Витамин D спира диабета

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Диабетът променя живота ви.

Трябва да внимавате какво ядете.

Трябва да си пиете лекарството.

И трябва внимателно да следите кръвната си захар.

Повече от 30 милиона американци се борят с болестта. Други 84.1 милиона са преддиабетици. Това означава, че в близко бъдеще последните вероятно ще се изправят пред напълно развита форма на диабет тип 2.

Но какво ще кажете, ако спирането на диабета тип 2 е толкова лесно, колкото да пиете този витамин?

Това е обещанието на нови изследвания (статията е от март 2019 година) на Университета за обществено здраве на Сао Паоло.

Спаси се от диабет тип 2 с гинко билоба и други вещества

В изследването участвали 680 жени.

Предишни изследвания показват, че витамин D може да ви помогне да държите диабет тип 2 под контрол. Учените искат да открият дали има връзка между недостига на витамин D и по-високите нива на кръвна захар.

Изследователите разгледали нивата на кръвната захар и нивата на витамин D на учасниците.

Учените също така питали участниците дали взимат хранителни добавки с витамин D или дали често се излагат на слънчева светлина. Излагането на кожата на слънце помага на тялото да произвежда витамин D.

Резултатите показали, че участниците, които взимали витамин D под формата на хранителни добавки или всеки ден се излагали на слънце както и/или онези, които имали високи нива на витамина в кръвта си са имали по-ниска кръвна захар. Това означава, че те са имали по-нисък риск да развият диабет.

Край и на инжекциите, умно хапче ще предоставя инсулина направо в стомаха

Непременно си набавяйте достатъчно витамин D

Опитвайте се да излагате ръцете и краката си на слънце по 15 минути всеки ден. И си направете изследване на нивото на витамин D в кръвта си. Изследването е съвсем лесно, просто дайте кръв.

Ако резултатите ви сочат ниво по-ниско от 20 ng/mL, то вие се нуждаете от повече витамин D (идеалните нива са между 40-60 ng/mL). Ако не ви е възможно да повишите излагането си на слънце, взимайте качествена хранителна добавка с витамин D3. Препоръчваме ви по 5,000 МЕ (125 мкг) на ден.

Също така, можете да повишите нивата си като ядете храни, богати на витамин D3. Забележете, трябва да приемате именно витамин D3. Най-полезните източници са яйца от свободни кокошки и диво ловена сьомга и други мазни риби като сардина, херинга и скумрия.

Добре е да се посъветвате със своя лекар каква добавка с витамин D3 да пиете, за да наваксате нивото му в кръвта си.

от Гари Масик

Прочетете още:

Смъртоносното хронично заболяване причинявано от отказването на солта

Постенето лекува диабет

Алое вера орално при диабет

Витамин D спасява животи – защо тогава лекарите не го предписват?

Победете диабета с тези 3 основни хранителни вещества

Тайната на тиквените фенери в битката с рака и диабета

Как канабисът лекува диабет

Пийте ябълков оцет срещу тези 5 заболявания

Източник:

https://www.institutefornaturalhealing.com/2019/03/one-vitamin-stops-diabetes

Снимка: Health Essentials – Cleveland Clinic

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация.

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *