Изберете си хоби, радвайте се на по-добро здраве

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

С остаряването си човек е много по-вероятно да се придържа към онова, с което вече е свикнал. Той вече добре знае какво харесва, в какво е добър, и вероятно най-важното, какво знае. Но новите неща, в някои случаи, могат да предоставят значителни ползи.

Ако нямате хоби, намирането на такова би могло да е ключът към щастливото ви остаряване и към по-доброто ви бъдеще.

20 лесни начина отново да се влюбите в живота си

Изследвания показват, че хората, които прекарват време, занимавайки се с хобитата си или с други разтоварващи занимания, независимо в какво здраве са те в момента, са по-здрави и се радват на по-високо качество на живот. Изследванията показват, че хобитата допринасят за:

  • по-доброто ни физическо здраве: изследванията показват, че хората, които се занимават с приятни дейности, имат по нисък индекс на телесната маса, по-тънка талия, по-ниско кръвно налягане, и по-добра цялостна физическа функция и мобилност;
  • по-добър сън,
  • по-нисък стрес: има доказателства, че хората с хоби, които се наслаждават на свободното си време, се справят със стресиращите събития по-добре от хората, които нямат хоби,
  • по-добре настроение,
  • по-голямо удовлетворение от живота, и
  • по-силни социални връзки.

Лечебната сила на писането

Ползите от нашето хоби може би не са учудващи. Предизвикателството, обаче, е човек да намери нещо, което може да служи като хоби, за да се сдобие с активно забавление в свободното си време. Няма много правила за следване, когато си избираме хоби. Обаче, все пак има няколко.

Хобитата изискват време и действие. По това те се различават от интереса ни към нещо. Интересите ни могат да ни вдъхновят да се захванем с хоби, но те не изискват действие. Хобитата, от друга страна, изискват активно участие като учене, събиране, изграждане или създаване. В основни линии, те се изграждат върху това, че правим разни неща.

Зареждане на мозъка, тялото и духа с кристали

Ако сте с изградени навици и обикновено не сте предприемчиви, вие ще трябва да поработите, за да намерите нещо да ви вдъхнови за хобито ви. Можете да започнете от някое от следните:

  • направете неща, които винаги сте искали да направите, но никога не сте,
  • мислете за нещата, на които се наслаждавахте като дете или в младостта си,
  • посещавайте места като железарията до вас, магазин на занаятите, читалище, библиотека или магазин за произведения на изкуството, и
  • запишете се на някакъв курс.

Този трик от години се пази в тайна: Как да отглеждаме съвършени рози… в картофи

Можете дори да огледате собствения си дом и да обсъдите възможността да се захването с хоби като готвене, декорация и градинарство.

Подсигуряването хобито ви да не включва екрани е още нещо, което трябва да вземете предвид. Прекарването на време пред екран се свързва с рискове за здравето, не води до никакви ползи и е по-скоро губене на време, отколкото наслаждаване на същото. Освен това, избягването на хоби, което е свързано с вашата работа или кариера също е препоръчително.

Намирането на начини да се наслаждаваме на свободното си време и извличането на колкото се може повече от всяка седмица може да подобри стареенето и да снижи риска ни от заболяване. Помислете си какво искате да правите и незабавно се захванете с него!

Прочетете още тези статии, които могат да ви помогнат в избора ви на хоби:

17 начина да внесете тропическо настроение в дома си

10 практични употреби на пемзата

Остроумна и практична идея радва окото

Градинарството не е ядрената физика, за която го смятахте

Бяла магия

Направете си вертикална градина на балкона

Фън шуй растения за благоденствие и късмет

Направете си лесно хранилка за птички за двора

Източник:

https://milled.com/bel-marra-health/pick-up-a-hobby-for-better-health-PJ2JVer0I0yHz97q

Снимка: https://www.uewhealth.com/hobbies-seniors-resources/

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *