Белият трън е обещаваща билка в лечението на рак на черния дроб

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

bial-tran-cheren-drob

(Natural News, 16 септември 2018 г.) Белият трън се използва в билковата медицина от векове. Исторически бодливото лилаво растения се използва за подобряване на здравето на черния дроб и е много ценено заради антимикробните му и противовъзпалителни свойства.

Нови изследвания показват, че защитните ползи от белия трън са далеч по-големи, отколкото конвенционалните учени биха могли някога да си представят. Макар че съвременната медицина е склонна да избягва старите лекове, изследователите от Калифорнийския университет Ървин доказаха, че белият трън е изключително ефикасен срещу рак на черния дроб.

Белият трън съдържа редица растителни хранителни вещества, включително две ключови биоактивни съединения, познати като силимарин и силибинин. Силимаринът е известен с множеството си ползи за здравето, но изследователите се насочват към силибинина заради неговото противораково действие. И както откри екипът от КУ Ървин, това хранително вещество може би е особено ефикасно срещу рак на черния дроб.

Чудесни съвети за детоксикация на всеки орган така че вече да не боледувате нито да сте уморени!

Побеждаване на рак на черния дроб с бял трън

Медицинският център на университета Ървин поздравява екипът ръководен от д-р Ке-Кин Ху, които първи посочиха силата на екстракта от бял трън в битката с рака на черния дроб в изследване, публикувано през 2007 година.

Екипът изследва действието на силибинина при клетъчен растеж при хепатоклетъчен карцином и откри, че екстрактът има множество противоракови действия върху раковите клетки. Тези действия включват спиране на клетъчния цикъл на раковите клетки, снижаване пролиферацията на раковите клетки и повишаване на процента на апоптозата (клетъчната смърт).

В заключението си изследователите заявяват „Нашите резултати определиха противодействието на хепатоклетъчен карцином ин витро на силибинина и възможните механизми, и предоставиха обосновка за по-нататъшни изследвания на силибинина за химиопревенция на хепатоклетъчен карцином”.

15 храни прочистват черния дроб след бурна нощ навън

Други ползи, предоставяни от белия трън

Ползите от белия трън не свършват с противодействието му на рака на черния дроб — всъщност, това е само началото. Дори Националният център за допълващо и интегративно здраве отбелязва, че изследванията показват, че белият трън е ефикасен в стимулирането на чернодробното здраве по редица начини. Минали изследвания, финансирани от Националния здравен институт потвърдиха, че приемането на хранителна добавка с бял трън снижава симптомите и подобрява качеството на живот на пациенти с хепатит С.

Действието на белия трън се простира отвъд черния дроб. Както съобщава д-р Дейвид Джоукърс, „Белият трън е лекарство, успокояващо дразненето, което подобрява здравето на мукусните мембрани в тялото. Това снижава възпалението в кожните клетки, в синусовия и в респираторния тракт и в лигавицата на бъбреците и пикочния мехур”. Д-р Джоукърс също така заявява, че белият трън помага в защитата на бъбреците от увреждане, наред с други ползи.

7 стъпки към най-естествената есенна детоксикация

Силимаринът, друго полезно съединение в белия трън, се казва, че е 10 пъти по-силно от витамин Е по отношение на антиоксидантната си дейност — не е за чудене, че има такова защитно действие. Подобно на други билкови лекове, белият трън предлага множество ползи, които се усещат в цялото тяло.

Както съобщава Националният център за допълващо и интегративно здравеопазване (NCCIH), изследвания са доказали също, че белият трън спомага снижаването на нивата на кръвната захар при хора с диабет.

Националният център за допълващо и интегративно здравеопазване също така посочва, че билката обикновено се понася добре в предписаните дози, макар че може да причини стомашно-чревен дискомфорт при някои хора. Макар че обикновено белият трън е безопасен, той е и потенциален алерген. Националният център за допълващо и интегративно здравеопазване посочва, че хората с алергии към растения от същото семейство (като амброзия, хризантеми, невени и маргарити) е по-вероятно да са в риск от алергична реакция към бял трън. Винаги трябва да говорите с натуропат или с друг холистичен лекар преди да започнете да приемате нова хранителна добавка.

Още ползи от белия трън:

Комбинация предпазва от и вероятно лекува рак на дебелото черво

Научно откритие: Белият трън побеждава болката в ставите и още

Бял трън за силна лимфна система

Светият граал за предпазване от рак на кожата

Природната химиотерапия при рак на белите дробове

Източник:

https://www.naturalnews.com/2018-09-16-milk-thistle-shows-promise-in-treating-liver-cancer.html
Снимка: punjabi.dailypost.in

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *