Нищо и никакъв трик добавя години към живота ви

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

magic-carpet-walking

Заключения от ново изследване (статията е от 2 юли, 2018 година) показват, че най-лесният начин да добавим години към живота си е като ускоряваме крачка когато се разхождаме. Изследването откри, че бързината, с която се разхождаме докато изминаваме по три до 4.3 мили на час снижава риска от ранна смърт с 20 процента в рамките на 15 години.

Основната цел на изследването бе да определи дали бързината на ходенето играе роля що се отнася до смъртността, сърдечно-съдовите заболявания и риска от рак. Учените прегледаха 11 различни изследвания, в които са участвали 50200 участника, чиято скорост на ходене била следена.

Как да използваме краката си, за да не оглушеем

Изследователите откриха, че участниците, които ходели с умерена скорост снижавали своя риск от смъртност с една пета, но онези, които ускорявали скоростта на ходенето си снижавали риска си от смъртност с почти една четвърт!

Водещият автор на изследването Еманюел Стаматакис обяснява, „Ако приемем, че нашите резултати отразяват причината и следствието, тези анализи показват, че ускоряващата се скорост на ходенето може да е недвусмислен начин за подобряването на здравето на сърцето и за снижаването на риска от преждевременна смърт – чудесно послание за популяризиране в здравни кампании”.

Насищайте клетките си с кислород за да избягвате причиняващото заболявания възпаление – ето как

Освен това изследването разкри, че колкото по-възрастен е човек, толкова по-голям е ефектът от повишаването на скоростта на ходене. Възрастните над 60 години изпитвали най-големи ползи като в голяма степен снижавали своя риск от смърт от сърдечно заболяване.

Ускорявайте скоростта на ходенето си, защото това е лесен начин за постигане на дълголетие и на сърдечно здраве, който освен това не ви отнема време. Всъщност, така скъсявате времето, което отделяте за разходка. А ако се разхождате в гора ще изпитате допълнителните ползи, описани тук

Таурин, чудотворната за здравето аминокиселина

Източник:

https://www.belmarrahealth.com/simple-trick-adds-years-life/

Снимка: innerperspectivecounseling.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *