Не купувайте тези нездравословни продукти

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

BeefMeatPIC

Всеки ден използваме разкрасяващи продукти и ядем храна от супера. Но наистина ли знаем за рисковете за здравето, които някои продукти носят?

Милиони килограми опасно месо

Помислете за факта, че фирмата Rancho Feeding Corp. бе принудена да изтегли от пазара повече от 4 милиона килограма месо от болни от рак крави. Според съобщенията в новините, това месо умишлено е пратено в търговската мрежа, макар че компанията е знаела за проблемите, свързани с него. Това превръща тази малка кланица в истински престъпник, който замърсява храната ни.

Това неизмеримо количество вредно месо е било определено като ‘неподходящо за човешка консумация’ от Министерството на селското стопанство на САЩ, но въпреки това по някакъв начин успя да стигне до магазините. А месото е било от болни от рак крави.

За щастие, се намериха добри самаряни да алармираи и да предупредят федералните разследващи органи, които уредиха наблюдение върху производствения процес на фермата. Когато събраха достатъчно доказателства, те влязоха в скотовъдната ферма, иззеха документите на компанията и изпратиха уведомления за незабавното изтегляне на месото от пазара.

Изглежда, че въпреки проверките на Министерството на селското стопанство, Rancho Feeding Corp. са купували мъртви крави между посещенията от Министерството и изрязвали туморите преди да обработват и пакетират месото. Този вид измама представлява огромен и опасен проблем. За да заблуждава МСС, компанията заменяла главите и частите на телата на болните от рак крави с такива от здрави крави, за да бъде измамата съвършена.

И което е още по-лошо, по-голямата част от проблема се покривала от държавен служител, който се казва, че бил в романтични отношения със старши майстора на кланицата.

Прокуратурата на САЩ ще повдигне обвинения срещу собствениците на скотовъдната ферма. Но какво да кажем за нищо неподозиращите хора, които са консумирали заразеното с рак месо? Кой ги защитава и какви права имат те? Досега не е публично съобщено за заболявания. Но след като обществеността започне да изисква тази информация, сигурен съм, че ще има и такива съобщения.

Това ме навежда на дребна но важна мисъл. Не само че е важно да се придържаме към хранителните си навици и да ядем прясно и органично месо, което е по-здравословно, но също така е важно да познаваме практиката на фермата, от която си купуваме храната.

Харесва ми, че в магазини като Whole Foods поставят табели до плодовете и зеленчуците и до месата, на които се посочва от коя страна и/или местна ферма идват те. Проучването на тези ферми и ако са наблизо, посещението им и купуването на продуктите пряко от тях, ако имат такава практика, може да ви помогне да се предпазвате още повече от мръсните бизнес практики на компании като Rancho Feeding Corp. и Monsanto.

lip gloss 300px-lipsticks

Гланц за устни с олово

Малката ми дъщеря много обича да си слага блестящ гланц за устни. Мислех си, че той е безопасен и по-подходящ за малко момиче от червилото. Е, вече не. С познанието идва страхът, а с него и отговорността. Сайтът MotherJones.com съобщи за малко изследване, в което тийнейджърки доброволно дали червилата си на изследователите за да ги изследват за токсични метали— включително за олово и кадмий.

Изследователите наистина открили широк спектър от токсини и нива на замърсители в тези червила, те открили и нещо плашещо. Момичетата, които използвали червило по два или три пъти на ден били в риск да погълнат „20 процента от дневното количество, което се счита за безопасно в питейната вода или повече” от токсичните алуминий, кадмий, хром и магнезий. А момичетата, които го използвали повече (до 14 пъти на ден при участвалите в изследването), дневната „безопасно” допустима доза на тези метали била надвишавана.

И което е още по-лошо: 75 процента от пробите червило и гланц за устни съдържали олово.

Оловото е токсично във всякакво количество и е опасни и неподходящо за човешка консумация. Излагането и поглъщането на олово, кадмий, алуминий и т.н. може да доведе до някои много сериозни проблеми със здравето, включително помятане, припадъци, рак на гърдата и увреждане на мозъка.

Тогава защо компании, включително Burt’s Bees, слагат в козметичните си продукти токсични и потенциално смъртоносни метали? Слагат се за подсилване на цвета. Продуктът трябва да ви кара да изглеждате добре в крайна сметка. Ето още едно престъпно действие, което пренебрегва здравето заради парите при пълно незачитане на потребителите от страна на компании, които често твърдят, че продуктите им са „изцяло естествени” и „безопасни”.

През 2007 година голямо изследване на червила, проведено от Campaign for Safe Cosmetics (Кампания за безопасна козметика) откри олово в 61 процента от изследваните продукти. Американската агенция за храните и лекарствата проведе две последващи изследвание през 2009 и 2012 година и съобщи в доклад резултатите относно  400 червила.

Продуктите за устни, съдържащи най-много олово включват:

  • Maybelline Color Sensational
  • L’Oreal Colour Riche
  • NARS Semi-Matte
  • Cover Girl Queen Collection Vibrant Hues Color
  • NARS Semi-Matte
  • L’Oreal Intensely Moisturizing Lipcolor
  • Cover Girl Continuous Color
  • Stargazer Lipstick
  • Revlon Matte

Когато пазарувате, опитайте се да намерите колкото се може повече информация за разкрасяващите продукти, които използвате ежедневно. Не само за червилата, но и за шампоаните, крема за бръснене, лосионите за суха кожа и пастата за зъби. Не обръщайте внимание на рекламните текстове и търсете истината. Burt’s Bees ни измамиха, както го правят и етикектите с надпис „напълно естествено”.

Ако искате да живеете по-дълго като сте по-щастливи и по-здрави, инвестирайте известно време в себе си. Направете собствено проучване, за да можете да консумирате и купувате най-добрите продукти на пазара. Основете навиците си за пазаруване на личните си познания, а не на рекламните трикове за маркетинг на марковите стоки. 

Д-р Марк Уайли

 

Източник: Don’t Buy These Unhealthy Products, 7 May 2014

http://easyhealthoptions.com/cancer/dont-buy-unhealthy-products/

Снимки: thenewsunit.blogspot.comlittlesensei.wordpress.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *