БХРАМАРА МУДРА

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

bramhari

Наричана още: Пчелата; алтернатива на медолечението.

КОГА: При понижен имунитет, алергични състояния, обриви, секрети в синусите, бронхите и чревния тракт; при нарушена чревна флора в резултат от прекаляване с антибиотици и на много други лекарства и във всички случаи, в които се прилага медолечение.

ЗАЩО: Мудрата подкрепя стремежа да се освободим от страховете и да си изградим емоционален имунитет към света. Засилва търпението и толерантността, работи в полза на адаптационната енергия. Бхрамара мудра възстановя здравословната чревна флора. Тя премахва основната причина за алергиите. Мудрата е много полезна като превантивна мярка срещу подутини, възпаление и нездравословен растеж на сливиците.

КАК: Показалецът ляга в основата на палеца. Върхът на палеца се допира отстрани до нокътя на средния пръст. Безименният и кутрето са изпънати. Фокусирайте вниманието си и дишайте колкото се може по-дълбоко, бавно и плавно. Задръжте ръката в тази позиция за няколко минути и повтаряйте мудрата често. Тъй като Бхрамара мудра се свързва с индийския танц бхрама, чрез нея се изобразяват различни животни и насекоми. Пчела, папагал, чапла, кукувица. Най-полезна е за хора, страдащи от алергия към месо, домати, люти чушки, киви и ягоди

КОЛКО: 4 пъти дневно по 7 минути; при възможност – 8 пъти дневно по 15-20 минути.

ОЩЕ ЗА БХРАМАРА МУДРА: Непоносимостта към нещо е неотделима от непоносимостта към някого,  най-често – към самия себе си. Започнете да приемате себе си такива, каквито сте, позволете си да се обичате; след това заобичайте целия останал свят, който има точно толкова право да съществува, колкото и ние, и алергичните състояния и всичките им проявления ще започнат да изчезват.

bhramara-mudra

Може и да не вярвате, но тази йога мудра помага. Използвайте я по време на алергични пристъпи и за превенция през сезона на алергиите. Например, можете да изпълнявате тази мудра с едната или с двете си ръце докато чакате на опашка, докато се разхождате или когато седите. Тя спира кихавиците, облекчава алергичните пристъпи и изчиства причинената от алергия хрема.

Но не пропускайте шанса си сами да облекчите състоянието си още повече, като правите всичко възможно да подсилите имунната си система и избягвате причинителите на алергии – полените, животинския пърхот, праха, алергенните храни и т.н.

Прочетете още: Сезонните алергии облекчени, седем начина

Кажете сбогом на алергиите

Източник: http://bg.convdocs.org/docs/index-96628.html

Снимка: yogaschule-devashakti.de.tlwww.almaz.tv

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *