Снижете нивата на депресията си с 20% с това естествено съединение

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Всичко върви плавно в живота ви. Животът е хубав. И изведнъж… БАМ… блъскате се в стена.

Не буквално, разбира се. Защото не я ВИЖДАТЕ. Но със сигурност я УСЕЩАТЕ.

Става дума за депресията.

Почти всеки от нас се удря в тази стена в даден момент, особено в по-напреднала възраст. Може би тялото не функционира както по-рано, което ни обезсърчава. Или пък сте загубили приятел, някого когото сте обичали.

Но така или иначе нещо задейства чувствата на гибел и мрак. И внезапно, може да ви се стори, че енергията ви напуска, някой е ограбил радостта от живота ви и ви е лишил от всички неща, които обичате.

Е, ако тези неща ви се струват познати и сте се вкопчили в битка с депресията, продължете да четете. Защото днес ще ви разкрия нещо, което може да ви помогне да разпръснете облаците и отново да се изправите под слънцето като се почувствате такива каквито бяхте някога.

Щастливи… безгрижни… и готови да се НАСЛАЖДАВАТЕ на живота на макс.

Витамин D спасява животи – защо тогава лекарите не го предписват?

ПОБЕДЕТЕ депресията с тази напълно естествена тайна

Това не е само начин да победите мрачното настроение.

Става дума за най-простия и естествен начин, който съществува за справяне с налегналите ви мрачни мисли на безизходица. Както разкрива ново изследване, вие можете да изпитате реално и трайно облекчение като взимате обикновен витамин, който струва стотинки на ден.

Това е скромният витамин D.

В ново изследване (статията е от 5 ноември 2019 година), хранителните добавки с витамин D бяха изследвани спрямо плацебо при по-възрастни хора с депресия. С други думи, това бе клиничното изпитание по златен стандарт, което се използва за одобряването на лекарствата.

В продължение на осем седмици, на участниците, на които давали плацебо силата на депресията се увеличила.

Но при онези, които получавали витамин D, процентът на депресия спаднал от 9.25 на 7.48.

Това е спад с 20 процента, като от позицията почти на границата на по-сериозната клинична депресия, състоянието им се доближи до средата на скалата или до далеч по-поносима депресия, която е по-лесно да се контролира без медикаменти.

Ако пиете витамин D, трябва да взимате и… магнезий

Насладете се на дори по-големи ползи, стимулиращи настроенията ви

Е, това е чудесно. Но съм готова да се обзаложа, че можем дори да подобрим нещата.

Първо, на тези участници давали седмично мега дози витамин D, вместо по-скромна дневна добавка с витамин D. На седмица те получавали по 50000 МЕ (1250 мкг) или по около 7000 МЕ (175 мкг) на ден.

И второ, нивата на витамин D в кръвта им се покачили в резултат от приеманите количества.

Но резултатите не бяха съвсем идеални.

В началото на изследването, участниците били просто на йота над 20 ng/ml, стойността, маркираща границата с недостига на този витамин в тялото, следователно и много близо до изпадането в депресия. Хранителните добавки (но не и плацебото) в основни линии удвоили тези нива до средно 43.48 ng/ml.

Това ниво определено е по-добре. Но е в долната граница на оптималното ниво, което общо взето е между 40 и 80 ng/ml.

Така че изследвайте нивата си на витамин D, и след това използвайте ежедневно хранителна добавка с витамин D, а не седмична доза, за да се опитате да докарате нивата на витамин D в кръвта си до поне 50 или 60 ng/ml. Така ще усетите дори още по-големи, стимулиращи доброто ви настроение ползи.

И помислете за комбинирането на витамин D, който пиете с други борещи депресията натурални средства като В витамини и куркумин.

Прочетете още:

Възстановявайте износените си хрущяли естествено и усещайте ставите си като нови

Отключете супер силата на витамин D за побеждаване на автоимунни заболявания

Страдате от постоянна болка? Може би тя се дължи на недостига на следните две хранителни вещества

Предупреждение: Захарта спира усвояването от тялото на тези 5 важни хранителни вещества

Недостигът на този витамин често е причина за агонизращи болки в гърба и ставите

Цинкът подобрява здравето на костите по 3 малко познати начина

Червеното месо лекува ли депресия и психични заболявания?

Източник:

https://healthiertalk.com/depression-vitamin-d/

Снимка: Psych Central

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *