7 храни за заличаване белезите на времето

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

tomatoes

Ако искате да надвиете възрастта и да не усещате тежестта на всяка поредна година като в същото време поддържате младежки вид на косата, ноктите и кожата си, дадените долу 7 храни ще ви помогнат и ще ви заредят със съществуващите най-мощни хранителни вещества, които можете да си набавяте.

1.  Зехтин – Не само че мононенаситените мазнини, които се съдържат в зехтина поддържат артериите и сърцето ви здрави, но зехтинът също така съдържа полифеноли, силните антиоксиданти, които са в основата на предотвратяването на редица свързани с възрастта заболявания. Ние препоръчваме редовно да консумирате органичен, студено пресован зехтин, за да извлечете най-голяма полза в битката с годините за парите си.

2.  Червено вино – Точно така, чаша червено вино на ден може наистина да има благоприятен ефект върху здравето ви заради съдържащия се в него ресвератрол, уникален антиоксидант, който се бори с диабета, атеросклерозата и свързаната с възрастта загуба на памет.

3.  Фасул – Уникалните протеини във фасула сгъстяват и заздравяват клетките на косата, така че запазвате косата си въпреки отминаването на годините. :)

4.  Бразилски орехи – Бразилските орехи са богати на селен, минерал, който спомага производството на забавящия процеса на стареене на кожата антиоксидант глутатион. Само по 2 ореха на ден ви осигуряват достатъчно селен, за да извличате полза от противодействащите на стареенето му свойства.

5.  Домати – Доматите са богати на ликопен, който доказано подсилва здравето на сърцето и здравословните нива на холестерола с остаряването на тялото. Ликопенът също така действа като естествено слънцезащитно средство, поддържа младежкия вид на кожата и предпазва от вредните UV лъчи.

6.  Къпини & боровинки – Тези два плода съдържат важните антиоксиданти, необходими за справянето с възпалението и оксидативния стрес, които допринасят за стареенето на кожата и за появата на бръчки. Една порция от който и да било от двата плода съдържа повече антиоксиданти от 10 порции от повечето други плодове и зеленчуци!

7. Органични яйца – Въпреки лошата слава на яйцата, заради това че съдържат холестерол, която се основава на напълно погрешно разбиране на нещата от научна гледна точка, яйцата са богати на биотин и желязо, които спомагат за поддържането на младежкия и здрав вид на кожата и коса.

Освен че ще ви заредят с антиоксиданти и с борещи се със стареенето витамини и минерали горните храни предоставят множество възможности за вкусни ястия.

Успех,

Джоел Марион и Джош Безони

Източник: BioTrust Nutrition, 7 AntiAging Foods (everyone over 40 should eat)

Снимка: ph.she.yahoo.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *