Облекчете астмата с тези необичайни натурални лекове

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Астмата може да е много обезсърчаващо заболяване. Тя може да атакува без предупреждение, а след това хриповете и кашлицата изведнъж да спрат. Понякога инхалаторите помагат, друг път – не, а това е малка утеха за страдащите от заболяването. А съществува и непрекъсната борба със страничните ефекти от различни лекарства.

figs-water

Инхалаторите за астма понякога имат неприятни странични ефекти

Но знаете ли, че можете да използвате естествени лекове, за да се справите със симптомите на астма? Естествените лекове не само че са на много по-достъпни цени от традиционните терапии, но и вероятността за странични ефекти е много малка, да не кажем никаква.

Ето само някои от тези лекове, които можете да опитате още днес.

Накиснати смокини

Смокините, оказва се съдържат хранителни свойства, които стимулират здравето на дихателните пътища. Този плод с крушовидна форма помага и за изхвърлянето на флегмата и за улесняване на дишането. Първо измийте смокините (органични, ако намерите) добре, и ги накиснете за една нощ в чаша вода. На следващата сутрин изяжте смокините и след това изпийте водата, в която са киснали на гладен стомах.

Чаена лъжичка мед в гореща вода

Меда се счита за много стар и ефикасен лек за астмата. Маслата, съдържащи се в този нектар снижават симптомите на заболяването. Можете да смесвате чаена лъжичка мед в гореща вода и да я изпивате — бавно —три пъти на ден. Можете също така да взимате по чаена лъжица мед, смесена с половин чаена лъжица канела преди лягане. Това се казва, че премахва флегмата и вие можете да спите по-добре.

Различни видове билки

Важно е да отбележим, че макар че билките може да са естествени и за предпочитане пред скъпите, изписвани с рецепта лекарства, дадени билкови лекове за астма могат да действат неблагоприятно върху някои хора.Това може да се дължи на силата на билките, на други съществуващи заболявания или на алергични реакции към дадени билки. Така че се консултирайте със своя лекар преди да взимате каквито и да било билкови лекове.

Някои от по-често използваните билки включват: Колеус форсколий, която функционира като бронходилататор, както и като лекарство за високо кръвно налягане; гъбата рейши, мощна имуноизграждаща билка, която укрепва белите дробове, и билката глицириза или сладник, която облекчава дихателните пътища.

Загрято синапено масло

При атака на астма, синапеното масло прочиства дихателните пътища и ви помага отново да дишате нормално. Загрейте маслото с малко камфор. Когато маслото достигне топлината, която ви харесва, втрийте го в гърдите и гърба си с леки, масажиращи движения. Като правите това по няколко пъти на ден, можете да постигнете значително облекчение на астматичния пристъп.

Други препоръчителни начини за справяне със симптомите на астма включват: правенето на йога упражнения за облекчаване на стреса, който е повечето случаи причинява пристъпите на астма; яденето на здравословна и органична храна и смесването на етерични масла (например, от бергамот и римска лайка, евкалипт, мента и лавандула, измежду много други) за облекчаване на симптомите на астмата.

Хосе Мартинес

Източник:

http://blogs.naturalnews.com/asthma-inhalers-can-nasty-side-effects-try-natural-remedies-get-relief-asthma/

Снимка: veggiedoodle.wordpress.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *