Звездни вещества спират стареенето и лекуват венците

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

gum-disease-4-remedies

Питате се кои са те и каква е връзката между стареенето и здравите венци?

Повечето пъти когато човек попадне на информация за противодействане на стареенето, тя е фокусирана върху нещата, които ви карат да изглеждате и да се чувствате по-възрастни…

Бръчки… липса на енергия… и дори, да, почти несъществуващ полов живот. Но има едно нещо, на което се отделя много малко внимание — и то е здравето на устата.

О, може да сте на 60 години и да имате прекрасни бели зъби, но има незабележимо нещо, което може да ви ги отнеме преди да се усетите. Оказва се, обаче, че ако сте привърженик на противодействането на стареенето — в правилната му форма, която се фокусира върху забавянето на признаците на стареенето отвътре навън — вие вероятно сте в безопасност.

Но ако смятате, че всички чудесни прозрения за това как определени хранителни вещества могат да подобрят начина ви на стареене — а в крайна сметка и здравето ви — са куп глупости, това може много да ви нарани…

Преобразете здравето си с жабурене с кокосово масло

Не приемайте усмивката или здравето си за даденост

Не е тайна, че със стареенето имунният отговор на тялото отслабва. Освен това, тялото става по-малко ефикасно в усвояването на хранителните вещества от храните, които ядете, за да поддържате оптимално здраве.

Ето защо е дори още по-важно да ядем повече от правилните храни — като плодове, фибри и зеленчуци — и да взимаме хранителни добавки с хранителните вещества, за да сме сигурни, че набавяме повече сила на тялото си.

Ако просто оставяте всичко това на случайността, ще откриете, че по-често се разболявате и че тялото ви става по-податливо на заболявания. Дори и устата ви…

Независимо от чудесните навици за хигиена, пародонталните заболявания са широко разпространени при по-възрастните хора.

Кървенето на венците може да е първият признак че венците ви са инфектирани. Зъбите могат така да се разклатят, че да паднат. Дори и челюстта ви може да се инфектира.

9 удивителни свойства на карамфила

Може би вече знаете за връзката между болните венци и тялото. Здравето на устата може да въздейства върху риска от…

  • Атеросклероза и сърдечни заболявания
  • Инсулт
  • Диабет
  • Респираторни заболявания

А наскоро бе открито, че за жените пародонталните заболявания се свързват с повишен риск от рак на хранопровода, гърдата и пикочния мехур.

Добрата новина е че това не са неизбежни неща. Особено, ако се научите да взимате хранителни добавки, за да предпазвате денталното си здраве така както може би вече защитавате здравето на тялото си.

Шест алкални храни за блестящо здраве

Как да запазим зъбите и здравето си

Има четири конкретни хранителни добавки, които трябва да взимате, за да поддържате здравето на устата си. И както вече споменахме, това са хранителни добавки, които могат да подобрят и цялостния процес на стареене на тялото ви — така че печелите по няколко параграфа, нали?

Изследователите посочват, че тези хранителни добавки сами по себе си са толкова мощни в справянето с последиците от пародонтално заболяване, че участниците в тяхното изследване не се нуждаели от каквото и да било допълнително лечение на венците и зъбите си.

За кои хранителни добавки говорим ли? Екстракт от гроздови семки, CoQ10, ехинацея и фолиева киселина. Ето защо те са ефикасни…

Екстракт от гроздови семки:

Може вече да знаете, че това е мощен антиоксидант с 20 до 50 пъти силата на витамините C и E. Това най-вероятно е причината екстрактът от гроздови семки да е способен да спира колонизирането на тялото от бактериите, а това е много важно за денталното здраве, особено при пародонтално заболяване. Зъбният камък днес се счита за вид бактериален биофилм, което обяснява връзката му със заболяванията в цялото тяло. Биофилмите се оказват особено трудни за разграждане дори и с антибиотици, така че предпазването от тях първо на първо е най-добрата стратегия.

Светият граал в битката с рака

CoQ10:

Това хранително вещество е особено важно за клетъчната енергия и функцията на имунната система. Колкото по-силна е имунната ви система, толкова по-добре тя отблъсква инфекциите. Запасите в тялото намаляват с възрастта—а ако пиете статини (лекарства за сваляне на холестерола) се пазете, те го намаляват дори още повече.

Извор на младостта в капсула

Ехинацея:

Клинични изпитания показват, че ехинацеята е ефикасна толкова, колкото е изписваното с рецепта лекарство тамифлу, но без страничните ефекти. Тази билка има ефикасно действие в устата, защото тя спира ензимите, които разграждат тъканите и по този начин препятства нашествието и задържането на бактериите в устата.

Експресна помощ при настинки

Фолиева киселина:

Всички знаем колко важна е фолиевата киселина при бременност, но това хранително вещество е важно и при стареенето. Изследвания показват, че недостигът на фолиева киселина се свързва с болестта на Алцхаймер и с васкуларна деменция. Фолиевата киселина също така подсигурява здравословното развитие на венците. Тя предпазва от пародонтални заболявания и помага за ускореното им излекуване. Тя също така предоставя добра гаранция, че те няма да се появят отново.

Шест храни, които поддържат мозъка ви младСтареенето се проявява не само в бръчките. Стареенето въздейства на целия организъм. Няма нищо суетно в това човек да иска да е във възможно най-добро здраве с отминаването на годините. Науката е зад тези хранителни вещества, и би било просто глупаво да не се възползваме от ползите, които те предлагат в дългосрочен план.

Маргарет Кантуел

Източник:

https://easyhealthoptions.com/4-supplements-fight-aging-gum-disease/

Снимка: Google Plus

 

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *