Напълно натурални лекове за отблъскване на настинка и грип

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

baz-extract

Центърът за контрол на заболяванията (на САЩ) наскоро  (статията е от 08.11.2018 г.) съобщи, че смъртните случаи от миналогодишния грипен вирус са били най-много от 40 години насам. Въпреки това всяка година все повече и повече хора биват принуждавани да им се прави противогрипна ваксина макар, че тя изобщо не е ефикасна. А това е голям срам, особено, след като разполагаме с ефикасни натурални лекове, които могат да ви помогнат да избегнете грипа.

Освен това, както вече сме писали многократно, добре познат натурален екстракт значително снижава симптомите и продължителността на грипната зараза.

Как да се борим с инфлуенцата

Разбира се, традиционната медицина преди време имаше проблем да приеме тези заключения, защото още нямахме научно потвърждение, което да докаже точно как този лек действа в тялото. Знаехме само, че той наистина действа.

Едно от най-чудесните неща относно науката е, че тя никога не е „в застой”, а по-скоро непрестанно се развива. И нови изследвания разкриват механизма на действие, подкрепящ способността на този натурален лек да укрепва имунната функция, което в крайна сметка помага в отблъскването на вирусите като този на инфлуенцата.

Ще ви разкажа всичко за този натурален екстракт след малко, но първо нека за миг да се върнем назад…

Стимулирай метаболизма + имунитета си

Една от най-големите мистерии в медицината – разгадана

Както често съобщавам, първата фаза на научно изследване на натурален лек обикновено оценява дали той е ефикасен или не. С други думи, първите изследвания просто изпитват ефикасността на лека.

В следващата фаза учените разгадават „механизма на действие” на натуралния лек — или по-просто казано, как той действа.

Но много натурални лекове са с ниска „усвояемост”, което означава, че те не се усвояват добре в кръвотока от стомашно-чревната флора (микробиом т.е. средата в стомаха и червата, където милиарди здравословни бактерии или пробиотици процъфтяват). Това озадачава непрестанно учените, които се опитват да разкрият механизма на действие на определени лекове след като ниската усвояемост затруднява откриването на това как дадена субстанция действа в тялото.

Например, само 10 процента от полифенолите (мощните и полезни, богати на антиоксиданти растителни съединения) успяват да попаднат в кръвотока от стомашно-чревния тракт.

Обичай червата си, лекувай червата си, излекувай се

Ето защо, ако само малка част от активните съставки попадат в кръвотока и тъканите, как тези екстракти са полезни за здравето ни?

Този важен въпрос озадачава учените от години. И ни затруднява в подобряването на активността на конкретни съставки.

Днес ние осъзнаваме, че ниската усвояемост не е проблем в тези случаи. И то особено що се отнася до силните лековити растителни съединения, наречени полифеноли.

Три важни научни открития: Пробиотиците не са полезни единствено за храносмилането

Всъщност, ние вече знаем, че много естествени екстракти—включително полифенолите— действат направо вътре в стомаха и червата и въздействат на „полезните бактерии” в микрофлората (пробиотиците).

Нарекох този механизъм „микробиомна усвояемост”.

А сега нека се върнем към натуралния екстракт, който споменах в началото на статията

Оказва се, че той започва да действа направо вътре в микробиома и спомага укрепването на имунния отговор още преди да влезе в кръвотока … което ни води обратно към споменатия по-горе екстракт.

Здравите стомах и черва са равни на здрав мозък 

Бъзът укрепва здравето на микробиома

Последни изследвания от Медицинския факултет на Вашингтонския университет се фокусират върху екстракта от бъз.

Разбира се, екстрактът от бъз е сред най-често използваните лечебни екстракти в света. Традиционно, местното население в Америка от край време го използва за лечението на инфекции. И той все още се използва в народната медицина в много части на Европа като най-често се приема като хранителна добавка за лечението на симптомите на настинка и грип. (Суровите плодове на бъза, кората и листата на растението могат да са отровни и да причиняват стомашни проблеми).

Бъзът също така съдържа големи количества полифеноли.

Направете си златен лек срещу рак, настинки, грип…

Всъщност предишни изследвания показват, че екстрактът от бъз спомага за избягването и лечението на заболявания на горните дихателни пътища като настинки, кашлица, конгестия и възпалено гърло. Освен това, той помага и в преборването на дихателни проблеми като астма и бронхит. И съдържа много натурален витамин С, който спомага лечението на остри инфекции.

Бъзът дори помага за контролирането на хроничното възпаление, свързвано с артрит и ставни заболявания. (Ето защо обичам да мисля за натуралните съставки по-скоро като за балансьори или модулатори на имунната система, отколкото като само нейни „стимуланти”).

Разбира се, както споменах по-горе, бъзът вероятно е най-добре известен днес като ефикасно средство срещу грип — особено в комбинация с популярната билка ехинацея.

Експресна помощ при настинки

Бъзът противодейства на грипа

Това ново изследване хвърля светлина върху механизма на действие на бъза. Оказва се, че той започва да действа в стомашно-чревната флора, за да модулира имунния отговор.

Изследователите откриха, че след поглъщането на екстракт от бъз, тялото произвежда съединение, наречено дезаминотирозин (DAT), което действа като метаболит в стомашно-чревния тракт, за да се справи с вируса на инфлуенцата.

Това ново заключение е логично след като по-раншни изследвания показват, че екстрактът от бъз помага за подобряването на храносмилането, стимулира секрецията на стомашните сокове и препятства запека. (А други изследвания показват, че полифенолите — като тези, съдържащи се в екстракта от бъз — облекчават симптомите, свързани с гастроентерит като подуване на стомаха, диария и газове).

Мисля че е най-добрият начин за прием конкретно на бъза е като екстрактът се добавя в горещ чай наред с други съставки — като мед, джинджифил, лимон и куркума. Препоръчвам този чай по време на грипния сезон — особено, щом почувствате, че настивате.

ЛИНГА МУДРА

Други начини за справяне с грипа и с други вируси

Разбира се, вие можете да подсилвате имунната си система и по други начини, за да я направите много по-малко уязвима на вируси.

В допълнение към чая от бъз препоръчвам пиенето на:

  • Витамини В комплекс с добро качество всеки ден, съдържащ поне 55 мг В6
  • 250 мг витамин С по два пъти на ден
  • 10000 МЕ (250 мкг) витамин D3 дневно
  • 400 мг витамин E дневно
  • 200 мкг селен дневно
  • 35 мг цинк дневно

Винаги на страната на науката,

Д-р Марк С. Микоци, Ph.D.

Още по темата:

Хипократ смятал, че това растение може да замени всички лекарства

Черен бъз за добро цялостно здраве плюс неустоима рецепта

Витамин D много по-ефикасен срещу грипа от ваксините

Билка побеждава грипа

Избегнете ада на хремата с този доказан естествен лек

 

Източник:

https://drmicozzi.com/your-all-natural-remedies-for-fending-off-cold-and-flu-viruses

Снимка: nutritek.ru

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *