Най-полезните за кожата маски от диня

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

watermelon mask

Динята не е само сочно лятно лакомство. Освен това тя е и отличен лек, който се грижи за кожата и помага за оздравяването на всичко от кожни болести до изгаряне от слънцето и петна и т.н. Съдържайки около 93% вода и богата на множество витамини като витамините А, В6 и С, тя не само помага за хидратирането на кожата, но също така я възстановява и предпазва от различни кожни болести. По-долу споменаваме лекове, които ще ви помогнат да поддържате кожата си гладка, без петна и красива.

Маски за лице от диня

Динена маска за лице за мека кожа

Вземете 1 с.л. сок от диня и добавете 1 с.л. извара.

Разбъркайте добре и нанесете върху лицето и врата.

Оставете да изсъхне около 10-15  минути и измийте със студена.

Разтворът от млечна киселина и ензимите в изварата помагат за нежната ексфолиация и почистване на кожата, докато динята я хидратира и оздравява.

Динена маска за лице за застаряваща кожа

Смесете 1 с.л. сок от диня с 1 с.л. намачкано на пюре авокадо.

Разбъркайте добре и нанесете върху лицето и врата.

Оставете маската да действа 20 минути и отмийте със студена вода.

Авокадото е с богато съдържание на омега-3 мастни киселини, витамин С и витамин Е,  които действат като антиоксиданти и са мощна комбинация против стареенето.

Динена маска за лице за кожа без акне

За да нямате акне и петна по кожата, вземете 1 с.л. сок от диня и 1 с.л, намачкан банан.

Объркайте добре на гладка паста и нанесете върху лицето и врата.

Оставете да действа около 20 минути и отмийте с хладка вода.

Бананът съдържа витамини В2, В6 &  В12 и помага за затваряне на порите и за намаляване на възпалението на кожата като в същото време прави кожата гладка и мека.

Диненият сок от друга страна спомага за премахването на излишната мазнина от кожата.

Динена маска за лице за суха кожа

Смесете 1 с.л. сок от диня с 1 с.л. мед.

Разбъркайте добре и нанесете върху лицето и врата.

Оставете около 20 минути и измийте с топла вода.

Медът подхранва кожата като прониква в най-дълбокия й слой, а динята помага за намаляването на излишните мазнини от кожата и я оставя хидратирана.

Тези съвети от една страна помагат кожата ви да стане така красива, както винаги сте си мечтали, като от друга страна трябва да ги следвате буквално, за да изпитате най-добрите резултати.

Източник: Best Homemade Watermelon facepacks for your skin; http://healthbeautyfitness.in/homemade-watermelon-facepacks-skin/

 

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *