Витамин, минерал и билка лекуват изненадващото дуо вертиго и остеопороза

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

vertigo-osteoporosis

Скорошно научно изследване откри връзка между вертиго и остеопороза. Изследването твърди, че повечето хора, които страдат от едното заболяване, страдат и от другото. Това не ни изненадва, защото и двете заболявания се появяват поради една и съща причина, както и леченията им са много сходни. Комбинирането на няколко витамина, минерала и билки помагат за едновременното лечение на вертиго и остеопороза.

Изследване, публикувано в медицинското списание Neurology посочва, че хората, страдащи от вертиго (изпитващи усещане за виене на свят и падане дори и когато тялото е в покой) е много вероятно в същото време да имат загуба на костна маса.

Хората, страдащи от остеопороза е три пъти по-вероятно да имат вертиго. Хората, диагнозирани като предразположени към остеопороза е два пъти по-вероятно да имат вертиго в сравнение с хората с нормална плътност на костите.

Тази връзка била много видима при жените и почти 75% от онези, диагнозирани с ветиго били предразположени към остеопороза или страдали от остеопороза, докато 43 процента от пациентите не изпитали замайване (виене на свят).

Калцият е връзката между вертиго и остеопороза

Вертиго може да бъде причинено от много различни неща като Миниеров синдром или възпаление на вътрешното ухо, като загубата на калциевите въглеродни кристали, които се движат през сензорните тръби на вътрешното ухо, се счита за основната причина.

Вертиго и остеопороза поразяват жените в менопауза, защото ниските им нива на естроген карат костите им да освобождават повече калций в кръвотока. Повишаването на „свободния” калций също така предпазва тялото от изхвърлянето на кристалите от вътрешното ухо.

Според автора на изследването, Джи Су Ким, MD, PhD, от Колежа по медицина на Сеулския национален университет в Корея, „Жените най-често получават първия си пристъп на вертиго през 50те си години когато изпитват спад в костната маса поради загубата на естроген”.

Важно е какъв калций приемаме: Избягвай запушването на артериите с правилния вид калций

Калцият е един от ключовите натурални лекове при вертиго и остеопороза

Непрестанно се натрупват доказателства, че взимането на хранителна добавка с калций може да забави скоростта на загуба на костна маса при жените в менопауза, но д-р Ким вярва, че връзката между естрогена, вертиго и загубата на костна маса е неясна, защото мъжете, диагнозирани с вертиго също са в риск от изтъняване на костите.

Макар че жените в менопауза могат да извлекат полза от хранителни добавки с калций, мъжете и жените на всяка възраст е добре редовно да приемат калций. Лекарите също така препоръчват човек да си набавя адекватно количество калций още от ранна възраст.

Калцият е един от особено важните минерали, необходими за формирането на костите. Липсата на калций прави костите чупливи и по-предразположени към фрактури. Калцият е също така един от най-добрите лекове при вертиго поради факта, че премахва кристалите от вътрешното ухо.

Още за калция: Овесената слама: лесно усвоим и разностранен природен лек

Още лекове за вертиго и остеопороза

Много важно е да приемаме магнезий и витамин D, защото калцият не се усвоява лесно от тялото при тяхната липса. Непременно комбинирайте калция с тези хранителни вещества, за да избягвате здравословни проблеми и да стимулирате здравето на костите!

Хубавото е, че има и едно естествено решение спиращо това дуо! Става дума за билка, която се нарежда сред най-добрите лекове както за вертиго, така и остеопороза. Това е  гинко билоба, китайска билка с множество ползи за здравето. Доказано е, че гинко билоба подобрява здравето на костите на хората, страдащи от остеопороза, както и на страдащите от вертиго. Можете да си я набавяте под формата на капсули, таблетки, екстракти, както и като сушени листа.

И още за остеопорозата: Остеопорозата е лечима, 5-те най-важни хранителни вещества за това

Източник:

http://www.homehealthyrecipes.com/the-vitamins-minerals-and-herbs-you-need-to-treat-vertigo-and-osteoporosis-at-the-same-time/

Снимка: www.healthyfoodelements.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *