Най-лесният и ефикасен начин да се възползвате от чудодейното действие на чесъна

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Чесънът се използва в медицината за предпазване от или лечение на множество заболявания от хиляди години.

Garlic-Clove

За лечение се използват пресни скилидки или хранителни добавки от чесън. Чесънът се използва при много заболявания, свързани със сърцето и кръвоносната система. Тези заболявания включват високо кръвно налягане, висок холестерол, коронарна болест на сърцето, инфаркт и атеросклероза.

Някои от тези употреби се подкрепят от науката. Чесънът всъщност може да е ефикасен за забавяне развитието на атеросклероза и умерено снижава кръвното налягане. Някои хора използват чесън за предпазване от рак на дебелото черво, ректален рак, рак на стомаха, рак на гърдата, рак на простатата и рак на белите дробове. Той се използва също така в лечението на рак на простатата и на пикочния мехур.

Чесънът произвежда химикал, наречен алицин. Именно той прави чесъна ефикасен при някои заболявания. Алицинът придава миризмата на чесъна. Някои продукти от чесън нямат „миризма”, но процесът чрез който се постига това прави чесъна по-малко ефикасен, след като знаем, че чесънът е ефикасен 15 минути след нарязване/счукване и до един час след това. Чесънът е чудесен в определени ястия заради аромата, вкуса и хранителните вещества, които добавя към тях.

Някои хора използват суров и нарязан или счукан чесън в много от ястията си, за да се възползват от ползите от него. Но чували ли сте, че някои хора използват чесъна като „бонбони”. Да, истина е. Китайците лапват скилидка чесън и я смучат в продължение на 30 минути. Те практикуват този древен метод рано сутрин.

Резултатите са невероятни.

Здравословните хранителни вещества от чесъна влизат в организма през слюнката и прочистват кръвоносните съдове. След 30 минути просто изплюйте скилидката чесън. Измийте си зъбите и ако все още имате „неприятен” вкус, сдъвчете кафеено зърно или стрък магданоз.

Този чеснов „бонбон” е лек с много ползи за здравето като: прочистване на тялото, стимулиране здравето на бъбреците, прочистване на кожата, действа като имуностимулатор, има силно действие против бронхит, контролира апетита и т.н. Той също така има чудесно действие срещу хронична кашлица и за премахването на камъни от бъбреците.

Така че ако страдате от който и да било от тези проблеми, то това е лек, който можете лесно да използвате у дома си.

Източник:

http://foodsandhealthylife.com/put-garlic-in-your-mouth-and-keep-it-there-for-30-minutes-the-results-are-unbelievable/

Снимка: The Ultimate Guide to Homeopathy

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *