Сдобийте се с блестяща кожа за шест седмици

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Искате блестяща кожа след само шест седмици? Това е по-лесно—и по-евтино—отколкото повечето хора осъзнават.

Изследователи в Университета Сейнт Андрюс анализираха връзката между цвета на кожата и начина на хранене. Участниците, които ядели по една допълнителна порция от определена комбинация храни на ден имали повишение на приятните нюанси и на цялостно по-тъмния цвят на кожата. И това отнело само шест седмици.

„Всеки иска хапче или лесен начин и винаги съм казвала, че ако човек иска да има красива и здрава кожа, той трябва да яде правилните храни”, казва д-р Дорис Дей, говорител на Американската академия по дерматология.

Допълнителен съвет:

Освежете тена на кожата си с ягоди. Намачкайте няколко ягоди и ги втрийте в кожата на лицето си. Те са заредени с витамин С и с високо съдържание на елагова киселина, а тя помага за овлажняването и за изсветляването на тъмните петна. Ягодите са естествен ексфолиант и се справят с мазната кожа.

Ефикасни домашно приготвени лекове за премахване на бръчките

И така, къде се крие тайната за по-здравата и по-розова кожа?

Непременно пазарувайте плодове и зеленчуци. Ще се сдобиете с блeстяща кожа от плодовете и зеленчуците. И колкото по-цветни са те, толкова по-добре.

Плодовете и зеленчуците съдържат каротеноиди, съединенията, които им придават наситените цветове. Именно тези съединения правят морковите оранжеви, а доматите червени. Тези каротеноиди се натрупват в кръвотока и кожата ни и й придават блестящия цвят.

Лесен серум за блестяща кожа

Но колко трябва да ядем, за да изглеждаме по-здрави?

Не толкова много колкото мислите. Използвайки снимки на двама мъже и на две жени, изследователите създават 22 варианта, за да покажат как биха изглеждали те, ако ядат различни количества плодове и зеленчуци. Участниците мислели, че мъжете и жените изглеждали здрави при 2.9 порции, и по-привлекателни при 3.3 порции на ден.

Без грим, без тен, без химикали… просто 3.3 порции плодове и зеленчуци на ден и се сдобивате с красива кожа. Изследване, публикувано в списанието Evolution and Human Behavior откри, че хората всъщност предпочитат златистия цвят на кожата, предизвикан от яденето на каротеноиди пред оцветяването й от слънцето. А това е добра новина, разбира се. Твърде многото слънце уврежда кожата. Каротеноидите я предпазват. Те възстановяват увреждането, причинено от стреса и напрежението в ежедневието. Това включва и увреждането от слънцето.

Лек срещу тъмни петна ви разделя с тях след 3 дни!

И ползите не спират дотук…

Бета-каротинът, вид каротеноид, не само предпазва от и възстановява увреждането, той помага и за намаляването на бръчките. Така че вие не само изглеждате по-здрави, а и по-млади. Чудесни източници на каротеноиди включват моркови, папая, домати, праскови и чушки. Но не се оставяйте цветът да ви заблуждава. Можете да си набавяте каротеноиди и от тъмно зелените листни зеленчуци. За най-голяма полза яжте плодовете и зеленчуците сурови или приготвени на пара.

Плодовете и зеленчуците са жизнено важни за здравословния начин на хранене. И много важни за здравата и красива кожа.

За още съвети, рецепти и лекове за красота влезте в категорията Рецепти за красота в сайта https://zdravivsekiden.com/.

Източник:

https://www.institutefornaturalhealing.com/2013/05/get-radiant-skin-in-6-weeks/

Снимка: zenthbeauty.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *