3 изненадващи неща се случват щом спрете да пиете прясно мляко

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

spilled milk 92214594(web)

Три изненадващи неща се случват щом спрете да пиете прясно мляко (освен подобряването на костите)

Когато отидох на гости на една приятелка миналата седмица, забелязах в хладилника й галон краве прясно мляко.

Тя видя учудването ми и се извини, че внучето й много обичало прясно мляко, така че го била купила най-вече, защото чакала децата да й отидат на гости.

Но наистина ме заболя, че тя дава на внучето си тази токсична смес.

За щастие, хората които искат да си спасят костите и които четат статиите ми вече знаят, че трябва да избягват прясното мляко, защото то както вкиселява тялото, така е и токсично.

И ето, днес ще научите как прясното мляко уврежда костите и цялостното здраве по множество рядко споменавани начини, някои от които съм сигурна, че ще ви шокират.

„Пийте много прясно мляко”

Това ми каза моят лекар, когато ме диагнозира с остеопороза. Но както ще видите, този съвет е ужасно погрешен… всъщност, той води до увреждания дори и ако сте от малцината, които са толерантни към лактозата.

И така, нека погледнем три причини защо този съвет е така неправилен и …

Как костите и тялото ви ще извлекат ползи когато избягвате прясното мляко

1. Ще върнете хормоните си в равновесие

Много хора приемат, че ако на опаковката на прясното мляко пише „без добавени изкуствени хормони”, то прясното мляко, което купуват не съдържа хормони. Истината е че прясното мляко съдържа по природа много хормони, било то пастьоризирано, от хранени на паша животни, органично или с лепнат етикет „не съдържа хормони”. Всъщност, прясното мляко съдържа около 60 хормона, дори и да е издоено от крава, на която никога не са давани хормони изкуствено.

Ето само някои от хормоните, съдържащи се в чаша прясно мляко:

 • Прогестерон (от прегненолон)
 • 5α-прегнан-3β-ol-20-one, 20α- и 20β-дихидропрогестерон (от прогестерон)
 • Андростенедион
 • Инсулин
 • Тестостерон
 • Инсулиноподобни растежни фактори 1 и 2 (IGF-1 и IGF-2)

Волски растежен хормон

За да се поддържа производството на прясното мляко, дойните крави редовно биват инжектирани с рекомбинантен волски растежен хормон (rBGH), одобрен от Агенцията за храните и лекарствата, синтетичен хормон, който усилва млеконадоя. Просто не е възможно дадена крава да дава количеството мляко необходимо за покриване на нормата без изкуствена хормонална стимулация.

Рекомбинантният волски растежен хормон rBGH причинява повишаване в нивата на инсулиноподобния растежен фактор (IGF-1) на кравата, които след това се оказват в млякото й. IGF-1 е неподатлив на пастьоризация и дори на усвояване, което означава, че се поема в кръвотока на практика непроменен.

Освен това, самият rBGH може да се съдържа в прясното мляко и да се усвоява, повишавайки IGF-1 в човешкото тяло точно както става в тялото на кравата.

Както предполагат имената им, rBGH и IGF-1 са насочени за отглеждане (най-вече на телета). Проблемът е, че при хората те спомагат за растежа на не каквото трябва – като например, на ракови клетки.

(Прочетете още по темата 

6 ФАКТА ЗА ОБЕЗМАСЛЕНОТО ПРЯСНО МЛЯКО или как всички ние сме жертва на стъкмистика)

Още един проблем с този синтетичен хормон е че той прави кравите по-уязвими на инфекции на вимето, което изисква употребата на антибиотици. (Повече за антибиотиците в прясното мляко по-долу.) Всъщност, много млекопроизводители, които прибягват до rBGH, редовно дават и антибиотици, дори и да няма никаква инфекция, което открива пътя за развиване на „супербактерии” или на бактерии, резистентни на антибиотици, които след това влизат в храната ни.

Помнете, дори и кравите, на които никога не им е даван рекомбинантен волски растежен хормон (rBGH) не дават прясно мляко, в което няма хормони. Сурово прясно мляко, органично прясно мляко – няма значение; прясното мляко е естествено богато на хормони, защото предназначението му е отглеждането на теленцата.

2. Няма да поглъщате гнойни клетки и антибиотици

Зная – гадост! Такава беше и моята реакция, когато открих този факт. Но истината е, че чашата ви с прясно мляко съдържа алармиращо количество гной и ето защо.

Както споменах по-горе, когато на кравите се дава rBGH, той ги прави податливи на хроничен мастит (инфекция на вимето). Преобладаването на това заболяване доведе до това, че американската млечна промишленост обяви допустим брой за това колко „соматични клетки” (телесни клетки) да се съдържат в прясното мляко.

Соматични клетки има в млякото на всички бозайници; това е неизбежно след като прясното мляко се произвежда в тялото. Ако дойната крава е здрава, соматичните клетки не са много. При болните и инфектирани крави, обаче, соматичните клетки са много увеличени на брой и приемат формата на нутрофили или на клетките, които формират гнойта.

Помнете това, когато разсъждавате за следния факт: средният брой телесни (соматични) клетки в американското прясно мляко е 1120000. И повечето от тях са гнойни клетки.

Ето още един проблем при хроничните инфекции и при даването на антибиотици: антибиотиците накрая се оказват в прясното мляко, а антибиотиците всъщност ускоряват загубата на костна маса.

3. Ще намалите излагането си на пестициди

Основаващият се на храната подход за елиминиране на остеопорозата е пълен с вкусни, подмладяващи костите, важни за здравето храни. При него се набляга на пълноценните, пресни храни – основно плодове и зеленчуци – а аз препоръчвам органичните, защото пестицидите са токсични и вредни за костите и здравето.

А остатъчни пестициди се съдържат също и в прясното мляко. Още един начин, по който прясното мляко унищожава костите ви…

Според изследване на Програмата за данни за пестицидите на американското Министерство на селското стопанство от 2004 година, остатъчните пестициди в прясното мляко са алармиращо преобладаващи и упорити. Над 95%  от млечните проби в изследването са съдържали DDE1, химикал, произлизащ от разграждането на пестицида с лоша слава DDT, който беше забранен през седемдесетте години на миналия век. Въпреки забраната, DDT е върло траен в околната среда, особено в почвата. Кравите го поглъщат когато ядат сено, царевица, трева и т.н., расли на земя, която някога е била буквално напоена с DDT.

Изследването на гореспоменатата Програма също така откри дифениламин (DPA) в 99% от пробите, промишлен химикал, използван в производството на някои лекарства, пластмаси и каучук.

Диелдрин е друг забранен пестицид, съдържащ се в 41% от пробите изследвани по Програмата.

Списъкът продължава и включва ендосулфан сулфат, който разстройва ендокринната система и 3-хидроксикарбофуран, който е много токсичен вторичен продукт от разграждането на инсектицида карбамат.

Има още отровни пестициди, съдържащи се в прясното мляко… списъкът е наистина дълъг.

Изводът е че като избягва прясното мляко, човек се предпазва от основен източник на излагане и поглъщане на пестициди.

Аз лично не се нуждая от повече убеждаване, че е мит, че кравето прясно мляко е полезно за костите.

Какво да кажем за киселото мляко, сиренето и другите млечни продукти?

Зная че всички млечни продукти са направени от краве прясно мляко. Ето защо, макар че чистото органично кисело мляко е алкализираща храна, аз не препоръчвам яденето на големи количества от него или от която и да било друга млечна храна. Сиренето вкиселява организма, като всички неферментирали млечни продукти и не съдържа пробиотици. Така че, за да пазите костите си, вие не трябва да поглъщате големи количества сирене или други млечни продукти.

Какво да кажем за суровото прясно мляко?

Много от вас са ми писали и са питали за суровото непастьоризирано органично прясно мляко като правилно отбелязват, че то е в голяма степен по-малко заразено от обработеното пастьоризирано хомогенизирано прясно мляко. Но аз все пак не препоръчвам да се пие мляко и ето защо.

Както споменах по-горе, млякото съдържа хормони. Купеното в магазина прясно мляко съдържа синтетичен rBGH, а суровото органично мляко съдържа натурални хормони, които са насочени към осигуряването на растежа на теленцата… то не е предназначено за хора.

Също така, остатъците от пестициди се откриват и в органичното прясно мляко от животни, хранени на паша, поради наличието на пестициди в околната среда.

И накрая, сурово прясно мляко, което е безопасно и на поносима цена е много трудно за откриване. Без ползи за здравето (и с доказани вреди за здравето) просто не си струва да се опитваме да си набавяме сурово мляко, особено след наличието на толкова много вкусни алтернативи (както ще видим по-долу).

Тогава какво да пие човек, който иска да запази здравето на костите си?

В добавка към дестилираната вода с лимонов сок, полезната за костите лимонада и други здравословни напитки, аз пия неподсладено бадемово мляко като полезен за здравето на костите заместител на прясното мляко.

Има още много млека от ядки като тези от коноп и кокос. Лесно можете да си правите мляко от ядки у дома от лешници, кашу, бадеми, и така нататък – интернет е пълен с рецепти на тези пълноценни напитки. Те са добър избор, ако искате да избягвате захар и други добавки, които понякога попадат в продаваните на пазара млека от ядки.

Вивиан Голдсмит

Източник:

http://saveourbones.com/3-surprising-things-that-happen-when-you-stop-drinking-milk-besides-improving-your-bones/

Снимка: blog.precept.org

Още по темата:

6 ФАКТА ЗА ОБЕЗМАСЛЕНОТО ПРЯСНО МЛЯКО или как всички ние сме жертва на стъкмистика

Защо трябва да кажем „не” на прясното мляко

Бадемови кълнове за максимално здраве

Прясното мляко наистина ли е полезно?

Човек е онова, което яде, 10 съвета да обърнете нещата във ваша полза

Какво те искат НИКОГА да не разберете за истинското масло

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

78 thoughts on “3 изненадващи неща се случват щом спрете да пиете прясно мляко

 1. Това са пълни глупости. Организмът не понася както алкализиране ,така и подкиселяване.За да е жив човек рН може да варира в много тесни граници – спрете да психирате излишно хората

 2. Дайте следващата глупост, тази вече се изтърка! Защо не предложите, например, да не дишаме, знаете ли колко вредни неща има във въздуха, ами че той кислорода води до стареене на клетките!!!

 3. То бива простотия бива, ама пък толкова не бива. Че и я публикувате. Това е предназначено за по-прости от нас Българите.

 4. „Токсемията обяснена” – д-р Джон Тилдън
  „Гладът – приятел и лекарство” – Лидия Ковачева
  „Гладуването може да спаси живота ви” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Науката и финото изкуство на гладуването” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Науката и финото изкуство на храненето” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Натурална хигиена” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Хигиенна система” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Гладуване за здраве” – проф. д.м.н. Юрий Николаев
  „Чудото на гладуването” – д-р Пол Брег
  „Здравословен начин на живот” – д-р Пол Брег
  „Лечебни сурови плодови и зеленчукови сокове” – д-р Норман Уокър
  „Естествен път към блестящо здраве” – д-р Норман Уокър
  „Да станем по-млади” – д-р Норман Уокър
  „Естествен контрол на теглото” – д-р Норман Уокър
  „Медицина на хилядолетието” – д-р Уилям Хей
  „Как винаги да бъдем добре?” – д-р Уилям Хей
  „Нова ера за здраве” – д-р Уилям Хей
  „Здраве чрез храната” – д-р Уилям Хей
  „Сила за живот” – Харви и Мерилин Дайъмънд
  „Сила за живот – ново начало” – Харви Дайъмънд
  „Спрете загубата на коса” – д-р Пааво Айрола
  „Как да се запазим слаби, здрави и млади с гладуване със сокове” – д-р Пааво Айрола
  „Смутени ли сте?” – д-р Пааво Айрола
  „Как да оздравеем?” – д-р Пааво Айрола
  „Има лечение на артрита” – д-р Пааво Айрола
  „Ракът – причини, предпазване и лечение” – д-р Пааво Айрола
  „Цензуриран заради лечение на рак” – д-р Макс Гърсън
  „Изобретяването на вируса на СПИН" – проф. д-р Питър Дюзбърг
  „Инфекциозният СПИН – били ли сме подведени?” – проф. д-р Питър Дюзбърг
  „Смъртоносна измама – доказателството, че секс и HIV категорично не причиняват СПИН” –
  – д-р Робърт Уилнър
  „Как да отгледате здраво дете … въпреки вашия лекар?” – доц. д.м.н. Робърт Менделсон
  „Изповеди на един медицински еретик” – доц. д.м.н. Робърт Менделсон
  „Никога болен” – д-р Робърт Джексън
  „Храната е най-доброто ви лекарство” – д-р Хенри Бийлер
  „Световната конспирация срещу здравето” – д-р Атанас Гълъбов
  „Медицинската мафия – как да се измъкнем от нея живи и да възвърнем здравето и благосъстоянието/богатството си?” – д-р Гайлейн Ланктот
  „Медицинско възмездие” („Отнемане на здравето”) – Иван Илич
  „Лекарствената история” – Морис Бийл
  „Ваксините – наистина ли са безопасни и ефективни?” – Нийл Милър
  „Ваксините – геноцидът на третото хилядолетие” – д-р Щефан Ланка и д-р Карл Крафълд
  „Живеене със смъртта и умиране” – д-р Елизабет Кюблер-Рос
  "Опасностите от ГМО – бързо ръководство за "Монсанто" и отровни ГМО в предоставената ни храна" – Джои Кардило
  „Какво не ви казват лекарите?” (Истината за опасностите на съвременната медицина) – Лин Мактагърт

 5. „Токсемията обяснена” – д-р Джон Тилдън
  „Гладът – приятел и лекарство” – Лидия Ковачева
  „Гладуването може да спаси живота ви” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Науката и финото изкуство на гладуването” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Науката и финото изкуство на храненето” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Натурална хигиена” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Хигиенна система” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Гладуване за здраве” – проф. д.м.н. Юрий Николаев
  „Чудото на гладуването” – д-р Пол Брег
  „Здравословен начин на живот” – д-р Пол Брег
  „Лечебни сурови плодови и зеленчукови сокове” – д-р Норман Уокър
  „Естествен път към блестящо здраве” – д-р Норман Уокър
  „Да станем по-млади” – д-р Норман Уокър
  „Естествен контрол на теглото” – д-р Норман Уокър
  „Медицина на хилядолетието” – д-р Уилям Хей
  „Как винаги да бъдем добре?” – д-р Уилям Хей
  „Нова ера за здраве” – д-р Уилям Хей
  „Здраве чрез храната” – д-р Уилям Хей
  „Сила за живот” – Харви и Мерилин Дайъмънд
  „Сила за живот – ново начало” – Харви Дайъмънд
  „Спрете загубата на коса” – д-р Пааво Айрола
  „Как да се запазим слаби, здрави и млади с гладуване със сокове” – д-р Пааво Айрола
  „Смутени ли сте?” – д-р Пааво Айрола
  „Как да оздравеем?” – д-р Пааво Айрола
  „Има лечение на артрита” – д-р Пааво Айрола
  „Ракът – причини, предпазване и лечение” – д-р Пааво Айрола
  „Цензуриран заради лечение на рак” – д-р Макс Гърсън
  „Изобретяването на вируса на СПИН" – проф. д-р Питър Дюзбърг
  „Инфекциозният СПИН – били ли сме подведени?” – проф. д-р Питър Дюзбърг
  „Смъртоносна измама – доказателството, че секс и HIV категорично не причиняват СПИН” –
  – д-р Робърт Уилнър
  „Как да отгледате здраво дете … въпреки вашия лекар?” – доц. д.м.н. Робърт Менделсон
  „Изповеди на един медицински еретик” – доц. д.м.н. Робърт Менделсон
  „Никога болен” – д-р Робърт Джексън
  „Храната е най-доброто ви лекарство” – д-р Хенри Бийлер
  „Световната конспирация срещу здравето” – д-р Атанас Гълъбов
  „Медицинската мафия – как да се измъкнем от нея живи и да възвърнем здравето и благосъстоянието/богатството си?” – д-р Гайлейн Ланктот
  „Медицинско възмездие” („Отнемане на здравето”) – Иван Илич
  „Лекарствената история” – Морис Бийл
  „Ваксините – наистина ли са безопасни и ефективни?” – Нийл Милър
  „Ваксините – геноцидът на третото хилядолетие” – д-р Щефан Ланка и д-р Карл Крафълд
  „Живеене със смъртта и умиране” – д-р Елизабет Кюблер-Рос
  "Опасностите от ГМО – бързо ръководство за "Монсанто" и отровни ГМО в предоставената ни храна" – Джои Кардило
  „Какво не ви казват лекарите?” (Истината за опасностите на съвременната медицина) – Лин Мактагърт

 6. „Токсемията обяснена” – д-р Джон Тилдън
  „Гладът – приятел и лекарство” – Лидия Ковачева
  „Гладуването може да спаси живота ви” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Науката и финото изкуство на гладуването” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Науката и финото изкуство на храненето” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Натурална хигиена” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Хигиенна система” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Гладуване за здраве” – проф. д.м.н. Юрий Николаев
  „Чудото на гладуването” – д-р Пол Брег
  „Здравословен начин на живот” – д-р Пол Брег
  „Лечебни сурови плодови и зеленчукови сокове” – д-р Норман Уокър
  „Естествен път към блестящо здраве” – д-р Норман Уокър
  „Да станем по-млади” – д-р Норман Уокър
  „Естествен контрол на теглото” – д-р Норман Уокър
  „Медицина на хилядолетието” – д-р Уилям Хей
  „Как винаги да бъдем добре?” – д-р Уилям Хей
  „Нова ера за здраве” – д-р Уилям Хей
  „Здраве чрез храната” – д-р Уилям Хей
  „Сила за живот” – Харви и Мерилин Дайъмънд
  „Сила за живот – ново начало” – Харви Дайъмънд
  „Спрете загубата на коса” – д-р Пааво Айрола
  „Как да се запазим слаби, здрави и млади с гладуване със сокове” – д-р Пааво Айрола
  „Смутени ли сте?” – д-р Пааво Айрола
  „Как да оздравеем?” – д-р Пааво Айрола
  „Има лечение на артрита” – д-р Пааво Айрола
  „Ракът – причини, предпазване и лечение” – д-р Пааво Айрола
  „Цензуриран заради лечение на рак” – д-р Макс Гърсън
  „Изобретяването на вируса на СПИН" – проф. д-р Питър Дюзбърг
  „Инфекциозният СПИН – били ли сме подведени?” – проф. д-р Питър Дюзбърг
  „Смъртоносна измама – доказателството, че секс и HIV категорично не причиняват СПИН” –
  – д-р Робърт Уилнър
  „Как да отгледате здраво дете … въпреки вашия лекар?” – доц. д.м.н. Робърт Менделсон
  „Изповеди на един медицински еретик” – доц. д.м.н. Робърт Менделсон
  „Никога болен” – д-р Робърт Джексън
  „Храната е най-доброто ви лекарство” – д-р Хенри Бийлер
  „Световната конспирация срещу здравето” – д-р Атанас Гълъбов
  „Медицинската мафия – как да се измъкнем от нея живи и да възвърнем здравето и благосъстоянието/богатството си?” – д-р Гайлейн Ланктот
  „Медицинско възмездие” („Отнемане на здравето”) – Иван Илич
  „Лекарствената история” – Морис Бийл
  „Ваксините – наистина ли са безопасни и ефективни?” – Нийл Милър
  „Ваксините – геноцидът на третото хилядолетие” – д-р Щефан Ланка и д-р Карл Крафълд
  „Живеене със смъртта и умиране” – д-р Елизабет Кюблер-Рос
  "Опасностите от ГМО – бързо ръководство за "Монсанто" и отровни ГМО в предоставената ни храна" – Джои Кардило
  „Какво не ви казват лекарите?” (Истината за опасностите на съвременната медицина) – Лин Мактагърт

 7. „Токсемията обяснена” – д-р Джон Тилдън
  „Гладът – приятел и лекарство” – Лидия Ковачева
  „Гладуването може да спаси живота ви” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Науката и финото изкуство на гладуването” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Науката и финото изкуство на храненето” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Натурална хигиена” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Хигиенна система” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Гладуване за здраве” – проф. д.м.н. Юрий Николаев
  „Чудото на гладуването” – д-р Пол Брег
  „Здравословен начин на живот” – д-р Пол Брег
  „Лечебни сурови плодови и зеленчукови сокове” – д-р Норман Уокър
  „Естествен път към блестящо здраве” – д-р Норман Уокър
  „Да станем по-млади” – д-р Норман Уокър
  „Естествен контрол на теглото” – д-р Норман Уокър
  „Медицина на хилядолетието” – д-р Уилям Хей
  „Как винаги да бъдем добре?” – д-р Уилям Хей
  „Нова ера за здраве” – д-р Уилям Хей
  „Здраве чрез храната” – д-р Уилям Хей
  „Сила за живот” – Харви и Мерилин Дайъмънд
  „Сила за живот – ново начало” – Харви Дайъмънд
  „Спрете загубата на коса” – д-р Пааво Айрола
  „Как да се запазим слаби, здрави и млади с гладуване със сокове” – д-р Пааво Айрола
  „Смутени ли сте?” – д-р Пааво Айрола
  „Как да оздравеем?” – д-р Пааво Айрола
  „Има лечение на артрита” – д-р Пааво Айрола
  „Ракът – причини, предпазване и лечение” – д-р Пааво Айрола
  „Цензуриран заради лечение на рак” – д-р Макс Гърсън
  „Изобретяването на вируса на СПИН" – проф. д-р Питър Дюзбърг
  „Инфекциозният СПИН – били ли сме подведени?” – проф. д-р Питър Дюзбърг
  „Смъртоносна измама – доказателството, че секс и HIV категорично не причиняват СПИН” –
  – д-р Робърт Уилнър
  „Как да отгледате здраво дете … въпреки вашия лекар?” – доц. д.м.н. Робърт Менделсон
  „Изповеди на един медицински еретик” – доц. д.м.н. Робърт Менделсон
  „Никога болен” – д-р Робърт Джексън
  „Храната е най-доброто ви лекарство” – д-р Хенри Бийлер
  „Световната конспирация срещу здравето” – д-р Атанас Гълъбов
  „Медицинската мафия – как да се измъкнем от нея живи и да възвърнем здравето и благосъстоянието/богатството си?” – д-р Гайлейн Ланктот
  „Медицинско възмездие” („Отнемане на здравето”) – Иван Илич
  „Лекарствената история” – Морис Бийл
  „Ваксините – наистина ли са безопасни и ефективни?” – Нийл Милър
  „Ваксините – геноцидът на третото хилядолетие” – д-р Щефан Ланка и д-р Карл Крафълд
  „Живеене със смъртта и умиране” – д-р Елизабет Кюблер-Рос
  "Опасностите от ГМО – бързо ръководство за "Монсанто" и отровни ГМО в предоставената ни храна" – Джои Кардило
  „Какво не ви казват лекарите?” (Истината за опасностите на съвременната медицина) – Лин Мактагърт

 8. „Токсемията обяснена” – д-р Джон Тилдън
  „Гладът – приятел и лекарство” – Лидия Ковачева
  „Гладуването може да спаси живота ви” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Науката и финото изкуство на гладуването” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Науката и финото изкуство на храненето” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Натурална хигиена” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Хигиенна система” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Гладуване за здраве” – проф. д.м.н. Юрий Николаев
  „Чудото на гладуването” – д-р Пол Брег
  „Здравословен начин на живот” – д-р Пол Брег
  „Лечебни сурови плодови и зеленчукови сокове” – д-р Норман Уокър
  „Естествен път към блестящо здраве” – д-р Норман Уокър
  „Да станем по-млади” – д-р Норман Уокър
  „Естествен контрол на теглото” – д-р Норман Уокър
  „Медицина на хилядолетието” – д-р Уилям Хей
  „Как винаги да бъдем добре?” – д-р Уилям Хей
  „Нова ера за здраве” – д-р Уилям Хей
  „Здраве чрез храната” – д-р Уилям Хей
  „Сила за живот” – Харви и Мерилин Дайъмънд
  „Сила за живот – ново начало” – Харви Дайъмънд
  „Спрете загубата на коса” – д-р Пааво Айрола
  „Как да се запазим слаби, здрави и млади с гладуване със сокове” – д-р Пааво Айрола
  „Смутени ли сте?” – д-р Пааво Айрола
  „Как да оздравеем?” – д-р Пааво Айрола
  „Има лечение на артрита” – д-р Пааво Айрола
  „Ракът – причини, предпазване и лечение” – д-р Пааво Айрола
  „Цензуриран заради лечение на рак” – д-р Макс Гърсън
  „Изобретяването на вируса на СПИН" – проф. д-р Питър Дюзбърг
  „Инфекциозният СПИН – били ли сме подведени?” – проф. д-р Питър Дюзбърг
  „Смъртоносна измама – доказателството, че секс и HIV категорично не причиняват СПИН” –
  – д-р Робърт Уилнър
  „Как да отгледате здраво дете … въпреки вашия лекар?” – доц. д.м.н. Робърт Менделсон
  „Изповеди на един медицински еретик” – доц. д.м.н. Робърт Менделсон
  „Никога болен” – д-р Робърт Джексън
  „Храната е най-доброто ви лекарство” – д-р Хенри Бийлер
  „Световната конспирация срещу здравето” – д-р Атанас Гълъбов
  „Медицинската мафия – как да се измъкнем от нея живи и да възвърнем здравето и благосъстоянието/богатството си?” – д-р Гайлейн Ланктот
  „Медицинско възмездие” („Отнемане на здравето”) – Иван Илич
  „Лекарствената история” – Морис Бийл
  „Ваксините – наистина ли са безопасни и ефективни?” – Нийл Милър
  „Ваксините – геноцидът на третото хилядолетие” – д-р Щефан Ланка и д-р Карл Крафълд
  „Живеене със смъртта и умиране” – д-р Елизабет Кюблер-Рос
  "Опасностите от ГМО – бързо ръководство за "Монсанто" и отровни ГМО в предоставената ни храна" – Джои Кардило
  „Какво не ви казват лекарите?” (Истината за опасностите на съвременната медицина) – Лин Мактагърт

 9. „Токсемията обяснена” – д-р Джон Тилдън
  „Гладът – приятел и лекарство” – Лидия Ковачева
  „Гладуването може да спаси живота ви” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Науката и финото изкуство на гладуването” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Науката и финото изкуство на храненето” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Натурална хигиена” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Хигиенна система” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Гладуване за здраве” – проф. д.м.н. Юрий Николаев
  „Чудото на гладуването” – д-р Пол Брег
  „Здравословен начин на живот” – д-р Пол Брег
  „Лечебни сурови плодови и зеленчукови сокове” – д-р Норман Уокър
  „Естествен път към блестящо здраве” – д-р Норман Уокър
  „Да станем по-млади” – д-р Норман Уокър
  „Естествен контрол на теглото” – д-р Норман Уокър
  „Медицина на хилядолетието” – д-р Уилям Хей
  „Как винаги да бъдем добре?” – д-р Уилям Хей
  „Нова ера за здраве” – д-р Уилям Хей
  „Здраве чрез храната” – д-р Уилям Хей
  „Сила за живот” – Харви и Мерилин Дайъмънд
  „Сила за живот – ново начало” – Харви Дайъмънд
  „Спрете загубата на коса” – д-р Пааво Айрола
  „Как да се запазим слаби, здрави и млади с гладуване със сокове” – д-р Пааво Айрола
  „Смутени ли сте?” – д-р Пааво Айрола
  „Как да оздравеем?” – д-р Пааво Айрола
  „Има лечение на артрита” – д-р Пааво Айрола
  „Ракът – причини, предпазване и лечение” – д-р Пааво Айрола
  „Цензуриран заради лечение на рак” – д-р Макс Гърсън
  „Изобретяването на вируса на СПИН" – проф. д-р Питър Дюзбърг
  „Инфекциозният СПИН – били ли сме подведени?” – проф. д-р Питър Дюзбърг
  „Смъртоносна измама – доказателството, че секс и HIV категорично не причиняват СПИН” –
  – д-р Робърт Уилнър
  „Как да отгледате здраво дете … въпреки вашия лекар?” – доц. д.м.н. Робърт Менделсон
  „Изповеди на един медицински еретик” – доц. д.м.н. Робърт Менделсон
  „Никога болен” – д-р Робърт Джексън
  „Храната е най-доброто ви лекарство” – д-р Хенри Бийлер
  „Световната конспирация срещу здравето” – д-р Атанас Гълъбов
  „Медицинската мафия – как да се измъкнем от нея живи и да възвърнем здравето и благосъстоянието/богатството си?” – д-р Гайлейн Ланктот
  „Медицинско възмездие” („Отнемане на здравето”) – Иван Илич
  „Лекарствената история” – Морис Бийл
  „Ваксините – наистина ли са безопасни и ефективни?” – Нийл Милър
  „Ваксините – геноцидът на третото хилядолетие” – д-р Щефан Ланка и д-р Карл Крафълд
  „Живеене със смъртта и умиране” – д-р Елизабет Кюблер-Рос
  "Опасностите от ГМО – бързо ръководство за "Монсанто" и отровни ГМО в предоставената ни храна" – Джои Кардило
  „Какво не ви казват лекарите?” (Истината за опасностите на съвременната медицина) – Лин Мактагърт

 10. Tihomir Petrov , аха, разбрах значи – прочитам всичко от докторите Джон, Хърбърт, Пол, Норман, Уилям, Робърт, Хенри, Морис ….. и ставам един цъфтящ от здраве идиот, който в крайна сметка заспива всяка вечер с чаша топло мляко с мед и канела, за да не сънува кошмари с докторите Джон, Хърбърт, Пол, Норман, Уилям, Робърт, Хенри, Морис :) Започвайте и Вие да се лекувате!

 11. Само като се замислите, че от всички бозайници само ние хората продължаваме да ядем мляко и след като спрем да сучем, може човек да се досети, че бе е нормално, а от там и полезно!

 12. Не, не съм. Но ти със сигурност си невеж по отношение на здравето. Сигурно вярваш и че болестите се причиняват от вируси и бактерии. Е на такива невежи наивници разчитат "лекарите" от медицинската мафия/официалната медицина.

 13. Защо публикувате тези глупости?? Голяма тъпотия, я се вземете в ръце. Всеки започна да се прави на голям познавач на здравословен живот и сигурно има доста наивни будали да вярват. Направо трябва да ви забранят да публикувате такива заблуди.

 14. Напротив, преди се пиеше каквото каже партията, а сега хората изследват и могат да кажат какви са ползите и минусите. От личен опит именно с мен и с детето ми даже, мога да потвърдя тази статия. Единствено може да се поспори относно козето мляко, но за всичко друго съм го пробвал. Преди да напишете – "Стига с простотии", проверете и тогава говорета!

 15. Aлоо,госпожа-това е доста стар и доказан факт..щом имате компютър в ръцете си,вземете да почетете малко из нета-за препоръчване в чуждестранните сайтове.Будалата сте вие май,ако сте заседнали в миналия век-когато са вярвали,че опиума успокоява децата вечер а отварянето на скалпа-при главоболие..Има една думичка;ЕВОЛЮЦИЯ( на информацията..)

 16. Gloria Hristova , когато човек се вманиачил на тема здраве и постоянно се ограничава, и лишава физически и духовно (като Вас), той става язвителен, раздразнителен, недоволен и груб. Списъкът с добрите психиатри също е дълъг. Да Ви го дам ли?

 17. Само по себе си млякото и млечните продукти не са вредни. Друг е въпроса какво съдържа като допълнение от човешката намеса. Но такава намеса има и в зеленчуците, както и в голямата простотия наречена био храни или в повечето случаи добавки. Каквото и да правите по отношение на храненето организма се разгражда, старее и разпада. За да го изграждате трябва да тренирате, спортувате. Колкото повече тренирате толкова повече такива статиите като тази няма да ви влияят и да се отнасят за вас. А ако се сравняваме с животните, вегетарианците тревопасни животни ядат по цял ден треви, големи са, миришат и отделят газове. Дали в тяхното меню има лактоза :) . Не бих искал да приличам на тях нито искам авторката на тази статия да прилича на дойна крава, ами по – скоро желая да прилича на женски гепард, изящно и бързо животно.

 18. Откакто свят светува хората преработват млякото и правят различни храни като сирене, кашкавал, кисело мляко, извара и т.н. Но видите ли, оня ден някой е решил, че са вредни…

 19. Откакто свят светува хората преработват млякото и правят различни храни като сирене, кашкавал, кисело мляко, извара и т.н. Но видите ли, оня ден някой е решил, че са вредни…

 20. Пиейки бадемово мляко,Вие давате ли си сметка с какви пестициди се пръскат бадемите,в какви дози и колко пъти?Минимум 3 пъти годишно-фунгициди,инсектициди и пр.Как се получава това мляко от бадем-пак по химичен път.

 21. бадемово мляко се получава изключително лесно в домашни условия, няма никаква химия, просто се смила с блендер и се добавя вода, след това се прецежда с цедка или тензух.

 22. Gloria Hristova Нещо се обърка миличка! Като те чета Ти живееш век назад от нормалните хора. В миналия век (поне миналия за мен) хората излетяха в космоса ;) Това дет ти си го описала мислим, че е било малко по-отдавна. Ма нормално да се объркаш. Толкова си Ви е капацитета…

 23. Gloria Hristova алооо, Глория, не само имам комп, но съм и спец в тази област. Не всичко, което се пише в нета е вярно /даже обратното/. За прясното мляко може би някои хора имат непоносимост и те си знаят, че не бива да го пият, но да отричаш сирене, кашкавал, кисело мляко, е това е вече прекалено. Не ми трябва комп, за да чета и изучавам биологичните функции на човешкия организъм. Науката винаги е била достъпна за интелигентните хора, а за другите остават IT пространството, където се пишат много верни и неверни неща. Така че умната, не вярвай на всичко в нета.

 24. Браво, абсолютно точно казано! Всички храни в днешно време за отровни малко или много, така че спортът е царят на добрата физическа и духовна форма.

 25. Тази статия е пълна измишльотина. Да, млякото предизвиква неразположение в зрели индивиди, поради лактозната непоносимост при възрастните хора. Но това явление е индивидуално и варира в различните популации. Този факт, обаче, не е коментиран тук, но за сметка на това са написани куп глупости, които имат връзка по-скоро с диетата на говедото (не това написало статията, а млекодайното), отколкото с млякото като храна.
  Както е казал Айнщайн – не вярвайте на всичко в интернет

 26. Тази статия е пълна измишльотина. Да, млякото предизвиква неразположение в зрели индивиди, поради лактозната непоносимост при възрастните хора. Но това явление е индивидуално и варира в различните популации. Този факт, обаче, не е коментиран тук, но за сметка на това са написани куп глупости, които имат връзка по-скоро с диетата на говедото (не това написало статията, а млекодайното), отколкото с млякото като храна.
  Както е казал Айнщайн – не вярвайте на всичко в интернет

 27. Xaxaaaaaaaa,mliako se pie ot kakto sviat svetyva,to prisustva vuv vsiako domakinstvo.Na koito ne my xaresva da ne go pie, a koito se xvashta na porednata senzatcionna novina,poblikyvana v neta ,mnogo my zdrave. A gospojata,napisala statiata, da si piiva cherveno vinze ili voda ot cheshmata predi liagane , puk az shte si naxrania dechizata s priasno mlechitce.

 28. Xaxaaaaaaaa,mliako se pie ot kakto sviat svetyva,to prisustva vuv vsiako domakinstvo.Na koito ne my xaresva da ne go pie, a koito se xvashta na porednata senzatcionna novina,poblikyvana v neta ,mnogo my zdrave. A gospojata,napisala statiata, da si piiva cherveno vinze ili voda ot cheshmata predi liagane , puk az shte si naxrania dechizata s priasno mlechitce.

 29. С изключение на възрастните тревопасни всички останали пият мляко особено семейство котки

 30. Кажи им Ириче! Че ми писна да се разправям с ненормалници! Вегани и 'секви там,'дето ядат само месото на мъжете си…

 31. Koito e napisal tazi statiq da vzeme da se obesi. Li4no az prdigodini si s4upix krakat na 6 mesta i samo s prqsno sirene/ 500gr. / na den konsumirax i moga da kaza 4e lekarite mi kazaxa 4e sled edna god shte po4na da stapvam az na 7 meses varvqx s bastun. Stiga ste pisali prostotii. Sireneto e polezno daze za zabite.

 32. Irina Tancheva не съм вманиачена,камо ли да се ограничавам и лишавам хаха- просто съм веган,както голяяяма част от света вече,най малко съм ограничена духовно пък …благодаря за загрижеността но можете да си го пазите за вас ;)

 33. Irina Tancheva не съм вманиачена,камо ли да се ограничавам и лишавам хаха- просто съм веган,както голяяяма част от света вече,най малко съм ограничена духовно пък …благодаря за загрижеността но можете да си го пазите за вас ;)

 34. Gloria Hristova Вие сте забравили с каква радост посрещнахме ДДТ, който ни избави от дървеници в канапето много по ефикасно от мазане с гас и други подобни методи. Аз бях тогава дете и нямах дълга прспектива, и за мен това беше истински прогрес! След дълго време се оказа, че ДДТ ни е тровело през цялото това време. (Сега прави смисъл, вещество което убива живи същества да е опасно за нас.) А ЕВОЛЮЦИЯта на информацията понякога върви напред, понякога назад. Много древни паметници, които ние днес не сме в състояние да осъществим, показват, че е имало древни хора, които са били по развити от нас, със сигурност технологически, а може би и духовно. Аставете това дето комунистите го разправят за "пъвобитно-общинния строй". Те го правят с цел да печелят за себ и своите господари!

 35. Направо ми е чудно как продукт който помага при натравянето изведнъж е вреден то значи и бебета не трябва да се кърмят а с искуствена храна сигурно тя е по добра ужас ако се слуша всяка глупост аз и детето ми което е вече на 16 без мляко не можем пием всеки ден

 36. Направо ми е чудно как продукт който помага при натравянето изведнъж е вреден то значи и бебета не трябва да се кърмят а с искуствена храна сигурно тя е по добра ужас ако се слуша всяка глупост аз и детето ми което е вече на 16 без мляко не можем пием всеки ден

 37. Е НЕ ТОЧНО РЕКЛАМА -ИМА ИСТИНА -КАКВО МИСЛИТЕ ЧЕ КРАВИТЕ НЕ БОЛЕДУВАТ НЕ ИМ СЕ ДАВАТ АНТИБИОТИЦИ,И КАКЪВ ФУРАЖ ИМ СЕ ДАВА -МОЖЕ БИ НЕОБРАБОТЕН С ХИМИКАЛИ-КЪДЕ НЕ СЕ СЪДЪРЖАТ ХОРМОНИ -САМО КОЛИЧЕСТВОТО ИМ Е РАЗЛИЧНО!!!

 38. Е НЕ ТОЧНО РЕКЛАМА -ИМА ИСТИНА -КАКВО МИСЛИТЕ ЧЕ КРАВИТЕ НЕ БОЛЕДУВАТ НЕ ИМ СЕ ДАВАТ АНТИБИОТИЦИ,И КАКЪВ ФУРАЖ ИМ СЕ ДАВА -МОЖЕ БИ НЕОБРАБОТЕН С ХИМИКАЛИ-КЪДЕ НЕ СЕ СЪДЪРЖАТ ХОРМОНИ -САМО КОЛИЧЕСТВОТО ИМ Е РАЗЛИЧНО!!!

 39. Ако сатва дума за млякото от магазина – то в магазина не само млякото е вредно. Купувам само домашно мляко от комшийската крава на село. Случвало се е кравата да се лекува и да е на антибиотици и жената ми казва, че няма да ми даде мляко. Хормони на село не са и чували пък кво остава да дават на животните. Пасе си на баира тревица и това е.
  Умирам за прясно мляко и вече съм на 31г и пия всеки ден. Децата ми също. Нямам проблеми нито с хормони, нито с кости, нито с каквото и да било.
  Баба ми е на 98 години и всеки ден консумира прясно мляко под някаква форма – дали на попара, дали просто чаша топло мляко, с грис или ориз. Ами кво да ви кажа – жива е без лекарства.

 40. Кравата не е единственото животно което дава мляко.
  Кравата на баба ми никога не яла пестициди и през целият си живот не е получавала инжекция.
  И майката на баба ми живя близо 100 гоини и до последно закусваше чаша топло козе мляко и си беше на крак и не искаше бастен да пипне.Остеопороза гной и хормони,това е малко напишете и още.

 41. Баща ми благадарение на козе мляко живя дълго ;свекър ми пие по литър на ден и минава 90;но те ядеха качествена храна а не боклуците които ядем сега.

 42. Аз имам лактозна непоносимост, майка ми също, имаме и Хашимото.От както спрях да пия прясно мляко се чувствам много по-добре, имах проблеми с кожата, които изчезнаха.За киселото мляко и сиренето не съм съгласна, консумирам ги с удоволствие.

 43. Добре е по един месец на сезон да си почиваме от млечни продукти и да предпочитаме домашно овче и козе кисело мляко пред промишлено прясно краве мляко.

 44. За всички които са писали че статията е голяма глупост и че не е вярно ! Ние белите хора през изминалите 20-30 века сме отглеждали добитъци сякви , крави , кози и т.н и СМЕ ПИЕЛИ МЛЯКОТО ИМ , в резултат на това сме изградили ензими разгрзждащи вредните неща в млякото а те са много ! В Африка където никога не са гледали крави и не са пиели НИКОГА МЛЯКОТО ИМ , не са развили такива ензими . В резултат на това масово Африканците , които получават сухи млека и други такива помощи , са се продрискали изповръщали и какви ли не гадост водещи до абсолютна дехидратация която на свой ред може да доведе и до смърт в много случай ! ЗА ТОВА АФРИКАНЦИТЕ ПОЛЗВАТ ПОМОЩИТЕ ОТ МЛЯКО НА БЕЛИТЕ , ЗА ДА ИЗМАЗВАТ КОЛИБИТЕ С НЕГО а не да го пия ! Защото пият ли го може и да УМРАТ ! Аре чао .

 45. Има си диагноза – орторексия. Вманиачени в здравословна храна. Човешкият организъм е невероятно балансиран. Трябва само да слушаме внимателно какво ни казва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *