Съвет на деня: протягайте се преди сън

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

stretch

Едно хубаво протягане на тялото преди сън добре ще ви дойде

Няма фитнес зала и няма специални уреди, няма нужда от предишен опит. Научете урок от котката си и се протегнете!

Протягането често бива пренебрегвано що се отнася до ползите му за здравето. Но то може да ви осигури по-голяма гъвкавост и по-добър обхват на движение, по-добро кръвообръщение, по-добра стойка, облекчение от стреса, по-добра координация и да снижи риска от нараняване по време на физически упражнения и на ежедневната физическа активност.

Американската асоциация за клинична химия дори изказва предположението, че протягането снижава кръвното налягане и холестерола и повишава способността на тялото да използва инсулина, за да подобрява метаболизма на кръвната захар и въглехидратите.

Протягането на тялото поддържа мускулите гъвкави и повишава притока на кръв, снижава до минимум болката и страданието и отпуска стегнатите и напрегнати мускули.

Протягането освобождава от стреса, носи спокойствие, в него няма състезателен елемент.

Протягането ни кара да се чувстваме добре. Не е необходимо да преминавате граници или да надминавате себе си като се протягате все повече всеки ден. Протягайте се за удоволствие.

Вие можете също така напълно да регулирате протягането. Не се изисква да имате какъвто и да било предварителен опит; протягането просто става по-добро, колкото повече го правите.

Целта ви при протягането на тялото преди лягане е релаксация, снижаване на напрежението в мускулите, което се е натрупало от физическата активност през деня. Така че отделете няколко минути довечера и се протегнете.

Съсредоточете се върху основните мускулни групи в тялото си: прасци, бедра, ханш, кръст, врат и рамене. Отделете допълнително време за облекчаване на местата, в които чувствате напрежение, но никога не си причинявайте болка. Отделете еднакво време за двете страни на тялото си.

Не се притеснявайте за това докъде можете да протегнете тялото си. Протягайте се само толкова, колкото ви кара да се чувствате добре.

Задържайте всяка позиция на протягане за 15 – 30 секунди, не се протягайте рязко и не се пресилвайте, за да не си причините нараняване.

Дишайте бавно и дълбоко. Оставете ума си да се рее и отпуска с тялото и се освободете от грижите си с движенията, които правите.

Протягането преди лягане ви дава възможност да се настроите към спокойствие и ще подобри качеството на съня ви като ви позволи да заспите по-бързо и да спите по-дълбоко.

Така че се протягайте и след това спете непробудно. Ще се видим утре.

Източник: Tip of the Day- Stretch before bed

http://www.families.com/blog/tip-of-the-day-stretch-before-bed

Снимка: desktop.fansshare.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *