Пчелен прашец и куркумин при простатит и рак на простатата

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

bee-pollen-490x364

Дали ги използвате като предпазна мярка или като естествен лек за съществуващо заболяване, пчелният прашец и куркуминът предлагат много ползи за здравето. Пчелният прашец подсилва здравето на уринарния тракт, осигурява противо възпалително действие, причинява свиване на пикочния мехур и отпускане на уретрата за по-добрата им функция и действа като антиоксидант. Мъжете, които пият пчелен прашец обичайно изпитват снижаване на нощната и дневна честота на уриниране; освен това, остатъчният обем урина значително намалява.

Екстрактът от пчелен прашец Cernilton/Graminex (сега вече с името PollenAid) съдържа вещество, спиращо растежа на простатните клетки, което може да забави или предотврати анормалния клетъчен растеж при рак на простатата. Той е доказал, че е ценен като естествено лечение на простатит, а пчелният прашец се знае, че е ефикасен в лечението на простатит и на доброкачествена простатна хиперплазия. Изследвания, които да подкрепят тези твърдения се провеждат в целия свят от почти 40 години и като цяло успешното лечение при пациентите с доброкачествена простатна хиперплазия е около 70 процента.

В скорошно изследване учените откриха, че мъжете без усложняващи фактори, 56 (или 78 процента) съобщават добро повлияване от цернилтон (cernilton): при 26 мъже (36 процента) симптомите са елиминирани, а 30 (42 процента) казват, че имат значително подобрение. Мъжете с други вече съществуващи заболявания не се повлияват така добре, но 97 процента от пациентите понасят хранителната добавка без неблагоприятни ефекти. 

Не всичкият прашец е еднакъв, обаче, и мъжете трябва да търсят хранителни добавки, съдържащи Graminex. Но непременно ги купувайте от надежден източник, защото екстрактите на пазара се различават по методите на бране и по източниците на прашеца. Различните растения предоставят прашец със специфични качества, а последователността при събирането на реколтата осигурява последователност на крайните продукти. При наличието на стандартизация учените могат да предсказват ефикасността на произведените хранителни добавки, ако знаят количеството активни съставки във всяка проба. Екстрактът от прашец cernilton/Graminex, използван в повечето научни изследвания се основава на прашец от ръж, царевица и тимотейка.

turmeric-prostate1

Ползите от куркумина за здравето и простатита

Ползите за здравето от кукрумина са доказани при пациенти, страдащи от простатит. Как действа той? В скорошно изследване куркуминът доказа, че е ефикасен в лечението на хроничен небактериален простатит при животни. Куркуминът бе полезен, защото намали въздействието на провъзпалителните цитокини интерлевкин-8 и на тумор некрозния фактор алфа в кръвта и тъканите. 

Изследване, проведено от немски изследователски екип оцени ефикасността на куркумина в предотвратяването на разпространението (метастазите) на рака на простатата. Изследването показа, че куркуминът снижава експресията на два провъзпалителни протеина и води до намаляване на случаите на метастази.

На база на тези заключения се казва, че куркуминът може да помогне за предпазване от рак на простатата и да е ефикасно лекарство в спирането на разпространението на заболяването. Макар че той не е заместител на конвенционалните медицински практики, куркуминът може да изиграе положителна роля като превенция и подсилване на другите лечения под надзора на лекар. Други изследвания проучват въздействието на куркумина при рак на простатата. Едно от тях откри, че куркуминът в комбинация с фенетил изотиоцианат (субстанция съдържаща се в кръстоцветните зеленчуци) би могъл да е полезен в превенцията и лечението на рака на простатата.

Когато се пие в препоръчителните дози куркуминът предоставя много положително въздействие; но преди да пият куркумин или каквито и да било хранителни добавки за простатата, пациентите трябва да се консултират с личния си лекар. Стандартните дози на стандартизирания куркумин на прах е 400 мг до 600 мг, три пъти на ден. Вашият лекар или друг специалист могат да препоръчат по-висока или по-ниска диза в зависимост от специфичните фактори при вашето заболяване, размера и други фактири. Например, куркуминът е доказал че сваля нивата на кръвната захар при някои пациенти. Следователно, диабетиците трябва да са особено предпазливи; и следването на съветите на лекаря е особено важно. Други рискове са свързани с дразнене на стомаха и дори язви в случаите когато куркуминът се пие дълго време.

Преди да взимате пчелен прашец, куркумин или каквито и да било други хранителни добавки, консултирайте се със своя личен лекар. Когато се приемат в препоръчаните дози тези хранителни добавки се считат за безопасни; но винаги трябва да се вземат предвид специфичните фактори при всеки отделен пациент.

Д-р Джио Еспиноза

Източник: Easy Health Options, Bee Pollen And Curcumin For Prostatitis, 23 May 2013

Снимка: www.prostate.netwww.prostate.net

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *