Как да реализираме добрите си намерения

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

 Добрите навици, след като веднъж се изградят, са също толкова трудни за отстраняване, колкото са и лошите. Робърт Пулър

good_intentions2_1169i

Днес искам да ви задам няколко въпроса.

Колко пъти сте сваляли едни и същи пет килограма отново и отново? Пет, шест или дори десет пъти, може би?

Ами записването на фитнес – колко пъти сте тръгвали, но всъщност не сте си го изграждали като постоянен навик?

А изучаването на чужд език? Колко години поред се заклевахте, че това е годината, в която ще се захванете сериозно с английския, например?

Ако тези неща ви звучат познати, чуйте ме. И не се упреквайте, защото с повечето хора е така.

Всъщност, според статия на ‘Списанието за клинична психология’ на Университета Скрантън едва 39% от хората между двайсет и трийсет години постигат поставените си цели всяка година.

И броят продължава да спада с възрастта. От хората на възраст между петдесет и шестдесет години само 14% постигат поставените си цели всяка година.

И защо това е така?

Причините са няколко:

  • Нагърбваме се с нереалистични цели. В основни линии ние, както нищо не правим, изведнъж казваме, че ще направим всичко.
  • Обвързваме се с неща, които другите очакват от нас. Твърде много се притесняваме какво мислят другите, вместо да запитаме себе си какво ще ни направи ‘нас’ щастливи?
  • Нямаме правилната нагласа. Не сме постигнали тази вътрешна промяна.

Така че отпуснете малко парата и не се самообвинявайте много за несъстоялите се добри намерения. Вместо това поставете пред себе си реалистични мишени – така да се каже, превземете крепостта постепенно и плавно. Поставяйте си по едно не особено затрудняващо поръчение всеки ден в продължение на седем дни. Така ще изградите навика да правите по нещо малко, едно след друго за по-дълго време по пътя към целта, което освен това ще ви кара по-често да мислите за тази желана цел като цяло. И ако тя наистина ви е на сърце или наистина ви е необходимо да я постигнете, най-добре ще направите, ако съумеете да се забавлявате, докато осъществявате нещо, което така и така ви харесва. Успех.

от МериЕлън Триби

MaryEllen Tribby, Why NewYear’s Resolutions Don’t Work, 31 December 2013

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчват да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави.

Цялото съдържание на този уебсайт е защитено от ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА с всички запазени права и законови последици.

Вие НЯМАТЕ ПРАВО да възпроизвеждате, да предавате, да използвате статиите и материалите или да използвате за каквато и да е публична или търговска цел този сайт без да упоменете, че съответната информация е взета от нас – Здрави всеки ден – и да посочите линк, водещ към нас, примерно, zdravivsekiden.com, или без да имате предварителното писмено разрешение от собственика на сайта.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

2 thoughts on “Как да реализираме добрите си намерения

  1. Pingback: aspirateurs

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *