1 на всеки 5 случая на Алцхаймер може да е грешна диагноза

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Това е една от най-опустошителните новини, които можете да чуете.

По-лоша е от това да ви кажат, че имате сърдечна недостатъчност. Може би дори по-лоша от това да ви поставят диагноза рак.

Понеже е трудно да чуете нещо по-лошо от това, че имате необратимо заболяване, което не може да бъде спряно. Това е заболяване, което ще ви унищожи. И вие нищо не можете да направите, освен да наблюдавате как то се развива.

Но ако вие или някой, когото обичате сте получили диагноза Алцхаймер, има нещо, което трябва спешно да научите. Има голяма вероятност лекарят да е сгрешил.

Дори и най-добрите специалисти могат да сбъркат в този случай. И нови изследвания разкриват често срещан начин, по който те бъркат.

А това наистина е добра новина. Защото означава, че може би има надежда вие или вашият близък да нямате Алцхаймер. Или може да страдате от много по-лек и по-контролируем познавателен проблем.

Странен трик „отмива” деменцията от мозъка

Има един тест, който може да промени всичко

Ново изследване откри, че в един на всеки пет случаи на Алцхаймер диагнозата може да е неправилна. И това се отнася особено за хора, които са имали травматично мозъчно увреждане като мозъчно сътресение.

Но съществува много лесен тест, който може да помогне. Ядрено магнитен резонанс може да помогне да се забележи разликата и потенциално да даде на вас или на вашия близък нова надежда.

Ако ви поставят диагноза Алцхаймер, но вие някога сте преживели увреждане на мозъка, провеждането на ЯМР е задължителната ви първа стъпка. Но дори и никога да не сте имали травматично мозъчно увреждане, добра идея е да си направите ЯМР.

Нека обясня.

Ние просто не бяхме много добри в диагнозирането на мозъчни сътресения и на други мозъчни наранявания в миналото. И честно казано, все още имаме да извървим дълъг път, докато започнем да правим това правилно.

Намалете риска си от Алцхаймер наполовина с ТОЗИ чай

Много от нас сме израснали в ера когато пренебрегвахме нараняванията или се правехме на много печени при нараняване. Което означава, че може да сме имали сътресение или друго увреждане на мозъка без въобще да сме отишли на лекар.

Докато вашата „болест на Алцхаймер” е всъщност нещо напълно различно

Новото изследване потвърждава, че тези отдавнашни увреждания могат да доведат до проблеми в хипокампуса, или това е областта в мозъка, която представлява вентралната част на диенцефалона.

Увреждането в тази област на мозъка не е нещо приятно. То може да ви затрудни в научаването на нови неща и да доведе до усилия за контролирането на емоциите.

Но това не е областта в мозъка, която главно участва в паметта.

Хипокампусът е тази област. И изследването открива, че по-възрастните хора с диагноза Алцхаймер, които са имали травма на мозъка в миналото си често нямат увреждане в тази област.

С други думи, в сравнение с болестта на Алцхаймер, тази форма на влошаване на когнитивната функция може далеч по-лесно да се контролира и човек да живее с нея. И тя вероятно няма да доведе до сериозна загуба на паметта.

И това не е единственият начин, по който лекарите бъркат тази диагноза.

Много случаи на „деменция” всъщност представляват други скрити проблеми. Най-често срещаният е реакция към дадено лекарство.

Защо симптомите на Алцхаймер се обострят през зимата

В някои случаи това може да е очевидно… като когато загубата на паметта или други познавателни проблеми се проявяват наскоро след като започнете да пиете дадено лекарство. Много пъти, обаче, това изобщо не е очевидно.

Може да имате нова реакция към дадено лекарство, което пиете от години. Или може да става дума за комбинирано натоварване от множество лекарства, които в основни линии претоварват организма ви.

Ето защо е толкова спешно след като ви поставят диагноза като Алцхаймер да получите мнение от още няколко лекари. И е особено важно да работите с лекар, готов да отдели известно време в процеса и да ви помогне да спрете лекарствата, които биха могли да причиняват заболяването ви.

Тъжната реалност е, че много традиционни лекари нямат необходимото време. А някои може да нямат и уменията, след като в университета те са научени как да предписват лекарства на хората, но не и как да им помагат да спрат да взимат тези лекарства.

Така че ако е възможно отидете при натуропат, който да работи за вас, за да имате най-добрия шанс за правилна диагноза.

Алис Джейкъб

Прочетете още по темата:

Самотата – изненадващ рисков фактор за деменция

Откритие за мозъка разкрива тайна за предпазване от Алцхаймер

Могат ли вирусоподобни протеини да причиняват Алцхаймер?

Здравите стомах и черва са равни на здрав мозък

Откритие налага пренаписването на учебниците по медицина

Желязо за избягване на болестта на Алцхаймер!

ЯМР може да не е толкова безопасен колкото мислите

Източник:

https://healthiertalk.com/alzheimers-misdiagnosis/

Снимка: The Chart

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация.

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *