Пристъпите на кашлица на Хилъри: Лекарство ли опустошава здравето й?

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Пристъпите на неконтролируема кашлица на Хилъри Клинтън широко се отразяват в медиите в цяла Америка. Притеснителните епизоди на неприятна суха кашлица понякога траят с минути по време на изнасяни от нея речи и доведоха до спекулациите, че тя има сериозен здравословен проблем.

hillary-cough

Медицинският й картон предоставя информация за причината. В него е посочено какви лекарства пие тя:

  • Armour Thyroid за хипотироидизъм.
  • Кумадин, лекарство за разреждане на кръвта.
  • Антихистамини за алергиите
  • Витамин B12, за подсилване на енергията

Направихме проучване на страничните ефекти на всички тези лекарства. Онова, което открихме ни изненада. Много хора, които пият едно от тези лекарства се оплакват от ужасна суха кашлица… точно като тази на Хилари. Хората над 60 са особено уязвими. Хилари е на 68.

Лекарите на Хилъри може дори да не осъзнават, че именно това лекарство причинява проблема й. Това е така, защото Агенцията за храните и лекарствата не изисква кашлянето да се посочва като страничен ефект.

Невероятното е, че лекарството се използва в отрова за плъхове. Да, вероятният следващ президент на Съединените щати пие субстанция, използвана за убиването на плъхове.

Кумадин е марката за варфарина. Това е антикоагулант (разредител на кръвта). Кашлицата е така често срещана сред хората използващи го, че в интернет вече се появиха групи за подкрепа.

Сайт, който следи страничните ефекти на лекарствата откри, че 1751 потребители на кумадин са съобщили че имат проблеми с кашлица.

Хилъри започна да пие кумадин след като падна и си удари главата през 2012 година. Лекарите откриха кръвен съсирек в мозъка й. Тя започна да пие разредителя на кръв за разтварянето на съсирека. Тя продължава да го пие, за да избегне повторната му поява.

Същите тези противосъсирващи кръвта свойства карат гризачите да умират от вътрешни кръвоизливи след поглъщането им. Именно затова отровата е така силна.

Кашлянето може да е сред най-безобидните странични ефекти при хората. Точно както прави при плъховете, кумадин може да причини сериозен вътрешен кръвоизлив. Той може да е смъртоносен.

Всъщност, списанието The New England Journal of Medicine съобщи, че най-често срещаната причина за посещения в спешното от възрастни хора са страничните ефекти от изписваните с рецепта разредители на кръвта. Други сериозни проблеми включват стомашни язви и бъбречна недостатъчност.

Кой би искал да пие тези лекарства, ако не му се налагаше? Някои пациенти може да са кандидати да опитат по-малко рисковани алтернативи. Ето шест натурални субстанции, които разреждат кръвта без странични ефекти:

  • Куркума: Това е подправка, която много се използва в индийската кухня. Тя е мощно противовъзпалително средство. Пийте по 500 мг под формата на хранителна добавка по три пъти на ден.
  • Кайенов пипер:  Под формата на хранителна добавка това е бързо действащ разредител на кръвта. Пийте по 450 мг по три пъти на ден с храна.
  • Омега-3 мастни киселини: Чудесни хранителни източници включват дивата сьомга, аншоата, бялата риба тон, херингата, орехите, зехтина и маслото от лен, както и тиквените семки. Яжте по поне една от тези храни по два пъти на седмица… Или взимайте хранителна добавка според указанията на етикета.
  • Бромелаин: Този ензим се съдържа в ананасите. Пийте хранителна добавка – по 400 мг три пъти на ден на празен стомах.
  • Вода: Да, обикновена вода. Водата е един от най-ефикасните разредители на кръвта в природата. Опитайте да пиете по 30 мл вода за всеки килограм телесно тегло всеки ден. Хората които ядат много плодове и зеленчуци могат да пият по-малко вода.
  • Чесън: Суровият чесън е за предпочитане. Но може да е доста лют за повечето хора. Вместо това опитайте хранителна добавка. Спазвайте дозите, посочени на опаковката. Или си правете чеснов чай.

Още по темата: 7 вида естествени разредители на кръвта подобряват кръвообръщението и снижават възпалението

Преди да спрете дадено лекарство, било то и кумадин, първо говорете с лекаря си. Попитайте дали можете да опитате естествен разредител на кръвта вместо него.

Като внимателно работите с лекаря си, може да намалите—или дори да елиминирате—употребата си на кумадин или на други предписани ви с рецепта разредители на кръвта.

Бъдете здрави,

Анджела Солерно

Източник:

http://www.institutefornaturalhealing.com/2016/02/hillarys-coughing-fits-is-this-drug-wrecking-her-health/#Continue

Снимка: www.scoopnest.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *