Древен хималайски плод блокира стареенето отвътре

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

В днешно време има много продукти, които спират отминаването на времето външно. Има кремове, лосиони, с които можете да заблудите хората, че сте десет или дори двадесет години по-млади.

Pomegranates

И разбира се, всички обичаме комплиментите, така че използването на всичко, за което ни убеждават, че ни подмладява никого не учудва. Дори е в реда на нещата. Но лично аз много повече се притеснявам как старее тялото ми вътре, който процес е всъщност наистина важният.

И вие също би следвало да се интереувате именно от това. Защото, макар че не ги виждате, органите, мускулите и дори клетките – всички взети заедно изпитват последиците от стареенето също. И за разлика от външния вид, няма начин да се прилага крем или лосион против стареене, който да спира хода на времето при тях.

Но това не означава, че нищо не може да се направи.

По-силни и „по-млади” мускули с нар

Вълнуващо ново изследване разкри  неочаквана полза от сочните рубинено червени семенца на древен плод, триумфално пристигнал в нашия свят чак от Хималаите. Според изследователите нарът, който първо е култивиран през Бронзовата епоха е отговорът за поддържането на мускулите ни млади и днес.

Нарът се отглежда старателно от хиляди години и то съвсем резонно. Не само че е много вкусен, но съдържа и мощни антиоксиданти, които помагат за преборването на заболявания, намаляват възпалението и дори отблъскват паразитите. Не е за чудене, че са били избрани за символ, украсяващ колоните на Храма на Соломон в Йерусалим.

Според изследването, публикувано в списанието Nature Medicine, изключителен противовъзпалителен полифенол, съдържащ се в нара има силата да забавя стареенето като стимулира регенерирането на мускулните клетки. Елагитанинът – неврозащитен полифенол, съдържащ се в нара, както и в някои други плодове и зеленчуци, стимулира производството на уролитини в стомаха и червата.

Изследователите казват, че уролитините се справят със стареенето на мускулите и стимулират мускулната функция по два начина. Първо, съединенията прочистват като се отървават от увредените и зле функциониращи митохондрии (динамата на клетките, превръщащи храната в енергия). Второ, те усилват производството на нови и здрави митохондрии.

Още за митохондриите: Здравето се случва на клетъчно ниво, защитавайте безценните си митохондрии

Резултатът са по-силни и по-млади мускули без да пиете желязо по седем дни в седмицата или да се упражнявате усилено за заякването им като бодибилдери.

Бележка на Здрави всеки ден: Именно сега вече се берат плодовете на нара в южната част на страната, както и в южните ни съседки, така че в тон с тази статия можете да си проведете уякчаващо организма похапване на пресни нарове.

Корите на нара можете да използвате за тази лековита рецепта: Сензационен руски патент: удивителен лек срещу всички стомашни инфекции лекува чревни заболявания за 7 дни

Издръжливостта рязко се покачва с 42 до 65 процента!

И не става дума за някакво леко статистическо отклонение. Когато изследователите давали на възрастни мишки уролинтин, те тичали 42 процента по-дълго. А възрастните плъхове повишили издръжливостта си на тичане с впечатляващите 65 процента!

Мишките не само тичали по-дълго, но очевидно наистина ИСКАЛИ да са физически активни.  След приемането на съединението, те спонтанно изпълнявали физически упражнения 57 процента повече от заспалите мишки в контролната група. Не зная за вас, но в някои дни със сигурност ми е нужна малко допълнителна мотивация, за да си правя упражненията.

А ако ви се струва все по-трудно да отвивате капачките на бурканите напоследък, с радост ще откриете, че уролитините подобряват и силата на захвата със здравословните 9 процента (така необходима в сезона на туршийките). А червеите на които давали съединението, живеели 45 процента по-дълго от червеите в контролната група.

Изследователите искат да правят още изследвания, като корпоративната надпревара за създаването на някакъв вид уролинтин на таблетки вече е в ход.

Създайте най-добрата коремна среда за битка със стареенето на мускулите

Но помнете, както обясних по-рано тялото ви естествено произвежда това нещо. Така че вместо да чакате излизането на всичките ви изследвания и слягането на праха след това, можете да създадете оптималната среда в стомаха и червата си, която да насърчава тялото да прави повече уролитини самото то.

Започнете със здравословна диета в палео стил и добавете качествен пробиотик, съдържащ няколко полезни щама. После се отправете към Плод и зеленчука за няколко вкусни органични нара. Ако ви е трудно да си набавяте нар където живеете, можете да си закупите хранителна добавка с нар.

Освен това, наровете не са единствената храна, която може да ви помогне да подсилите уролитина в организма си. Следните вкусни възможности също вършат работа …

  • Органични ягоди
  • Органични черни малини
  • Органични червени малини
  • Органични бадеми
  • Органични орехи

Още една причина да си насадим черни малини тази есен: Черната малина слага годжи и акай в джоба си, добра причина да я отглеждаме

Яжте повече от всички тези богати на антиоксиданти храни, за да спомогнете забавянето на стареенето и за да препятствате вида увреждане, което може да доведе до сърдечно заболяване, загуба на зрението, проблеми с паметта и много други.

Д-р Глен Ротфилд

Прочетете още за нара:

Живителният за мозъка и здравето плодов сок

Нар – рубинено червеният цар на плодовете

Елексирът на младостта скрит в нара

Източник:

https://healthiertalk.com/ancient-himalayan-fruit-blocks-aging-from-the-inside/

Снимка: www.natures-health-foods.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *