Отслабвай постепенно, запазвай постигнатото тегло

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Посрещнете Новата година с нова визия

Освен ако не живеете на луната, вие добре знаете, че наднорменото тегло влияе вредно на редица заболявания. Високото тегло често се свързва с висок холестерол, възпаление, ставни болки и редица други хронични заболявания. Разбира се, ако вече осъзнавате това, значи сте чували милион-и-един гурута обещаващи ви да отслабнете бързо и здравословно. Но свалянето на теглото със скоростта на светлината полезно ли е за вас?

Съвсем определено, не е. Всъщност множество изследвания показват, че бързото сваляне на тлъстини е вредно за здравето в дългосрочен план. Силно ограничаващите храните бързи диети водят до по-високо тегло в бъдеще и то скоро след като приключите с прилагането им, което прави положението ви по-лошо от преди.

12 ефикасни начина за засилване на метаболизма

Например, мой близък роднина правеше физически упражнения и сериозни промени в храненето си, за да постигне целта си колкото се може по-скоро. Когато започна, целта беше свалянето на 7.5 кг за три седмици, но впоследствие целта се трансформира в свалянето на 10 и 15 кг, защото след всеки период на бързо отслабване, той качваше повече килограми.

В идеалния случай за намаляване на килограмите е в рамките на половин до един килограм на седмица. Така че, ако целта ви е да свалите 7.5 кг, предвиждането на 7 до 15 седмици е разумно, безопасно и устойчиво.

Домашна „терапия” със стволови клетки регенерира стареещите клетки в тялото

Как да „поддържаме курса” по време на празниците

Устойчивото отслабване се постига посредством промени в начина на живот. Някои от тях, които спомагат постигането на здравословно отслабване са пиенето на повече вода, ограничаването на приема на готови храни и яденето на повече плодове и зеленчуци, здравословни мазнини, и нетлъсти протеини. Повишете физическата си активност и това също ще ви помогне да горите калории. При много хора направата на тези промени ще е достатъчна. Ако стигнете до блокаж, при който скалата на кантара не помръдва надолу, просто намалете по 250-500 калории на ден или отново повишете нивата на физическата си активност.

Всичко това ще ви помогне да се пазите от възвръщането на теглото и по-важното, ще доведе до по-ниски холестерол,  възпаление и риск от хронично заболяване.

Свалете ненужните килограми с тази моно диета

Ако сега решите да свалите няколко килограма, мислете си за устойчивостта, а не за скоростта. Когато говорим за постигането на цели, свързани с отслабването, постигането им бавно и устойчиво винаги е по-надеждно от скоростната ни надпревара сами със себе си. Така че спазвайки дадените по-горе съвети, вие не само можете да посрещнете Новата година с нова визия, но и да запазите тази визия без да се борите с непрекъснато връщащите се килограми.

Прочетете още:

Лимонадена диета – свалете 7.5 килограма за 14 дни

Обстойно описание на средиземноморската диета, план за хранене

Пътната карта указваща как да сте по-здрави и по-щастливи отсега нататък

Бариатричната операция, да изпишем вежди или да избодем очи

Искате да отслабнете? Пропуснете диетите и просто се хранете здравословно!

Постенето на вода може да ви помогне да живеете по-дълго + 3 други ползи

Човек наистина е онова, което яде!

Източник:

How to “Stay the Course” This Holiday Season; https://www.askfitnesscoach.com/guest-author-carmen-brettell-how-to-stay-the-course-with-healthy-eating-this-holiday-season/

Снимка: Ask Fitness Coach

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *