Кажете сбогом на проблемите с простатата веднъж завинаги

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

diva-lilia-prostata

Знаехте ли, че ако сте над 60-годишна възраст, вероятността ви да имате някакъв вид проблем с простатата е 60 процента? А докато достигнете до 80, тя се покачва рязко до 80 процента. В Америка зашеметяващите 8.4 милиона мъже над 60 години имат проблеми с простатата. А в Европа процентите на рак на простатата са се утроили от 1993 година насам.

За жалост конвенционалната медицина няма какво много да предложи за лечението на болна простата. Тя може единствено да спре някои от процесите, които водят до проблеми с простатата. Хубавото е, че има какво още да направите.

Колкото повече знаете какво причинява заболяване на простатата, толкова повече можете да направите, за да я поддържате здрава.

Простата ви се намира на самото дъно на коремната кухина. Така че всичко което влиза в тялото ви може да въздейства на здравето й, включително токсините. Колкото повече химикали поглъщаме, толкова повече увреждаме простатата си. А прекомерното седене също може да има силно негативно въздействие, понеже тогава тя не спомага за изхвърлянето на тези токсини.

С по чаша на ден ще изхвърлите токсините от тялото си

Освен това, простатата ви е собственият си най-лош враг. Простатата преобразува тестостерона в хормона дихидротестостерон (DHT), който може да причини заболяване на простатата. Но DHT не е напълно вреден. Всъщност, той има значителни положителни въздействия върху здравето.

Например, DHT играе голяма роля като помага на мъжете да развиват здравословна сексуална функция, той помага за контролирането на нивата на кръвната захар, усилва паметта и общата познавателна функция, стимулира здравето на сърцето, снижава риска от рак, поддържа мъжете силни, и може дори да помогне в битката с автоимунните заболявания.

Така че, ако попитате конвенционален лекар да ви помогне да се борите със заболяване на простатата и той ви предпише Finasteride и Dutasteride, необходимо е да сте предпазливи. Тези лекарства блокират преобразуването на тестостерона в DHT в простатата. Когато това преобразуване е блокирано, вие също така си търсите проблеми във всички области, които току-що споменах.

Боровият прашец предоставя естествена помощ при хормонален дисбаланс

Тогава какъв е отговорът? Как можете да продължите да произвеждате DHT без да изпитате нито едно от негативните му действия върху простатата си? Отговорът е лесен – поддържайте нивата си на DHT такива от каквито се нуждае тялото ви. Но достигането на такова ниво не е така лесно, както може би си мислите. Помислете колко трудно е да спрете оплешивяване, причинено от високите нива на DHT. Но нещата не са безнадеждни. Дори и да не можете да спрете оплешивяването, все пак можете да избегнете проблемите с простатата. Ето как:

Какво трябва да пиете, за да избегнете разболяване на простатата

Първо, вгледайте се в симптомите си. Ако изпитвате типичните симптоми от твърде много DHT (плешивост, акне, депресия и уголемена простата), то започнете с добрите стари и изпитани бета ситостероли, на които можете да разчитате. Най-популярните от тях се съдържат в сао палмето, но и други растения ги съдържат. Тези молекули действат сходно на лекарствата. Но не принуждават тялото да спре напълно производството на DHT. Това помага за снижаването на производството му без да го спира изцяло. Това ви позволява да извлечете ползите от DHT, като в същото време снижавате производството му.

Хората безспорно сме изградени от космически прах, изследване

Друг растителен стерол, който можете да опитате е Pygeum africanum, който помага за снижаването на възпалението в простатата. Съществува също така и DIM, който е ключова молекула от семейство Вrassica. Той помага за модулирането на хормоните, особено като отклонява техния метаболизъм от силно токсичните и стимулиращи рака метаболити.

Purearia mirifica е тайландски лек. Този корен съдържа изофлавони и ключов фитоестроген. Тези съединения взаимодействат с други по-токсични хормони. Изофлавоните спират рака на простатата и насърчават апоптозата (програмираната клетъчна смърт) на клетките на рак на простатата. Молекулите активират „полезния” бета естрогенен рецептор в простатата и в други органи за разлика от алфа рецепторите. Последните могат да доведат до причинени от естрогена видове рак. Активирането на бета естрогенен рецептор може наистина да предпази мозъка ви от влошена познавателна функция!

Защо канабисът е бъдещето на медицината

Bacopa monniera е билка, използвана в Аюрведа. Наскоро проведено изследване откри, че тя значително снижава пигментите на стареенето (липофухсин) и малондиалдехид (силно токсичен, състаряващ химикал) в простатните жлези на животни. Това са продукти с нежелани окислителни реакции. Бакопа помага и при еректилна дисфункция!

Коренът от коприва е друга билка, която интегративните лекари използват при доброкачествена простатна хиперплазия (BPH). Изследвания с хора откриват, че билката, особено в комбинация с други билки като сао палмето, помага за облекчаването на симптомите на BPH. Копривата е сравнима с лекарството финастерид в забавянето на растежа на някои клетки в простатата. Билката не смалява размера на простатата, както го прави лекарството. Механизмът й е насочен към модулирането на хормоните (както прави и билката Pueraria) или действа директно върху простатните клетки. Тя предоставя и още една полза като освобождава ценния ви тестостерон от протеина SHBG, който го парира.

Пчелен прашец и куркумин при простатит и рак на простатата

Цветният прашец снижава възпалението в простатата и има противодействащи на DHT свойства. Той също така помага на функцията на изтласкващия мускул на пикочния мехур като в същото време отпуска сфинктер мускула (който задържа урината). Заедно тези свойства водят до по-здрава връзка между простатата и пикочния мехур.

Изследване с мъже показа значително подобрение в нощното уриниране и изпразването на пикочния мехур в групата пила цветен прашец в сравнение с плацебо групата. Прашецът е богат на огромно разнообразие полезни съединения, включително минерали, витамини, ензими, простагландини, флавоноиди, регулатори на растежа и други. Просто попитайте пчелите защо се хранят най-вече с прашец!

Зеленият чай съдържа много важни хранителни вещества. Мощните флавоноиди в него снижават възпалението навсякъде в тялото, снижавайки риска от рак. И се използва активно в лечението на рака. Така че той е част от силен протокол за лечението на  простатата.

Хвощът е древна лечебна билка, която често се използва в лечението на простатата. Тя съдържа лесно усвоим силиций, от който тялото ви се нуждае и за доброто здраве на костите.

Открийте пчелния прашец за супер здраве днес

Друга азиатска билка, за която не чувате много е виетнамската дива лилия (Crinum latifolium). В клинично изследване във Виетнам с пациенти с доброкачествена хипертрофия на простатата, изследователите давали на 158 пациенти билков препарат на база дива лилия по два пъти на ден. След 64 дни те подложили пациентите на клинични и с ултразвукови изследвания.

Последващите изследвания откриха облекчаване на симптомите с намаляване размера на простатата до нормален при 154 от пациентите (97%). Последващи изследвания след три години потвърждават висок процент дългосрочно облекчаване за онези, които довършили терапията. Тази билка може самостоятелно да снижи необходимостта ви да уринирате през нощта.

Чудодейния органичен силициев двуокис II

Не се ограничавайте само до растения

Преди години изследователи откриха, че аминокиселини като глицин, аланин и глутаминова киселина облекчават простатните симптоми. Изследване с участието на 45 мъже с доброкачествена простатна хиперплазия откри, че 780 мг глицин на ден за две седмици и след това 390 мг през следващите два и половина месеца, пити в комбинация с равни количества аминокиселини аланин и глутаминова киселина снижават симптомите на заболяването. Това е потвърдено и от други изследвания. Глицинът също така подсилва действието на невротрансмитерите (химическите куриери) в мозъка, участващи в паметта и познавателната функция.

Няма как да изпуснем и минералите

Знаете колко важни са минералите за здравето. От години пиша подробно за тях. И те са жизненоважни за здравето и на простатата.

Далеч най-важният минерал за здрава репродуктивна система при мъжете е цинкът. Ървинг Буш, MD, старши консултант в Центъра за изследване на пикочо-полови заболявания в Уест Дънди, Илиноис, и бивш председател на комисии на Агенцията за храните и лекарствата по гастроентерология, урология и диализа, изучава действието на цинка при уголемена простата. Деветнадесет мъже с уголемена простата пили по 150 милиграма цинков сулфат всеки ден два месеца. След тази доза, те продължили да приемат поддържаща доза от 50-100 милиграма. При невероятните 14 от 19-та мъже имало свиване на простатата.

Цинкът бори не само настинките… той се справя и с рака

Друго изследване в Медицинското училище на Университета на Единбург в Шотландия откри че високи дози цинк спират действието на ензима който преобразува тестостерона в дихидротестостерон в тестови епруветки с простатни тъкани. Както посочихме по-горе, дихидротестостеронът може да е основна причина за уголемяването на простатата.

Борът е друг минерал, който е добре да взимате. Някои изследвания показват, че той самостоятелно подобрява здравето на простатата. Изследване демонстрира, че борът може селективно да убива простатните ракови клетки като оставя здравите клетки непокътнати. Други изследвания показват, че борът може да снижи PSA. А трето изследване откри, че адекватните нива на бор снижават риска от рак на простатата с 64 процента.

Минералът бор се бори с раковите клетки, 5 начина

За жалост е трудно да си набавяме адекватни нива на бор единствено от храната. Затова трябва да пиете бор като хранителна добавка. Хубавото е, че той не е скъп. Обикновено борът се съдържа в адекватни нива в повечето простатни формули и мултивитамини.

Един от любимите ми минерали за здрава простата е селенът (под формата на натриев селенит). Този минерал сам по себе си снижава риска от рак на простатата с 50% в изследването Physicians Health Study.

Селенът спасява здравето ви, пет начина

Както виждате, не е необходимо да пиете лекарства, за да се борите ефективно със заболявания на простатата. Изследванията показват точно колко ефективни са те – но има също така и много клинични доказателства. Мъже в целия свят решават проблемите си с простатата като просто приемат тези хранителни вещества. Няма много доказателства, че те ще спрат оплешивяването при мъжете. Но можете да решите другите проблеми, причинявани от високите нива на DHT като пиете тези хранителни вещества. Има формули за простатата в магазините за здравословни храни, които съдържат много от тези съставки. Започнете с някоя от тях и след това добавяйте и други хранителни вещества според необходимостта.

Стив Крьонинг, диетолог, Advanced Bionutritionals

Още по темата прочетете в категория „Простата” в сайта https://zdravivsekiden.com/

Източници:

Prostate, 1983;4:253-64

http://www.umm.edu/altmed/articles/stinging-nettle-000275.htm#ixzz2NUOtYzpV

http://www.midlife-men.com/enlarged-prostate.html#ixzz2NTSIeisu

Urology 72 (4) 2008l; http://www.pcrm.org/search/?cid=3559.

http://orthomolecular.org/nutrients/glycine.html

https://www.lifeextension.com/Magazine/2015/11/Boron-Reduces-Prostate-Cancer-Risk/Page-01

Снимка: Herbal Tea

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *