5 чудесни причини да пием мултивитамин ДНЕС!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Прекъснете ме, ако вече сте чували, че „пиенете на мултивитамин всеки ден е просто пилеене на пари”. Не знам за вас, но ако аз получавах по долар всеки път когато някой така наречен „експерт” ми казва тази глупост, щях да съм богат човек.

multivitamin

Твърде много лекари настояват да си набавяте хранителните вещества от които се нуждаете за да сте здрави и за да се борите с болестите от храната, която ядете всеки ден.

Но истината е че тези така наречени експерти просто тотално грешат. А причината поради която те са така далеч от истината може да ви шокира.

Фактите показват, че средностатистическият лекар получава много оскъдно обучение за хранителните вещества и храненето.

Въпреки онова в което са ви накарали да повярвате, храненето не е превърнато в приоритет по време на следването на медицина, и малко лекари се обучават по темата повече от минимално изискваното. Ако го правеха, те щяха да знаят, че разпространяват вредна информация.

Много малко хора някога ще успеят да си набавят всички хранителни вещества, от които се нуждае човешкото тяло от храната, която ядат. В определени моменти в живота си малцина от нас могат да се доближат до тази цел. Но съществуват редица неща, които заговорничат срещу нас.

Ето най-важните пет причини, поради които повечето хора ЩЕ трябва да пият качествен мултивитамин:

(1) Обеднелите почви:

Почвата в която фермерите отглеждат храната ни днес просто не е същата като почвата, от която пра-родителите ни и дори дядовците и бабите ни са си набавяли храната. Лошите селскостопански практики, включително прекомерната експлоатация на почвата и неправилната ротация на селскостопанските култури, изтощават почвата и практически я лишават от хранителни вещества от доста време.

Огромните селскостопански комбинати лишават почвата от много минерали и елементи, които са особено необходими на телата ни. А храната, отглеждана в бедна почва е лишена от много от  хранителните вещества, от които се нуждаем. Добрият мултивитамин може да ни набави нещата, които ни липсват.

(2) Вредният начин на хранене:

Нека бъдем честни, повечето от нас няма да спечелят награда за здравословно хранене. Дори и онези, които наистина се опитват да се хранят здравословно и не ядат вредни храни от време на време не успяват да следват здравословния си хранителен режим.

А днешният начин на живот с хапване в крачка определено не помага. Понякога имаме време само да грабнем порция бърза храна докато се придвижваме от едно място към друго. А това означава, че няма как да не пропуснем някои от хранителните вещества, от които се нуждаем.

Ето къде се намесва добрият мултивитамин. Трябва разбира се винаги да се стремите да правите най-здравословните избори на храна, които можете дори когато се храните в движение. Но пиенето на мултивитамин може да попълни всички пропуски в храненето. 

(3) Начинът на живот:

Вярвате или не това къде и как живеем има огромно въздействие върху храненето ни.

Градската среда на бързи обороти или забързаният и стресиращ начин на живот могат да накарат тялото да изразходва хранителните си вещества по-бързо. И в резултат на това много от нас удрят дъното когато стане дума за нивата на основни хранителни вещества като магнезий, холин (В витамин) и витамин D.

Отново, пиенето на качествен мултивитамин може да ви спаси. Но не забравяйте да се храните добре и да работите върху облекчаването на стреса, паралелно с това!

(4) Остаряването:

С остаряването телата ни стават по-малко ефективни в усвояването на хранителните вещества. Това означава, че дори и да правите всичко правилно, като ядете всички полезни храни и избягвате вредните, все пак може да имате ниски нива на витамините и минералите, от които се нуждаете.

А това разбира се може да ви постави в риск от заболявания. Пиенето на мултивитамин може да ви помогне да сте сигурни, че нямате недостиг на основните, необходими на тялото ви хранителни вещества.

(5) Проблемите с усвояването:

Дори и много лекари не знаят, че тялото ви не може ефективно да усвоява някои хранителни вещества от храната без наличието на определени витамини и минерали в него. Конкретно, водноразтворимите хранителни вещества могат да са проблем.

Вие ежедневно губите водноразтворимите витамини с урината и екскрементите си, така че трябва непрестанно да ги доставяте на тялото си всеки ден.

В витамините са чудесен пример. Тялото ви се нуждае от В витамини, за да преобразува хранителните вещества от храната в енергия. Но понеже В витамините са водноразтворими лесно можем да се лишим от тях.

Пиенето на мултивитамин може да попълни количеството на жизненоважните В витамини, наред с предоставянето и на другите водноразтворими витамини, като витамин С, например, които губим всеки ден. И непременно пийте хранителната добавка с храненията, за да извличате максималното от храната си.

Бележка на Здрави всеки ден: Нужно е да кажем, че прекаляването с употребата на мултивитамини не е препоръчително. Винаги се консултирайте с лекаря си, особено, ако се лекувате от някое заболяване. Най-добрият начин да си набавяме хранителните вещества от които се нуждаем, разбира се, е чрез храната, която ядем. И ако ядете големи количества плодове и зеленчуци (по възможност органични), не е необходимо редовно да пиете мултивитамин, освен ако това не ви е предписано от лекар поради специфичен недостиг. Прекаляването с мастноразтворими витамини като витамините А, D и Е, не е желателно, понеже те се натрупват в тялото. И последно, но не по важност, не купувайте и не пийте синтетични витамини!

Вижте следната рецепта: Направете си сами тази формула с мултивитамини и минерали

Очаквайте още статии по темата за мултивитамините, витамините и изобщо за хранителните вещества, те всички са много полезни за здравето, но полезността им (както на всяко друго нещо) е различна за всеки човек.

Помнете… не пренебрегвайте качеството на мултивитамина си. Разбира се, че можете да закупите мултивитамин в местния супер, но качеството му в най-добрия случай ще е съмнително.

Инвестирайте в здравето си като вместо това намерите формула с високо качество. Тя наистина ще ви струва по-скъпо, но пък ще си струва парите.

Джордж Париджан

Източник:

http://healthiertalk.com/multivitamin

Снимка: www.new-mountains.de

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *