Витамин облекчава симптомите на синдрома на дразнимото черво

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

vitamin-D-deficiency-ibs

В днешно време много хора страдат от синдром на дразнимото черво (IBS). Това заболяване може да направи живота ви непоносим. Болките в стомаха, подуването му, диарията, запекът и загубата на апетит могат направо да ви извадят от строя.

Лекарствата за лечение на проблема не винаги са ефикасни. А могат да имат и странични ефекти, които влошават още повече симптомите.

Сега ново изследване откри, че пиенето на натурална хранителна добавка може безопасно да облекчи синдрома на дразнимото черво.

Отключете супер силата на витамин D за побеждаване на автоимунни заболявания

Това изследване бе проведено от учени в Университета на Шефилд в Англия. Те прегледаха данни от предишни изследвания на витамин D.

Анализът им откри, че:

Хората страдащи от синдрома на дразнимото черво често имат недостиг на витамин D.

70% от пациентите със синдром на дразнимото черво, които взимат хранителна добавка с витамин D изпитали облекчение.

Има обратна връзка между нивата на витамин D и сериозността на симптомите сред пациентите със синдром на дразнимото черво. С други думи, колкото повече витамин D пиели, толкова по-леки били симптомите им.

Недостигът на този витамин често е причина за агонизращи болки в гърба и ставите

Д-р Бернар Корфи е ръководител на изследването. „Очевидно е от заключенията, че всички хора, страдащи от синдром на дразнимото черво трябва да изследват нивата си на витамин D. Голямо мнозинство от тях ще имат полза от добавянето на този витамин в лечението си”, казва той.

Той наскоро публикува изследването в списанието European Journal of Clinical Nutrition.

Как витамин D побеждава болестите

Епидемията на недостиг на витамин D

Недостигът на витамин D е широко разпространен. Скорошно изследване откри, че 42% от американците нямат достатъчно от това жизнено важно хранително вещество в телата си.

Тялото произвежда витамин D в отговор на слънчевата светлина. Недостигът е по-вероятен през зимата, когато хората прекарват повече време на закрито.

Освен ползите за храносмилането, витамин D е особено важен за здравето на костите, мозъка и имунитета.

Той също така подобрява сърдечната и васкуларна функция, снижавайки артериалната скованост и възпалението. Изследванията свързват недостига на витамин D с рака на дебелото черво.

Ако страдате от синдром на дразнимото черво, поискайте от своя лекар да изследва нивата ви на витамин D. С лесен кръвен тест.

7 признака за недостиг на витамин D

Идеалните нива са 40-60 ng/mL. Ако нивата ви са ниски, опитайте се да прекарвате по поне 20 минути на ден на слънце с изложени на него ръце и крака.

През зимата не винаги е възможно да се излагаме достатъчно на слънце. Можете да повишите нивата си като ядете храни богати на витамин D. Добрите източници включват яйца от свободни кокошки и мазни риби като дива сьомга, сардина, херинга и скумрия.

По надежден начин за повишаване на витамин D е с хранителна добавка. Препоръчваме по 125 мкг (5000 МЕ) на ден.

Етеричното масло, което лекува синдрома на дразнимото черво

Още нещо… А то е особено важно…

Ако пиете хранителна добавка непременно купувайте витамин D3. Тази форма на витамин D е много по ефикасна от формата D2, която е формата, използвана в повечето хранителни добавки с етикет „витамин D” без да конкретизират формата.

Изследване откри че витамин D3 повишава нивата на витамин D в кръвта повече от два пъти в сравнение с витамин D2.

Прочетете още по темата:

Пазете се от измамата, свързана с витамин D

Лесни решения за облекчаване на синдрома на дразнимото черво

Как си набавям витамин D през зимата

 

Източник:

https://www.institutefornaturalhealing.com/2018/02/one-vitamin-relieves-irritable-bowel-syndrome/#References

Снимка: Daily Express

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *