Искате да сте здрави? Пийте повече бира!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

beer-marathon

Може и да не знаете, но едни от най-ранните писмени паметници, известни на хората са посветени на производството и разпространението на бира. Бирата развеселява, прави ни щастливи и ни кара да забравим за миг проблемите и притесненията си.

В жегите човек не се нуждае от много кандардисване, че студената биричка е полезна. Тя е пълна с разностранни ползи за здравето, като например:

  • Предпазва от сърдечен удар
  • Поддържа мозъка във форма
  • Бори остеопорозата
  • Урежда ни с по-здрави бъбреци
  • Снижава стреса

Но сега изследователи са измислили нов план да направят бирата още по-полезна като добавят още нещо към съставките й: бактерии.

Много пъти подобни неща са маркетингова реклама — като несъмнено производителите се надяват да направят милиарди от масовите продажби.

Но това не е просто реклама, а един от редките случаи, в които всичко е изпипано до най-малките подробности.

Много „пробиотични” храни съдържат ниски нива на бактерии, които дори не всичките са чак толкова полезни, а само онези, които те могат да изфабрикуват евтино.

Но не и щама здравословни бактерии Lactobacillus paracasei, който учените разбраха как да добавят в бирата.

Тези бактерии стимулират имунната система… борят възпалението… облекчават храносмилането… и спомагат борбата със заболявания чак до и включително рак.

Бирата с добавени полезни бактерии в нея дори спомага побеждаването на сезонните алергии!

90% от заболяванията започват в дебелото черво. Ето как да ги избягвате и да защитавате тялото си

Учените успяха да дозират и правилните нива, като във всяка ледена халба се съдържат по един МИЛИАРД формиращи колонии единици L. paracasei.

Така че дори това да е реклама, нямаме нищо против нея — на теория. Просто първо трябва да проведем обширни изпитания в реално време, за да се убедим. (Изследователи, чувствайте се свободни да изпращате опаковки от по шест бирички у дома!)

Но ледената бира в жежките дни ВЕЧЕ си е стимулиращ здравето тоник, така че тя не се нуждае от бактерии… или от добавянето на каквото и да било друго нещо.

Качествената бира е ЖИВА напитка благодарение на маята в нея, която е толкова полезна, че се продава и без бирата. Хранителните добавки с бирена мая контролират кръвната захар, наред с други неща.

А действието й в самата бира е дори още по-полезно.

Маята изяжда нездравословните захари, появяващи се от малца и мощно ги замества със здравословен алкохол, който е полезен за сърцето, кръвообръщението и мозъка (в умерени количества, разбира се).

Хранителната мая: имуностимулатор с противовирусни и антибактериални свойства

В резултат на това хората, които пият бира живеят по-дълго и са по-здрави, а много от тях дори тежат по-малко! Истина е — „биреното коремче” не се появява от пиенето на бира. То е резултат от нездравословните храни, които хората ядат наред с бирата.

А бирата предоставя и още по-голяма полза: Тя предпазва костите. Бирата е единственият най-добър натурален източник на силиций, минералът, който е от основно значение за здравите кости — и този минерал може лесно да се усвоява и използва от тялото когато идва от качествена бира.

Всички бири съдържат известно количество силиций, но най-високите нива ще откриете в хладните бири от хмел, които поглъщаме с такава лекота в горещите летни дни.

Витамин В5, поредната перла за здравето в короната на В витамините

А сега вижте защо трябва да пием биричка след маратон, например. Статията е публикувана преди Лондонския маратон, проведен на 23 април, 2017, неделя, в който са участвали около 40000 души.

Как да се възстановите след маратона? Изпийте халба бира! Изследване показва, че „две бири и пакетче фъстъци ще ви рехидратират по-добре от спортните напитки или водата”.

Учените посочват, че пиенето на бира и яденето на фъстъци вършат по-добра работа за рехидратиране на тялото

Експертите казват, че класическата комбинация, предлагана в пъбовете във Великобритания е по-ефикасна от пиенето на вода и спортни напитки

Две халби бира и пакетче фъстъци е най-добрият начин за възстановяване на изтощените от маратона бегачи, според учените.

А изследвания, които бяха направени обществено достояние на Европейския симпозиум за бирата и здравето в Брюксел, Белгия съветват, че след екстремни състезание като маратон е добре да се пийне алкохол, съобщава вестник The Sun.

Множество здравословни причини да пием бира

По време на маратон особено важните соли, от които се нуждае тялото – включително калий и натрий, се изхвърлят от организма.

Обаче, ядките са богати на калий, а слабата бира – като светлото пиво – съдържа витамини и въглехидрати, които възстановяват енергията след състезанието.

Професор Роналд Моон, експерт по спортни упражнения в Университета Св. Андрюс, казва, че пиенето на вода само по себе си няма да възстанови нивата на минералите в организма. „По-скоро бегачите ще е по-добре да погълнат поне по две бири след състезанието, а по-добре повече”.

От друга страна, ядките са богати на калий, а солта допълва нивата на натрий в тялото.

В халба светло пиво има В витамини и хром, както и малки количества въглехидрати, които спомагат за възстановяването на енергията.

Екстремна ситуация – екстремни мерки… Ето още един начин за възстановяване след усилена физическа дейност. Но всъщност човек не трябва да прекалява с пиенето на бира в ежедневието си, колкото и полезна да е тя. Прекомерното пиене на бира може да доведе до увреждане на черния дроб, заболявания на панкреаса и някои видове рак. От друга страна, с пиенето на по бира на ден ще можете да се наслаждавате напълно на ползите от тази чудесна напитка.

 

Източници:
http://jacksdailydose.com/2017/07/09/Beer-gets-a-health-boost/

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4435946/Research-shows-beer-peanuts-better-rehydration.html

http://www.magforwomen.com/health-benefits-of-beer/

Снимка: magforwomen.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *