ГИАН или Мудра на знанието

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

gyan

Също позната като Мудра на съзнанието и с имената ДЖАН, ДЖНАНА и ЧИН, ГИАН е любимата мудра на мислители, творци, интелектуалци.

ЗАЩО:

  • Повишава енергийния потенциал, обменните процеси, кръвообръщението.
  • Подобрява енергопроводимостта.
  •  Стимулира творческата изява.
  • Дарява мир, хармония, покой.
  • Разгражда стреса.
  • Осигурява цялостен баланс и хармония.

Изпълнява се самостоятелно – преди всички останали мудри – след тях – с цел интегриране с целостта на живота.

КОГА:

1) При безсъние, сънливост, високо кръвно налягане и пр.

2) При влошено емоционално състояние: напрежение, тревога, безпокойство, меланхолия, мъка, скръб, депресия.

3) При влошена мозъчна дейност: лоша памет и концентрация, намалена способност за възприемане и усвояване (учебен процес).

КАК: Върховете на палеца и показалеца се докосват без натиск. Останалите пръсти са свободно изправени.

1: Ако мудрата сочи към небето, нарича се Джнана; ако сочи към земята, нарича се Чин. Може да се изпълнява за засилване действието на всички мудри: с дясната ръка се изпълнява Джнана или Чин, а с лявата – другата мудра.

2: Ефектът на Гиан мудра се засилва, когато показалецът докосва не върха, а първата фаланга на палеца. Най-силно е въздействието, когато нокътят на показалеца докосне основата на палеца.

КОЛКО: Без ограничение. Можете да я изпълнявате в седнало, изправено или легнало положение, когато и където имате време.

 

Източник: http://bg.convdocs.org/docs/index-96628.html

Снимка: news.walla.co.il

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *