Балансирайте ин и ян енергията в горещините с Фън шуй!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Горещините през лятото са времето когато всичко кипи… а във фън шуй това е времето когато се натъкваме на големи количества активна енергия, тя трябва да бъде балансирана със здравословна доза охлаждане и утихване, за да не прегреем!  Днес ви представяме фън шуй съвети за лятото на Карол М. Олмстед, които ще ви помогнат да използвате начини да приемате нещата по-леко, така че лятото да бъде чудесно за вас, както и много забавно!

През лятото косата изсветлява, кожата потъмнява, морската и речна вода се затопля, а напитките стават по-студени, музиката се слуша по-силно, нощите са по-дълги и животът е по-хубав.

10 натурални домашни лека за справяне с топлинен удар

Балансирайте ин и ян енергиите на лятото

Лято е и нека парафразираме добре познатата на всички песен … животът не е винаги лек, когато е горещо и задушно.

Във фън шуй високите температури и ярката слънчева светлина на лятото се свързват с горещата енергия ян. Положителното е, че това ни кара да искаме да общуваме повече (маргарити на терасата) и внася страст в живота ни (летни свалки). Но твърде много от елемента огън може да има обратен ефект и да ни накара да се чувстваме уморени, разсеяни и направо изчерпани.

За балансиране на тази силна ян енергия е необходимо фън шуй пренареждане за лятото за охлаждане на дома и офиса с помощта на уравновесяващата или по-тиха ин енергия. Например, лесен начин да добавим ин енергия в дома си е като започнем да използваме по-леки и по-светли завивки или одеала за спане.

В офиса, загасете лампите на тавана и оставете естествената дневна светлина да осветява работното ви място вместо енергията от бездушния металния елемент, генерирана от флуоресцентните светлини.

Ситали пранаяма – йогийската техника за охлаждане на тялото прави чудеса!

Ето още от любимите ми летни съвети за балансирането на ин и ян енергиите през лятото:

Ако цветовете в дома ви са топли като различните нюанси на червеното, лилавото и оранжевото, балансирайте ги с по-светли акценти на ледено синьо или бледо зелено под формата на възглавници или покривки и салфетки за масите за успокояващ и охлаждащ ефект.

Неприятната стържеща енергия на вентилатора, висящ от тавана и намиращ се непосредствено над леглото ви може да ви докара болка или да ви разболее. За премахването на тази възможност закачете кристал на веригата/връвта, с която го пускате, за да намалите негативните последици.

Дори и да предпочитате да използвате скарата в горещото време, използвайте печката си от време на време, защото неизползваната електрическа печка символизира неизползвани ресурси или пренебрегвани възможности.

Покритата ви тераса или веранда се приема за част от дома ви във фън шуй, така че избирайте висококачествени мебели за открито и ги поддържайте чисти и в добро състояние през цялото лято.

Разхлаждащи здравословни храни за лятото

Преди да затворите офиса си за лятото, за да отидете на почивка, оправете бюрото си като изхвърлите ненужните предмети като непишещи химикалки, моливи с изхабена гумичка и изкривени кламери.

Когато заминавате на почивка, празната ви къща става пасивна, ин енергията може да привлече негативни енергии като крадци. За да балансирате това, нагласете таймери, които да включват няколко лампи и дори да пускат радиото, за да създава активна ян енергия в къщата.

Още по темата:

Естествени начини да поддържате дома си хладен в жегите без климатик

12 домашни лека за справяне с мехурите при изгаряне на слънце

Лекове за изгаряне на лицето на слънце: бързи и ефикасни

Последни указания за забавление на слънце с безопасни слънцезащитни кремове

Най-доброто изцяло естествено слънцезащитно средство

Дали не пиете „смъртоносна напитка” на закуска?

Как да пречистваме според фън шуй части от дома си с кристали

Още полезни съвети за дома и здравето прочетете в категория Фън шуй в сайта ни.

Източник:

http://www.fengshuidana.com/2014/06/11/feng-shui-for-a-powerfully-balanced-summer/

Снимка: The Tao of Dana

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *