Аюрведическата натурална комбинация Трикату предпазва и лекува много заболявания

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

trikatu

Трикату е аюрведическа билкова рецепта, която съдържа черен пипер, дълъг пипер и джинджифил. Аюрведическата медицина използва Трикату от хиляди години за пречистване на тялото от токсини в лигавиците, за отслабване и за стимулиране на храносмилането.

Аюрведическата медицина твърди, че вредните храни и нездравословното хранене увреждат храносмилателния тракт. Някои храни внасят твърде много токсини в тялото, което от своя страна въздейства негативно на цялостното здраве.

Трикату се счита за ефикасна за доброто функциониране на храносмилането. Тази комбинация също така помага при цял набор от здравословни проблеми на васкуларната, храносмилателна, респираторна и уринарна системи.

Спрете кървенето за нула време с черен пипер и още…

Лечебни свойства на съставките

Черен пипер

Черният пипер има противовъзпалително действие, регулира храносмилането и подобрява усвояването от черния дроб на полезни съставки от храната.

В много случаи той се използва ефективно за лечението на настинки и респираторни инфекции.

Като естествен антидепресант, черният пипер намалява стреса и безсънието и подобрява концентрацията и паметта. Черният пипер е познат също като отличен диуретик и като източник на магнезий и витамин К. Той съдържа мед, хром, желязо и калий.

Дълъг пипер

Дългият пипер има сходен вкус на черния пипер, само че по-силен. Най-ранното споменаване на лековитите му свойства идва от Аюрведа и непрестанно се препоръчва от Хипократ по-скоро като лек, а не като подправка. Днес той рядко се използва в европейската кухня. Най-известен е като пиперлонга, ценна съставка с анти-туморно действие.

Хипократ смятал, че това растение може да замени всички лекарства

Както е при всички видове пипер, благодарение на съдържащия се в тях пиперин, и дългият пипер е ефикасен в битката срещу паразитите и помага при проблеми и заболявания на храносмилателния тракт.

Той облекчава болките (главоболие, зъбобол, мускулни, менструални) и помага при висока температура, смущения на съня, хронична умора, псориазис, респираторни проблеми, кашлица, астма и алергия.

Дългият пипер успешно стимулира храносмилателния и респираторния тракт, подобрява белодробната функция и възстановява белите дробове.

Джинджифилът до 10000 пъти по-ефикасен в лечението на рак от химиотерапевтичните лекарства

Джинджифил

Джинджифилът е полезен за целия организъм. Той се приема за панацея, защото балансира работата на всички органи, укрепва имунитета, освежава и изпълва с енергия тялото. Има аналгетични, седативни, антипиретични и антибактериални свойства. Помага за пречистването на тялото от паразити, бактерии и токсини в кръвта и лимфата. Той улеснява дишането, лекува храносмилателни проблеми, облекчава гастрита и снижава стомашната киселина. Той премахва болката. Джинджифилът е полезен за облекчаването на ревматични болки в лечението на вирусни заболявания и грип.

Отглеждайте си джинджифил за вкусни рецепти и здраве

Чисто тяло

Благодарение на синергичното действие на черния пипер, дългия пипер и джинджифила Трикату е чудесен естествен лек за храносмилането, кръвоносните съдове, пречистването на тялото и отслабването.

Изследвания, проведени с лабораторни животни показват, че Трикату снижава вредния (LDL) и повишава полезния (HDL) холестерол като по този начин защитава сърдечно съдовата система. Понеже стимулира метаболитната дейност, този лек е отличен в превенцията на затлъстяването и в регулирането на теглото на тялото.

Трикату помага в превенцията и лечението на гастрит и язви и поддържа храносмилателния тракт здрав.

Освен всички останали полезни действия за здравето, този лек подмладява клетките и подобрява вида на кожата като я прави свежа и блестяща.

Преборете възпалението, рака и затлъстяването с този стожер на кулинарното изкуство

Крем за респираторните пътища

Трикату е естествен антихистамин, който препятства появата на алергични реакции като уртикария и алергии, причинени от цветния прашец.

Хората, страдащи от алергии могат да го използват като превантивно средство дълго време без страх от странични ефекти.

Трикату също така е отличен в лечението на астма – той облекчава и намалява броя на пристъпите на астма.

Освен това, Трикату е полезен за цялостното здраве. Лекува белите дробове, улеснява дишането и стимулира изхвърлянето на секретите. Този лек може да се използва дълго време, защото не причинява неприятни или опасни странични ефекти върху тялото.

Препоръчителното количество е от 500 мг до 3 г на ден, разделени в три дози. Трябва да го приемате в храна, вода или мед. Може да се използва като подправка в супи и други ястия.

Още една статия от деня: Стара рецепта за пречистване на кръвта със слънчогледови семки

Трикату не се препоръчва за бременни и кърмещи жени, а ако използвате лекарства от класическата медицина за високо кръвно и диабет, консултирайте се с лекаря си преди да го взимате. Разбира се, най-добре е винаги да се консултирате със своя лекар преди започването на лечение с ново лекарство, хранителна добавка или дори билка / подправка, както и със специалист натуропат. Те най-добре познават действието на съответното лекарство, добавка, билка… и ще съумеят да ви зададат най-полезните въпроси за избягване на непредвидени и неблагоприятни за вас странични ефекти. И най-полезният лек не може да е еднакво полезен за всеки, а понякога съобразно здравословното ни състояние най-полезният лек може да се окаже вреден! Така че винаги, винаги се консултирайте преди да включите нов лек, лекарство, билка… в здравословния си режим, чрез който поддържате здравето си.

Куркумата не прави нищо за вас, ако не използвате две храни и един трик

Ето в кои случаи е полезен Трикату:

 • Укрепва функцията на репродуктивните органи
 • Пречиства тялото от токсини
 • Подобрява храносмилането
 • Ускорява метаболизма
 • Стимулира здравословно тегло
 • Пречиства кръвоносните съдове от холестерол
 • Подобрява кръвообръщението
 • Снижава болката и намалява възпалението в тялото
 • Подобрява вида на кожата
 • Нормализира работата на дихателните органи
 • Помага при астма и алергии

Можете да си набавяте Трикату онлайн или от магазините за здравословни храни. Винаги избирайте качествени хранителни добавки. Преди да започнете прием на Трикату, както винаги, първо се консултирайте с личния си лекар или със специалист

Още сходни статии:

Джинджър ейл за наслада и за облекчаване на хронично възпаление и болка, 2 рецепти

Чудодеен чай пречиства тялото и лекува повече от 50 заболявания

Златното мляко: Древна рецепта с куркума за перфектно здраве

 

Източник:

http://www.homehealthyrecipes.com/protects-against-excess-fat-and-cholesterol-a-mix-of-spices-from-ayurvedic-medicine/

Снимка: www.morphemeremedies.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *