали да видят как можели да го спрат… и отговорът, който открили действал толкова добре, че те решили, че това може да е чудесна начална точка за бъдещото разработване на ефикасно лекарство за Алцхаймер!

Истински готиното нещо е, че можете да започнете да го използвате след посещение в сектора за плодове и зеленчуци в любимия ви супер или пазар…

Лекарите НЯМАТ обяснение! Този зеленчук възвръща зрението, пречиства черния дроб и дебелото черво

Растително съединение, което би могло да спаси мозъка

Съединението, което изследователите от Тампа използваха да атакуват гроздовете бета амилоидна се нарича бетанин. То е също така отговорно за характерния цвят на растението. И действието му е доста силно…

Всъщност, изследователите забелязват, че то снижава количеството на окисляването, причинявано от бета амилоидните плаки с до 90 процента!

Според ръководителят на изследването Ли-Джун Минг, „Данните ни показват, че бетанинът, съединение в екстракт от червено цвекло, дава обещание като инхибитор (спиращо средство) на някои химически реакции в мозъка, участващи в развитието на болестта на Алцхаймер”.

Друг от учените в изследването, Дарел Коул Серато, добавя, „По-малкото окисляване може да предотврати неправилното огъване (на бета амилоидната плака) в известна степен, може би дори до момент, в който да забави натрупването на бета-амилоидните пептиди, които се смята, че са основния причинител на Алцхаймер”.

Цялостно прочистване на червата предпазва от всякакви болести! (Рецепта)

Готови ли сте да направите червеното цвекло част от ежедневната си храна?

Зная, че този зеленчук не е любим на всички, но той може да стане най-важният за всеки, който е изправен пред бъдеще, в което може да се появи Алцхаймер. Освен това, можете да намерите ползите от червеното цвекло под формата на прахове и хранителни добавки. Но що се отнася до мен, пълноценната храна, било то с вечерята или като част в плодовите смутита, е по-добрият избор и именно това препоръчвам на приятелите си.

Спасете мозъчните си клетки от металите

Наскоро писах за EDTA хелаторната терапия – какво представлява тя и защо лекарите я препоръчват само понякога.

Нещото, за което традиционната и алтернативната медицина не могат да се разберат е че тя е ефикасна за премахването на тежки метали от тялото, като оловото. Има и други ползи — за сърцето и кръвообръщението, например — но конвенционалните лекари не говорят много за това.

Чудесни съвети за детоксикация на всеки орган така че вече да не боледувате нито да сте уморени!

Може ли хелацията да премахва цинка и медта? Да, може и го прави.

Добра идея ли е да помислите за намаляването на медта и цинка в тялото си при положение, че знаете, че те улесняват мозъчното възпаление и влошават окисляването и увреждането на мозъчните ви клетки що се отнася до бета амилоидните гроздове?

Цинкът и медта са полезни за тялото и здравето ви. Не съм сигурна, че бих препоръчала на млад човек умишлено да снижава приема си на тези хранителни вещества в обичайната си храна. Но бих ли препоръчала това на някой, който е изправен пред бъдеще, в което ще се бори с болестта на Алцхаймер? Да, бих.

Бих ли препоръчала на някого в същата ужасяваща ситуация, да помисли за EDTA хелация, за да спомогне още повече премахването на натрупваните през живота му/й метали в мозъка? Отново, да, бих.

И това е „лекарство”, което самата аз бих взела също така — както хелация така и червено цвекло.

Маргарет Кантуел

Очаквайте скоро още една статия статия за хелацията, а междувременно прочетете:

Хелаторната терапия е полезна за сърцето

Този прочут сок гони рака за 42 дни: повече от 45000 онко- и нелечимо болни излекувани!

Непозната способност на кокоса спасява мозъка от Алцхаймер

 

Източник:

https://easyhealthoptions.com/metal-molecules-brain-causing-alzheimers/

Снимка: English News – Dailyhunt

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *