3 изненадващи неща се случват щом спрете да пиете прясно мляко

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

spilled milk 92214594(web)

Три изненадващи неща се случват щом спрете да пиете прясно мляко (освен подобряването на костите)

Когато отидох на гости на една приятелка миналата седмица, забелязах в хладилника й галон краве прясно мляко.

Тя видя учудването ми и се извини, че внучето й много обичало прясно мляко, така че го била купила най-вече, защото чакала децата да й отидат на гости.

Но наистина ме заболя, че тя дава на внучето си тази токсична смес.

За щастие, хората които искат да си спасят костите и които четат статиите ми вече знаят, че трябва да избягват прясното мляко, защото то както вкиселява тялото, така е и токсично.

И ето, днес ще научите как прясното мляко уврежда костите и цялостното здраве по множество рядко споменавани начини, някои от които съм сигурна, че ще ви шокират.

„Пийте много прясно мляко”

Това ми каза моят лекар, когато ме диагнозира с остеопороза. Но както ще видите, този съвет е ужасно погрешен… всъщност, той води до увреждания дори и ако сте от малцината, които са толерантни към лактозата.

И така, нека погледнем три причини защо този съвет е така неправилен и …

Как костите и тялото ви ще извлекат ползи когато избягвате прясното мляко

1. Ще върнете хормоните си в равновесие

Много хора приемат, че ако на опаковката на прясното мляко пише „без добавени изкуствени хормони”, то прясното мляко, което купуват не съдържа хормони. Истината е че прясното мляко съдържа по природа много хормони, било то пастьоризирано, от хранени на паша животни, органично или с лепнат етикет „не съдържа хормони”. Всъщност, прясното мляко съдържа около 60 хормона, дори и да е издоено от крава, на която никога не са давани хормони изкуствено.

Ето само някои от хормоните, съдържащи се в чаша прясно мляко:

 • Прогестерон (от прегненолон)
 • 5α-прегнан-3β-ol-20-one, 20α- и 20β-дихидропрогестерон (от прогестерон)
 • Андростенедион
 • Инсулин
 • Тестостерон
 • Инсулиноподобни растежни фактори 1 и 2 (IGF-1 и IGF-2)

Волски растежен хормон

За да се поддържа производството на прясното мляко, дойните крави редовно биват инжектирани с рекомбинантен волски растежен хормон (rBGH), одобрен от Агенцията за храните и лекарствата, синтетичен хормон, който усилва млеконадоя. Просто не е възможно дадена крава да дава количеството мляко необходимо за покриване на нормата без изкуствена хормонална стимулация.

Рекомбинантният волски растежен хормон rBGH причинява повишаване в нивата на инсулиноподобния растежен фактор (IGF-1) на кравата, които след това се оказват в млякото й. IGF-1 е неподатлив на пастьоризация и дори на усвояване, което означава, че се поема в кръвотока на практика непроменен.

Освен това, самият rBGH може да се съдържа в прясното мляко и да се усвоява, повишавайки IGF-1 в човешкото тяло точно както става в тялото на кравата.

Както предполагат имената им, rBGH и IGF-1 са насочени за отглеждане (най-вече на телета). Проблемът е, че при хората те спомагат за растежа на не каквото трябва – като например, на ракови клетки.

(Прочетете още по темата 

6 ФАКТА ЗА ОБЕЗМАСЛЕНОТО ПРЯСНО МЛЯКО или как всички ние сме жертва на стъкмистика)

Още един проблем с този синтетичен хормон е че той прави кравите по-уязвими на инфекции на вимето, което изисква употребата на антибиотици. (Повече за антибиотиците в прясното мляко по-долу.) Всъщност, много млекопроизводители, които прибягват до rBGH, редовно дават и антибиотици, дори и да няма никаква инфекция, което открива пътя за развиване на „супербактерии” или на бактерии, резистентни на антибиотици, които след това влизат в храната ни.

Помнете, дори и кравите, на които никога не им е даван рекомбинантен волски растежен хормон (rBGH) не дават прясно мляко, в което няма хормони. Сурово прясно мляко, органично прясно мляко – няма значение; прясното мляко е естествено богато на хормони, защото предназначението му е отглеждането на теленцата.

2. Няма да поглъщате гнойни клетки и антибиотици

Зная – гадост! Такава беше и моята реакция, когато открих този факт. Но истината е, че чашата ви с прясно мляко съдържа алармиращо количество гной и ето защо.

Както споменах по-горе, когато на кравите се дава rBGH, той ги прави податливи на хроничен мастит (инфекция на вимето). Преобладаването на това заболяване доведе до това, че американската млечна промишленост обяви допустим брой за това колко „соматични клетки” (телесни клетки) да се съдържат в прясното мляко.

Соматични клетки има в млякото на всички бозайници; това е неизбежно след като прясното мляко се произвежда в тялото. Ако дойната крава е здрава, соматичните клетки не са много. При болните и инфектирани крави, обаче, соматичните клетки са много увеличени на брой и приемат формата на нутрофили или на клетките, които формират гнойта.

Помнете това, когато разсъждавате за следния факт: средният брой телесни (соматични) клетки в американското прясно мляко е 1120000. И повечето от тях са гнойни клетки.

Ето още един проблем при хроничните инфекции и при даването на антибиотици: антибиотиците накрая се оказват в прясното мляко, а антибиотиците всъщност ускоряват загубата на костна маса.

3. Ще намалите излагането си на пестициди

Основаващият се на храната подход за елиминиране на остеопорозата е пълен с вкусни, подмладяващи костите, важни за здравето храни. При него се набляга на пълноценните, пресни храни – основно плодове и зеленчуци – а аз препоръчвам органичните, защото пестицидите са токсични и вредни за костите и здравето.

А остатъчни пестициди се съдържат също и в прясното мляко. Още един начин, по който прясното мляко унищожава костите ви…

Според изследване на Програмата за данни за пестицидите на американското Министерство на селското стопанство от 2004 година, остатъчните пестициди в прясното мляко са алармиращо преобладаващи и упорити. Над 95%  от млечните проби в изследването са съдържали DDE1, химикал, произлизащ от разграждането на пестицида с лоша слава DDT, който беше забранен през седемдесетте години на миналия век. Въпреки забраната, DDT е върло траен в околната среда, особено в почвата. Кравите го поглъщат когато ядат сено, царевица, трева и т.н., расли на земя, която някога е била буквално напоена с DDT.

Изследването на гореспоменатата Програма също така откри дифениламин (DPA) в 99% от пробите, промишлен химикал, използван в производството на някои лекарства, пластмаси и каучук.

Диелдрин е друг забранен пестицид, съдържащ се в 41% от пробите изследвани по Програмата.

Списъкът продължава и включва ендосулфан сулфат, който разстройва ендокринната система и 3-хидроксикарбофуран, който е много токсичен вторичен продукт от разграждането на инсектицида карбамат.

Има още отровни пестициди, съдържащи се в прясното мляко… списъкът е наистина дълъг.

Изводът е че като избягва прясното мляко, човек се предпазва от основен източник на излагане и поглъщане на пестициди.

Аз лично не се нуждая от повече убеждаване, че е мит, че кравето прясно мляко е полезно за костите.

Какво да кажем за киселото мляко, сиренето и другите млечни продукти?

Зная че всички млечни продукти са направени от краве прясно мляко. Ето защо, макар че чистото органично кисело мляко е алкализираща храна, аз не препоръчвам яденето на големи количества от него или от която и да било друга млечна храна. Сиренето вкиселява организма, като всички неферментирали млечни продукти и не съдържа пробиотици. Така че, за да пазите костите си, вие не трябва да поглъщате големи количества сирене или други млечни продукти.

Какво да кажем за суровото прясно мляко?

Много от вас са ми писали и са питали за суровото непастьоризирано органично прясно мляко като правилно отбелязват, че то е в голяма степен по-малко заразено от обработеното пастьоризирано хомогенизирано прясно мляко. Но аз все пак не препоръчвам да се пие мляко и ето защо.

Както споменах по-горе, млякото съдържа хормони. Купеното в магазина прясно мляко съдържа синтетичен rBGH, а суровото органично мляко съдържа натурални хормони, които са насочени към осигуряването на растежа на теленцата… то не е предназначено за хора.

Също така, остатъците от пестициди се откриват и в органичното прясно мляко от животни, хранени на паша, поради наличието на пестициди в околната среда.

И накрая, сурово прясно мляко, което е безопасно и на поносима цена е много трудно за откриване. Без ползи за здравето (и с доказани вреди за здравето) просто не си струва да се опитваме да си набавяме сурово мляко, особено след наличието на толкова много вкусни алтернативи (както ще видим по-долу).

Тогава какво да пие човек, който иска да запази здравето на костите си?

В добавка към дестилираната вода с лимонов сок, полезната за костите лимонада и други здравословни напитки, аз пия неподсладено бадемово мляко като полезен за здравето на костите заместител на прясното мляко.

Има още много млека от ядки като тези от коноп и кокос. Лесно можете да си правите мляко от ядки у дома от лешници, кашу, бадеми, и така нататък – интернет е пълен с рецепти на тези пълноценни напитки. Те са добър избор, ако искате да избягвате захар и други добавки, които понякога попадат в продаваните на пазара млека от ядки.

Вивиан Голдсмит

Източник:

http://saveourbones.com/3-surprising-things-that-happen-when-you-stop-drinking-milk-besides-improving-your-bones/

Снимка: blog.precept.org

Още по темата:

6 ФАКТА ЗА ОБЕЗМАСЛЕНОТО ПРЯСНО МЛЯКО или как всички ние сме жертва на стъкмистика

Защо трябва да кажем „не” на прясното мляко

Бадемови кълнове за максимално здраве

Прясното мляко наистина ли е полезно?

Човек е онова, което яде, 10 съвета да обърнете нещата във ваша полза

Какво те искат НИКОГА да не разберете за истинското масло

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

78 thoughts on “3 изненадващи неща се случват щом спрете да пиете прясно мляко

 1. Това са пълни глупости. Организмът не понася както алкализиране ,така и подкиселяване.За да е жив човек рН може да варира в много тесни граници – спрете да психирате излишно хората

 2. Дайте следващата глупост, тази вече се изтърка! Защо не предложите, например, да не дишаме, знаете ли колко вредни неща има във въздуха, ами че той кислорода води до стареене на клетките!!!

 3. То бива простотия бива, ама пък толкова не бива. Че и я публикувате. Това е предназначено за по-прости от нас Българите.

 4. „Токсемията обяснена” – д-р Джон Тилдън
  „Гладът – приятел и лекарство” – Лидия Ковачева
  „Гладуването може да спаси живота ви” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Науката и финото изкуство на гладуването” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Науката и финото изкуство на храненето” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Натурална хигиена” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Хигиенна система” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Гладуване за здраве” – проф. д.м.н. Юрий Николаев
  „Чудото на гладуването” – д-р Пол Брег
  „Здравословен начин на живот” – д-р Пол Брег
  „Лечебни сурови плодови и зеленчукови сокове” – д-р Норман Уокър
  „Естествен път към блестящо здраве” – д-р Норман Уокър
  „Да станем по-млади” – д-р Норман Уокър
  „Естествен контрол на теглото” – д-р Норман Уокър
  „Медицина на хилядолетието” – д-р Уилям Хей
  „Как винаги да бъдем добре?” – д-р Уилям Хей
  „Нова ера за здраве” – д-р Уилям Хей
  „Здраве чрез храната” – д-р Уилям Хей
  „Сила за живот” – Харви и Мерилин Дайъмънд
  „Сила за живот – ново начало” – Харви Дайъмънд
  „Спрете загубата на коса” – д-р Пааво Айрола
  „Как да се запазим слаби, здрави и млади с гладуване със сокове” – д-р Пааво Айрола
  „Смутени ли сте?” – д-р Пааво Айрола
  „Как да оздравеем?” – д-р Пааво Айрола
  „Има лечение на артрита” – д-р Пааво Айрола
  „Ракът – причини, предпазване и лечение” – д-р Пааво Айрола
  „Цензуриран заради лечение на рак” – д-р Макс Гърсън
  „Изобретяването на вируса на СПИН" – проф. д-р Питър Дюзбърг
  „Инфекциозният СПИН – били ли сме подведени?” – проф. д-р Питър Дюзбърг
  „Смъртоносна измама – доказателството, че секс и HIV категорично не причиняват СПИН” –
  – д-р Робърт Уилнър
  „Как да отгледате здраво дете … въпреки вашия лекар?” – доц. д.м.н. Робърт Менделсон
  „Изповеди на един медицински еретик” – доц. д.м.н. Робърт Менделсон
  „Никога болен” – д-р Робърт Джексън
  „Храната е най-доброто ви лекарство” – д-р Хенри Бийлер
  „Световната конспирация срещу здравето” – д-р Атанас Гълъбов
  „Медицинската мафия – как да се измъкнем от нея живи и да възвърнем здравето и благосъстоянието/богатството си?” – д-р Гайлейн Ланктот
  „Медицинско възмездие” („Отнемане на здравето”) – Иван Илич
  „Лекарствената история” – Морис Бийл
  „Ваксините – наистина ли са безопасни и ефективни?” – Нийл Милър
  „Ваксините – геноцидът на третото хилядолетие” – д-р Щефан Ланка и д-р Карл Крафълд
  „Живеене със смъртта и умиране” – д-р Елизабет Кюблер-Рос
  "Опасностите от ГМО – бързо ръководство за "Монсанто" и отровни ГМО в предоставената ни храна" – Джои Кардило
  „Какво не ви казват лекарите?” (Истината за опасностите на съвременната медицина) – Лин Мактагърт

 5. „Токсемията обяснена” – д-р Джон Тилдън
  „Гладът – приятел и лекарство” – Лидия Ковачева
  „Гладуването може да спаси живота ви” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Науката и финото изкуство на гладуването” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Науката и финото изкуство на храненето” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Натурална хигиена” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Хигиенна система” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Гладуване за здраве” – проф. д.м.н. Юрий Николаев
  „Чудото на гладуването” – д-р Пол Брег
  „Здравословен начин на живот” – д-р Пол Брег
  „Лечебни сурови плодови и зеленчукови сокове” – д-р Норман Уокър
  „Естествен път към блестящо здраве” – д-р Норман Уокър
  „Да станем по-млади” – д-р Норман Уокър
  „Естествен контрол на теглото” – д-р Норман Уокър
  „Медицина на хилядолетието” – д-р Уилям Хей
  „Как винаги да бъдем добре?” – д-р Уилям Хей
  „Нова ера за здраве” – д-р Уилям Хей
  „Здраве чрез храната” – д-р Уилям Хей
  „Сила за живот” – Харви и Мерилин Дайъмънд
  „Сила за живот – ново начало” – Харви Дайъмънд
  „Спрете загубата на коса” – д-р Пааво Айрола
  „Как да се запазим слаби, здрави и млади с гладуване със сокове” – д-р Пааво Айрола
  „Смутени ли сте?” – д-р Пааво Айрола
  „Как да оздравеем?” – д-р Пааво Айрола
  „Има лечение на артрита” – д-р Пааво Айрола
  „Ракът – причини, предпазване и лечение” – д-р Пааво Айрола
  „Цензуриран заради лечение на рак” – д-р Макс Гърсън
  „Изобретяването на вируса на СПИН" – проф. д-р Питър Дюзбърг
  „Инфекциозният СПИН – били ли сме подведени?” – проф. д-р Питър Дюзбърг
  „Смъртоносна измама – доказателството, че секс и HIV категорично не причиняват СПИН” –
  – д-р Робърт Уилнър
  „Как да отгледате здраво дете … въпреки вашия лекар?” – доц. д.м.н. Робърт Менделсон
  „Изповеди на един медицински еретик” – доц. д.м.н. Робърт Менделсон
  „Никога болен” – д-р Робърт Джексън
  „Храната е най-доброто ви лекарство” – д-р Хенри Бийлер
  „Световната конспирация срещу здравето” – д-р Атанас Гълъбов
  „Медицинската мафия – как да се измъкнем от нея живи и да възвърнем здравето и благосъстоянието/богатството си?” – д-р Гайлейн Ланктот
  „Медицинско възмездие” („Отнемане на здравето”) – Иван Илич
  „Лекарствената история” – Морис Бийл
  „Ваксините – наистина ли са безопасни и ефективни?” – Нийл Милър
  „Ваксините – геноцидът на третото хилядолетие” – д-р Щефан Ланка и д-р Карл Крафълд
  „Живеене със смъртта и умиране” – д-р Елизабет Кюблер-Рос
  "Опасностите от ГМО – бързо ръководство за "Монсанто" и отровни ГМО в предоставената ни храна" – Джои Кардило
  „Какво не ви казват лекарите?” (Истината за опасностите на съвременната медицина) – Лин Мактагърт

 6. „Токсемията обяснена” – д-р Джон Тилдън
  „Гладът – приятел и лекарство” – Лидия Ковачева
  „Гладуването може да спаси живота ви” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Науката и финото изкуство на гладуването” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Науката и финото изкуство на храненето” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Натурална хигиена” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Хигиенна система” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Гладуване за здраве” – проф. д.м.н. Юрий Николаев
  „Чудото на гладуването” – д-р Пол Брег
  „Здравословен начин на живот” – д-р Пол Брег
  „Лечебни сурови плодови и зеленчукови сокове” – д-р Норман Уокър
  „Естествен път към блестящо здраве” – д-р Норман Уокър
  „Да станем по-млади” – д-р Норман Уокър
  „Естествен контрол на теглото” – д-р Норман Уокър
  „Медицина на хилядолетието” – д-р Уилям Хей
  „Как винаги да бъдем добре?” – д-р Уилям Хей
  „Нова ера за здраве” – д-р Уилям Хей
  „Здраве чрез храната” – д-р Уилям Хей
  „Сила за живот” – Харви и Мерилин Дайъмънд
  „Сила за живот – ново начало” – Харви Дайъмънд
  „Спрете загубата на коса” – д-р Пааво Айрола
  „Как да се запазим слаби, здрави и млади с гладуване със сокове” – д-р Пааво Айрола
  „Смутени ли сте?” – д-р Пааво Айрола
  „Как да оздравеем?” – д-р Пааво Айрола
  „Има лечение на артрита” – д-р Пааво Айрола
  „Ракът – причини, предпазване и лечение” – д-р Пааво Айрола
  „Цензуриран заради лечение на рак” – д-р Макс Гърсън
  „Изобретяването на вируса на СПИН" – проф. д-р Питър Дюзбърг
  „Инфекциозният СПИН – били ли сме подведени?” – проф. д-р Питър Дюзбърг
  „Смъртоносна измама – доказателството, че секс и HIV категорично не причиняват СПИН” –
  – д-р Робърт Уилнър
  „Как да отгледате здраво дете … въпреки вашия лекар?” – доц. д.м.н. Робърт Менделсон
  „Изповеди на един медицински еретик” – доц. д.м.н. Робърт Менделсон
  „Никога болен” – д-р Робърт Джексън
  „Храната е най-доброто ви лекарство” – д-р Хенри Бийлер
  „Световната конспирация срещу здравето” – д-р Атанас Гълъбов
  „Медицинската мафия – как да се измъкнем от нея живи и да възвърнем здравето и благосъстоянието/богатството си?” – д-р Гайлейн Ланктот
  „Медицинско възмездие” („Отнемане на здравето”) – Иван Илич
  „Лекарствената история” – Морис Бийл
  „Ваксините – наистина ли са безопасни и ефективни?” – Нийл Милър
  „Ваксините – геноцидът на третото хилядолетие” – д-р Щефан Ланка и д-р Карл Крафълд
  „Живеене със смъртта и умиране” – д-р Елизабет Кюблер-Рос
  "Опасностите от ГМО – бързо ръководство за "Монсанто" и отровни ГМО в предоставената ни храна" – Джои Кардило
  „Какво не ви казват лекарите?” (Истината за опасностите на съвременната медицина) – Лин Мактагърт

 7. „Токсемията обяснена” – д-р Джон Тилдън
  „Гладът – приятел и лекарство” – Лидия Ковачева
  „Гладуването може да спаси живота ви” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Науката и финото изкуство на гладуването” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Науката и финото изкуство на храненето” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Натурална хигиена” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Хигиенна система” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Гладуване за здраве” – проф. д.м.н. Юрий Николаев
  „Чудото на гладуването” – д-р Пол Брег
  „Здравословен начин на живот” – д-р Пол Брег
  „Лечебни сурови плодови и зеленчукови сокове” – д-р Норман Уокър
  „Естествен път към блестящо здраве” – д-р Норман Уокър
  „Да станем по-млади” – д-р Норман Уокър
  „Естествен контрол на теглото” – д-р Норман Уокър
  „Медицина на хилядолетието” – д-р Уилям Хей
  „Как винаги да бъдем добре?” – д-р Уилям Хей
  „Нова ера за здраве” – д-р Уилям Хей
  „Здраве чрез храната” – д-р Уилям Хей
  „Сила за живот” – Харви и Мерилин Дайъмънд
  „Сила за живот – ново начало” – Харви Дайъмънд
  „Спрете загубата на коса” – д-р Пааво Айрола
  „Как да се запазим слаби, здрави и млади с гладуване със сокове” – д-р Пааво Айрола
  „Смутени ли сте?” – д-р Пааво Айрола
  „Как да оздравеем?” – д-р Пааво Айрола
  „Има лечение на артрита” – д-р Пааво Айрола
  „Ракът – причини, предпазване и лечение” – д-р Пааво Айрола
  „Цензуриран заради лечение на рак” – д-р Макс Гърсън
  „Изобретяването на вируса на СПИН" – проф. д-р Питър Дюзбърг
  „Инфекциозният СПИН – били ли сме подведени?” – проф. д-р Питър Дюзбърг
  „Смъртоносна измама – доказателството, че секс и HIV категорично не причиняват СПИН” –
  – д-р Робърт Уилнър
  „Как да отгледате здраво дете … въпреки вашия лекар?” – доц. д.м.н. Робърт Менделсон
  „Изповеди на един медицински еретик” – доц. д.м.н. Робърт Менделсон
  „Никога болен” – д-р Робърт Джексън
  „Храната е най-доброто ви лекарство” – д-р Хенри Бийлер
  „Световната конспирация срещу здравето” – д-р Атанас Гълъбов
  „Медицинската мафия – как да се измъкнем от нея живи и да възвърнем здравето и благосъстоянието/богатството си?” – д-р Гайлейн Ланктот
  „Медицинско възмездие” („Отнемане на здравето”) – Иван Илич
  „Лекарствената история” – Морис Бийл
  „Ваксините – наистина ли са безопасни и ефективни?” – Нийл Милър
  „Ваксините – геноцидът на третото хилядолетие” – д-р Щефан Ланка и д-р Карл Крафълд
  „Живеене със смъртта и умиране” – д-р Елизабет Кюблер-Рос
  "Опасностите от ГМО – бързо ръководство за "Монсанто" и отровни ГМО в предоставената ни храна" – Джои Кардило
  „Какво не ви казват лекарите?” (Истината за опасностите на съвременната медицина) – Лин Мактагърт

 8. „Токсемията обяснена” – д-р Джон Тилдън
  „Гладът – приятел и лекарство” – Лидия Ковачева
  „Гладуването може да спаси живота ви” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Науката и финото изкуство на гладуването” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Науката и финото изкуство на храненето” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Натурална хигиена” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Хигиенна система” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Гладуване за здраве” – проф. д.м.н. Юрий Николаев
  „Чудото на гладуването” – д-р Пол Брег
  „Здравословен начин на живот” – д-р Пол Брег
  „Лечебни сурови плодови и зеленчукови сокове” – д-р Норман Уокър
  „Естествен път към блестящо здраве” – д-р Норман Уокър
  „Да станем по-млади” – д-р Норман Уокър
  „Естествен контрол на теглото” – д-р Норман Уокър
  „Медицина на хилядолетието” – д-р Уилям Хей
  „Как винаги да бъдем добре?” – д-р Уилям Хей
  „Нова ера за здраве” – д-р Уилям Хей
  „Здраве чрез храната” – д-р Уилям Хей
  „Сила за живот” – Харви и Мерилин Дайъмънд
  „Сила за живот – ново начало” – Харви Дайъмънд
  „Спрете загубата на коса” – д-р Пааво Айрола
  „Как да се запазим слаби, здрави и млади с гладуване със сокове” – д-р Пааво Айрола
  „Смутени ли сте?” – д-р Пааво Айрола
  „Как да оздравеем?” – д-р Пааво Айрола
  „Има лечение на артрита” – д-р Пааво Айрола
  „Ракът – причини, предпазване и лечение” – д-р Пааво Айрола
  „Цензуриран заради лечение на рак” – д-р Макс Гърсън
  „Изобретяването на вируса на СПИН" – проф. д-р Питър Дюзбърг
  „Инфекциозният СПИН – били ли сме подведени?” – проф. д-р Питър Дюзбърг
  „Смъртоносна измама – доказателството, че секс и HIV категорично не причиняват СПИН” –
  – д-р Робърт Уилнър
  „Как да отгледате здраво дете … въпреки вашия лекар?” – доц. д.м.н. Робърт Менделсон
  „Изповеди на един медицински еретик” – доц. д.м.н. Робърт Менделсон
  „Никога болен” – д-р Робърт Джексън
  „Храната е най-доброто ви лекарство” – д-р Хенри Бийлер
  „Световната конспирация срещу здравето” – д-р Атанас Гълъбов
  „Медицинската мафия – как да се измъкнем от нея живи и да възвърнем здравето и благосъстоянието/богатството си?” – д-р Гайлейн Ланктот
  „Медицинско възмездие” („Отнемане на здравето”) – Иван Илич
  „Лекарствената история” – Морис Бийл
  „Ваксините – наистина ли са безопасни и ефективни?” – Нийл Милър
  „Ваксините – геноцидът на третото хилядолетие” – д-р Щефан Ланка и д-р Карл Крафълд
  „Живеене със смъртта и умиране” – д-р Елизабет Кюблер-Рос
  "Опасностите от ГМО – бързо ръководство за "Монсанто" и отровни ГМО в предоставената ни храна" – Джои Кардило
  „Какво не ви казват лекарите?” (Истината за опасностите на съвременната медицина) – Лин Мактагърт

 9. „Токсемията обяснена” – д-р Джон Тилдън
  „Гладът – приятел и лекарство” – Лидия Ковачева
  „Гладуването може да спаси живота ви” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Науката и финото изкуство на гладуването” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Науката и финото изкуство на храненето” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Натурална хигиена” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Хигиенна система” – д-р Хърбърт Шелтън
  „Гладуване за здраве” – проф. д.м.н. Юрий Николаев
  „Чудото на гладуването” – д-р Пол Брег
  „Здравословен начин на живот” – д-р Пол Брег
  „Лечебни сурови плодови и зеленчукови сокове” – д-р Норман Уокър
  „Естествен път към блестящо здраве” – д-р Норман Уокър
  „Да станем по-млади” – д-р Норман Уокър
  „Естествен контрол на теглото” – д-р Норман Уокър
  „Медицина на хилядолетието” – д-р Уилям Хей
  „Как винаги да бъдем добре?” – д-р Уилям Хей
  „Нова ера за здраве” – д-р Уилям Хей
  „Здраве чрез храната” – д-р Уилям Хей
  „Сила за живот” – Харви и Мерилин Дайъмънд
  „Сила за живот – ново начало” – Харви Дайъмънд
  „Спрете загубата на коса” – д-р Пааво Айрола
  „Как да се запазим слаби, здрави и млади с гладуване със сокове” – д-р Пааво Айрола
  „Смутени ли сте?” – д-р Пааво Айрола
  „Как да оздравеем?” – д-р Пааво Айрола
  „Има лечение на артрита” – д-р Пааво Айрола
  „Ракът – причини, предпазване и лечение” – д-р Пааво Айрола
  „Цензуриран заради лечение на рак” – д-р Макс Гърсън
  „Изобретяването на вируса на СПИН" – проф. д-р Питър Дюзбърг
  „Инфекциозният СПИН – били ли сме подведени?” – проф. д-р Питър Дюзбърг
  „Смъртоносна измама – доказателството, че секс и HIV категорично не причиняват СПИН” –
  – д-р Робърт Уилнър
  „Как да отгледате здраво дете … въпреки вашия лекар?” – доц. д.м.н. Робърт Менделсон
  „Изповеди на един медицински еретик” – доц. д.м.н. Робърт Менделсон
  „Никога болен” – д-р Робърт Джексън
  „Храната е най-доброто ви лекарство” – д-р Хенри Бийлер
  „Световната конспирация срещу здравето” – д-р Атанас Гълъбов
  „Медицинската мафия – как да се измъкнем от нея живи и да възвърнем здравето и благосъстоянието/богатството си?” – д-р Гайлейн Ланктот
  „Медицинско възмездие” („Отнемане на здравето”) – Иван Илич
  „Лекарствената история” – Морис Бийл
  „Ваксините – наистина ли са безопасни и ефективни?” – Нийл Милър
  „Ваксините – геноцидът на третото хилядолетие” – д-р Щефан Ланка и д-р Карл Крафълд
  „Живеене със смъртта и умиране” – д-р Елизабет Кюблер-Рос
  "Опасностите от ГМО – бързо ръководство за "Монсанто" и отровни ГМО в предоставената ни храна" – Джои Кардило
  „Какво не ви казват лекарите?” (Истината за опасностите на съвременната медицина) – Лин Мактагърт

 10. Tihomir Petrov , аха, разбрах значи – прочитам всичко от докторите Джон, Хърбърт, Пол, Норман, Уилям, Робърт, Хенри, Морис ….. и ставам един цъфтящ от здраве идиот, който в крайна сметка заспива всяка вечер с чаша топло мляко с мед и канела, за да не сънува кошмари с докторите Джон, Хърбърт, Пол, Норман, Уилям, Робърт, Хенри, Морис :) Започвайте и Вие да се лекувате!

 11. Само като се замислите, че от всички бозайници само ние хората продължаваме да ядем мляко и след като спрем да сучем, може човек да се досети, че бе е нормално, а от там и полезно!

 12. Не, не съм. Но ти със сигурност си невеж по отношение на здравето. Сигурно вярваш и че болестите се причиняват от вируси и бактерии. Е на такива невежи наивници разчитат "лекарите" от медицинската мафия/официалната медицина.

 13. Защо публикувате тези глупости?? Голяма тъпотия, я се вземете в ръце. Всеки започна да се прави на голям познавач на здравословен живот и сигурно има доста наивни будали да вярват. Направо трябва да ви забранят да публикувате такива заблуди.

 14. Напротив, преди се пиеше каквото каже партията, а сега хората изследват и могат да кажат какви са ползите и минусите. От личен опит именно с мен и с детето ми даже, мога да потвърдя тази статия. Единствено може да се поспори относно козето мляко, но за всичко друго съм го пробвал. Преди да напишете – "Стига с простотии", проверете и тогава говорета!

 15. Aлоо,госпожа-това е доста стар и доказан факт..щом имате компютър в ръцете си,вземете да почетете малко из нета-за препоръчване в чуждестранните сайтове.Будалата сте вие май,ако сте заседнали в миналия век-когато са вярвали,че опиума успокоява децата вечер а отварянето на скалпа-при главоболие..Има една думичка;ЕВОЛЮЦИЯ( на информацията..)

 16. Gloria Hristova , когато човек се вманиачил на тема здраве и постоянно се ограничава, и лишава физически и духовно (като Вас), той става язвителен, раздразнителен, недоволен и груб. Списъкът с добрите психиатри също е дълъг. Да Ви го дам ли?

 17. Само по себе си млякото и млечните продукти не са вредни. Друг е въпроса какво съдържа като допълнение от човешката намеса. Но такава намеса има и в зеленчуците, както и в голямата простотия наречена био храни или в повечето случаи добавки. Каквото и да правите по отношение на храненето организма се разгражда, старее и разпада. За да го изграждате трябва да тренирате, спортувате. Колкото повече тренирате толкова повече такива статиите като тази няма да ви влияят и да се отнасят за вас. А ако се сравняваме с животните, вегетарианците тревопасни животни ядат по цял ден треви, големи са, миришат и отделят газове. Дали в тяхното меню има лактоза :) . Не бих искал да приличам на тях нито искам авторката на тази статия да прилича на дойна крава, ами по – скоро желая да прилича на женски гепард, изящно и бързо животно.

 18. Откакто свят светува хората преработват млякото и правят различни храни като сирене, кашкавал, кисело мляко, извара и т.н. Но видите ли, оня ден някой е решил, че са вредни…

 19. Откакто свят светува хората преработват млякото и правят различни храни като сирене, кашкавал, кисело мляко, извара и т.н. Но видите ли, оня ден някой е решил, че са вредни…

 20. Пиейки бадемово мляко,Вие давате ли си сметка с какви пестициди се пръскат бадемите,в какви дози и колко пъти?Минимум 3 пъти годишно-фунгициди,инсектициди и пр.Как се получава това мляко от бадем-пак по химичен път.

 21. бадемово мляко се получава изключително лесно в домашни условия, няма никаква химия, просто се смила с блендер и се добавя вода, след това се прецежда с цедка или тензух.