Опасният прах от прахосмукачката

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

stk63510cor

Отваряте ли прозореца за проветряване докато минавате с прахосмукачката? Трябва да го правите. Анализ на праха, изхвърлян от прахосмукачките показва, че трябва да внимавате да не вдишвате въздуха, който излиза от тези машини.

Изследване на университетите Куинсланд и Лавал в Квебек показва, че аерозолният прах от прахосмукачките е пълен с бактерии и плесени, които ‘могат да доведат до неблагоприятни последици при алергичните хора, бебетата и хората с отслабен имунитет’.

Изследванията на праха разкриват резистентни на антибиотици микроби, които могат да причинят сериозни заболявания.

Учените предупреждават: „Прахът вкъщи може да действа като причина за инфекция от ботулизъм при бебетата със сериозни последствия”. Тези последици включват синдрома на внезапната бебешка смърт, според няколко изследвания.

Канадските учени заключават: „Макар че не са налични количествени данни за отделяните резистентни на антибиотици гени от прахосмукачките, наблюдаваните количества бактерии подсказват, че генетичното съдържание на тези бактериални клетки, включително на резистентните към антибиотиците гени, може да допринесе за био-аерозолно излагане в затворените помещения”.

Много от бактериите, разпръсвани във въздуха от прахосмукачките възникват в човешката кожа и коса и се натрупват по повърхностите в затворените помещения.

Карл Лоу

Изтоник: Easy Health Options, The Dangers Of Vacuum Cleaner Dust, 3 October 2013

http://easyhealthoptions.com/alternative-medicine/the-dangers-of-vacuum-cleaner-dust/

Снимка: firstaid.about.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *