Не се разпадайте по празниците

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

little fairy girl with magic wand near a Christmas tree, firepla

Това е един от периодите в годината, когато започваме да се чувстваме все едно всичко ни връхлита едновремен но.

В работата сме по-заети, подложени сме на порой от социални събития като Коледни партита, Коледни концерти, семейни събирания, правене на снимки, украсяване на дома вътре и отвън, купуване на подаръци, купуване-на-нова-рокля-за-Коледното-парти, ходене по гости, шофиране/шофиране след купони, щото не сте пили, прекомерно готвене и печене на лакомства…

Всички тези занимания се концентрират в прозорец, който вече тече.

Всичко отнема по-дълго, защото има много хора, които правят същото като вас. Пресирани сте за време, горещо е в магазините с всичките тези купувачи, опашките са дълги, търпението – на изчерпване… или кипи така наречената „Празнична треска”.

Освен това, трябва да внимаваме колко пием, ядем, харчим и вдигаме.

И боже опази, да забравим да купим нещо за някого, тичаме и купуваме още подаръци, за да сме готови за изненадите. Не е ли така?

След като сме подложени на дърпане, бутане, натиск и изцеждане, и сме така да се каже сдъвкани и изплюти, какво следва? Превръщаме се в голямо пихтиесто петно… или поне така се чувстваме, нали?

Натискът е просто твърде голям за повечето хора и се нуждаем да намерим начини да противодействаме на лавината.

Как? Ето няколко предложения:

#1. Просто посветете празниците на децата

Не купувайте подаръци за големите, купувайте само за децата.

Мили боже, то това е шокиращо! Как можахте да го кажете? Колко пъти сте виждали как хората „просто купуват нещо… каквото и да било” за да имат подарък за някого? Част от съкрушителното чувство, освен за кого трябва да купите подарък, се свързва и с решаването какво да купите за хората. Това е стресиращо – и ви изтощава – ето защо толкова много хора се разболяват около празниците. Необходимо ли е наистина да купувате толкова много подаръци?

Не става ли дума всъщност за това да се съберем с приятелите и семейството и да прекараме щастливи моменти заедно? Събирането с хората, които харесваме, пускането на празнична музика и многото смях правят ДАЛЕЧ повече за душата.

Освен това, колко хора се притесняват за дълга по кредитната си карта СЛЕД празниците? Ей богу, още стрес. Не го допускайте! Освободете се от паричните проблеми по празниците. Наистина.

#2. Спрете да се опитвате да сте идеални

Има ли наистина значение колко идеална е къщата ви? Каква е разликата така или иначе между степените чисто, по-чисто, супер чисто, безупречно чисто и По-(зън)-тази-къща-някога-чистена-ли-е          чисто? Според тези степени, гостите ви кога ще различат едното ниво от другото? Те са дошли да проверяват с орлов поглед мястото за чистота или за да се видят с вас? Ако е вариантът с орловия поглед, аз сериозно бих се замислила дали са ви необходими такива приятели.

Защо не вложите енергията, която влагате да тичате насам-натам след гостите за да измитате трохи и да бършете капки в създаването на хубаво прекарване вместо това? Гарантирам, че ще се забавлявате повече и ще имате по-хубави спомени и ще се радвате на по-добро здраве.

#3. Съсредоточете се. Не се разсейвайте от лъскавите неща.

Несъмнено сте си приготвили списъка с неща които трябва ДА СВЪРШИТЕ. Дали става дума за личните или за служебните задачи, вършете ги на малки части. В семинарите, които провеждам за умения за продаване на стоки и за постижения и организация на обслужването на потребителите аз превеждам участниците през лесна система на свършване на онова, което те наистина трябва да свършат като преминават през бързи и лесни кратки упражнения, които не им позволяват да се разсейват. Щастлива съм да споделя едно от тези упражнения с вас сега.

Просто се запитайте: „Това което правя в момента допринася ли за целите, които си определих да свърша днес”? Ако отговорът е да, продължавайте. Ако отговорът е не, спрете да вършите каквото вършите и се върнете към задачите си.

След като видите, че следвате списъка си, като отписвате някои задачи, и свършвате нещата, които абсолютно, наистина, без-каквото-и-да-било-съмнение трябва да се свършат, усещането ви за успешно постигане на целта ще замени стреса и напрежението, които по-рано изпитвахте.

И НАЙ-ВАЖНО ОТ ВСИЧКИ

#4. Открийте забавлението.

Винаги има нещо на което да се посмеем или нещо което поне ще ви развесели. Ако смятате, че няма на какво да се усмихвате, огледайте се. Потърсете. Непременно ще го намерите.

„Щастието не съществува наготово. То е резултат от собствените ви действия”, казва Далай Лама

Когато съм претрупана със задължения, аз си пускам някой смешен филм или клип за няколко минути. Винаги се чувствам по-добре след като се посмея и ми е по-лесно да вляза отново в работен режим и да върша каквото трябва. Непременно изпратете линковете и на приятелите и колегите си, за да се посмеят и те.

Ако все още не сте открили ползите от смеха, вижте какви са те тук и тук. Струва си да прочетете тези статии.

Сега се прегърнете, след което дайте на хората около себе си най-прекрасния подарък от всички подаръци за празниците.

Дайте им Най-доброто от СЕБЕ СИ.

Приятни коледни и новогодишни празници.

Черил Грегъри

Източник: Don’t be a Blob this Holiday Season, 27 November 2011

http://cherylgregory.wordpress.com/2011/11/27/dont-be-a-blob-this-holiday-season/

Снимка:

Важно

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *