Тези 5 хранителни вещества са задължителни при операция

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

zinc operation

Нека си го кажем. Никой не иска операция. Минаването под ножа може да е плашещо, да не кажем рисковано.

Но понякога човек не може да избегне операцията. И за щастие, вие можете да намалите дискомфорта и продължителността на оздравяването си. Най-добрият начин да започнете? Включете тези пет хранителни вещества в хранителния си режим, за да скъсите времето на възстановяването си и да се почувствате по-добре по-бързо…

  1. Витамин C: Може би вече знаете, че витамин С е необходим антиоксидант. Той е важен за оздравяването, защото помага на тялото ви да прави съединителна тъкан, или колаген. Витамин C също така е добър имуностимулатор и помага в отблъскването на инфекциите и бактериите. Той дори предпазва от стафилококовите инфекции—често срещано и сериозно усложнение при престоя в болница. Цитрусовите плодове, сладките чушки и брюкселското зеле са добри източници на витамин C.
  2. Витамин A: Не само че витамин A е полезен за зрението, но той се справя и с раните. И макар че не искате хронично възпаление, вие се нуждаете от временна възпалителна реакция, за да могат тъканите да заздравеят. Това е начинът, по който тялото ви доставя кръв и хранителни вещества до нараненото място, което трябва да зарастне. Витамин A насърчава възпалението. За да си набавяте необходимия ви витамин A, яжте сладки картофи, спанак, къдраво зеле и моркови.
  3. Цинк: Цинкът скъсява времето на оздравяване. Той също така прави някои от ензимите, от които тялото ви се нуждае, за да възстанови нараняванията. Цинкът помага за намаляване на големината на раната, прави протеин, и стимулира имунната система в отблъсването на инфекциите. Недостиците са много често срещани, така че непременно пийте цинк преди и след операцията. Ще откриете високи дози цинк в морската храна, говеждото, спанака и тиквата.
  4. Бромелаин: Този растителен ензим в ананаса помага при отоци и възстановява увредените тъкани. Действието на бромелаина е като това на нестероидните противовъзпалителни лекарства (NSAIDs), но без увреждането на черния дроб и без другите плашещи странични ефекти. Той намалява синините и болезнеността. Оперираните пациенти, които взимат бромелаин се нуждаят от по-малко обезболяващи от онези, които не взимат този ензим.
  5. Мед: Ние обикновено не препоръчваме захарите. Обаче, медът е уникален. Той има способността да премахва увредените тъкани, ускорява процеса на заздравяване и намалява белезите. Той дори предотвратява инфекциите. Важно е да взимате точния вид. Оставете обозначените с ‘Качество А’ (“Grade A”) бурканчета на рафтовете в магазина. Това на практика е високофруктозен царевичен сироп. Най-ефикасния мед, който можете да закупите е медът от манука от Нова Зеландия. Медът от манука е толкова ефикасен в убиването на бактерии, че се счита за лекарство. Препоръчваме да го ядете, а не да го използвате като мазило.

Медът би следвало да се използва пестеливо. Но първите четири хранителни вещества трябва да са постоянна част в хранителния ви режим така или иначе. Ако вече сте ги включили в храната си, то вие ще имате преимущество в случай, че възникне спешна нужда от операция.

Но преди да направите каквото и да било, консултирайте се със своя лекар. Може да се наложи да спрете да взимате някои хранителни добавки поне 1-2 седмици преди операцията. И някои може да имат неблагоприятно взаимодействие с лекарствата, които пиете.

Ако планирате операция наскоро, непременно започнете да подсилвате организма си с тези лечебни вещества веднага.

Източник: These 5 Nutrients Are Must-Haves After Surgery

Снимка: joyousoasis.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *