Байкалин, откритие и за красивата кожа

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

В отдалечен, потънал в тишина, средновековен град съвсем близо до Барселона в Испания европейски изследователи откриха нов начин за предпазване на късчетата ДНК вътре във всяка от клетките на тялото, наречени теломери.

Това малко обсъждано важно научно откритие – на практика непознато в САЩ – премахва до 10 ГОДИНИ от външния ви вид.

Close-up of two faces of beautiful woman and mother

За вас това може да означава, че вместо да изглеждате „попрестарели”, хората могат да ви сбъркат с някой 10 до 20 години ПО-МЛАД от истинската ви възраст.

Извлечено от корените на растението байкалска скутелария или познато още като байкалски шлемник, съединението байкалин предпазва теломерите ви и има уникален ефект върху клетките на кожата … те започват да стареят на забавен каданс.

Изследванията потвърждават това забележително спиране на стареенето на кожата. Само за няколко кратки седмици, това важно научно откритие предоставя:

–          13% повишаване на способността на кожата да се реструктурира, възстановява и самооздравява…

–          12.5% по-стегната кожа…

–          12.4% по-еластична кожа… 

Съединението байкалин има способността да предпазва клетките на кожата от заплахите, които обикновено причиняват бързото им стареене.

В изследване, изследователите подложиха кожните клетки на силна UV-A радиация подобна на слънчевата светлина.

В кожните клетки без байкалин теломерите се скъсиха с почти 70%. Байкалинът успя да възстанови теломерите до 65% от първоначалната им дължина независимо от увреждащата радиация.

Байкалинът също така помага за активирането на няколко предпазващи от стареене гени в кожните клетки, наречени P53, които предпазват клетките от остаряване и погрозняване.

И чуйте това: в скорошно изследване байкалинът предпази кожата от UV-B радиацията, която може да причини фото стареене. Когато изследователите се опитали да състарят кожни клетки с ултравиолетова радиация, репликираща прекомерното излагане на слънчева светлина…

…антиоксидантната мощ на байкалина напълно предпазила клетките на кожата от увреждането на свободните радикали, което причинява преждевременното стареене на кожата.

Байкалинът помага за възстановяването на пробиви в ДНК-то и поддържа кожните клетки с младежки вид и здрави. Това повишава стегнатостта и еластичността на кожата и подобрява „реструктурирането на кожата” или начина, по който кожата може сама да се възстановява и подмладява.

Все едно взимате стара своя снимка когато сте били в трийсетте си години и приемате, че тя ще ви служи като „модел” за години напред.

Д-р Ал Сиърс

Източник: Ageless Beauty, European Discovery Takes 10 YEARS Off Your Appearance In Just Minutes A Day, 9 Мау 2014

Снимка: www.bayanlar.biz

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *