Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Mudras (1)

КОГА: При всички видове заболявания на бронхите и при така нареченото повърхностно дишане. Дава сила, укрепва тялото, ума и душата.
При всички ситуации, в които “не достига въздух” и се чувстваме притиснати от другите или от живота.
ЗАЩО: Подкрепя процесите на даване и приемане, като хармонизира цялостния цикъл. Животът е организиран и основан на циклите: най-лесно ще го осъзнаем, когато се опитаме да нарушим цикъла на дишането, съставен от неразделните “вдишване” и “издишване” – едното обуславя другото. Всичко на този свят е взаимно; невъзможно е само да даваме или само да получаваме.

КАК: И с двете ръце: върхът на кутрето се поставя в основата на палеца. Върхът на безименния се допира до първата сгъвка на палеца. Средният пръст докосва върха на палеца. Показалецът е изпънат.
КОЛКО: Като бърза помощ: 4-6 минути и се преминава към изпълнение на Астма мудра, до нормализиране на дишането. При хронични случаи: Двете мудри се изпълняват по 5 минути, 5 пъти на ден.

Хората с респираторни проблеми обикновено също така страдат от вътрешна самота, изолация, сексуални проблеми и тъга. Тези чувства често се облекчават успешно с хумор. Затрудненото дишане разбира се причинява много стрес, така че тези хора са притиснати за време и не могат да дишат.

От емоционална гледна точка е важно тези хора да признаят негативните си мисли и настроения. Знайте, че тези чувства са като вълни, надигат се и се разнасят. Тези чувста често така представляват обща слабост, предизвикана от плиткото дишане, тъй като неправилното дишане не изгражда вътрешен източник на сила. Когато силата му отслабва, се появява слабост, не само на физическо ниво, но и в емоционалната област. Последиците са страх, тъга, неудовлетвореност, повишена чувствителност.

В йога, всяко упражнение за дишане и всяко физическо упражнение надграждат тази вътрешна сила и поддържат енергийното ниво (изпълнявайте поне по 30 минути всеки ден). Седнете с изправен гръб и дръжте ръцете си на 12 см от тялото. Когто ръцете ви се уморят, поставте длани върху бедрата. Насочете съзнанието си към таза.

Вдишване: Сега насочете съзнанието си навътре към корема, стомаха, гърдите, гърлото и върха на главата. Сега задръжте дъх за около 5 секунди.
Издишане: Насочете съзннието си отгоре надолу и бройте в обратен ред от 7 до 1. Изчакайте търпеливо, докато усетите импулс да поемете въздух, и след това насочете съзнанието си отново към върха на главата, докато вдишвате. Паузите след вдишването и издишването са много важни при изпълнението на това упражнение.

Вижте още: АСТМА МУДРА

Източник: http://bg.convdocs.org/docs/index-96628.html

Снимка:kyncora.blogspot.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *